Followers

Friday, July 1, 2011

truth or dare..

selamat 1 julai :)

mesti ramai yg pernah maen permain bodoh tuh kan..truth or dare..aku cukop pantang maen bende nih..kalu bole aku lagi rela amek truth dari dare..sebab dare selalunye mesti bagi bende yang bukan..memang ta lah kan nak amek dare tuh..tapi kalu dah adatmaen nih ta bole nk pilih truth beberape kali dare tuh memang kene amek la..

maen bende nih paling best kalu mase dekat library..sebab ramai orang jadi memang malu nk mati la kalu buat..soalan sume ta nak macam bodoh yang amat sangat pon orang tanye..dari dalam kelambu sampai keluar kelambu..

penah sekali maen mase study week dekat library..kawan aku amek dare lepas tuh dy kene amek buku banyak-banyak dekat rak lepas tuh jalan tengah-tengah library dan buat-buat jatuh..perghhh..berbuallll..dy buat betol-betol doe..sumpah orang dalam library yang tengah kusyuk study tengok..gile ahh..malu kot jatuh tengah orang ramai..

jadi jangan maen bende nih dalam library nanti kene amek name dan di halau keluar library..errr..macam ade pengalaman je..haha..oke la selamat bulan julai dan selamat hari jumaat..oke bubye :)

45 comments:

aqmalazmi said...

weyy serius kali pertama degar....aku rasa mcm nak buat =)
NIhaahahhaha

Izzaty Ishak said...

Hahaha. Permainan ni memang top la kat kolej dlm kalangan lelaki. Pergh kemain dyorg sanggup menari bagai kat depan org ramai bila kena dare.

Awan said...

selamat x maen ngn korg dulu...haha

najihah sahami said...

hahaa..ade pengalaman sebab org tu kamu kan kan kan? ^^

tak pernah main sebab memang tak suka.

Freaky said...

wahaha gila saiko

muhamad hanif said...

ok kau pilih skg,

truth or dare ?

Lieyda said...

pernah main. kna nyanyi kat tengah2 foodcourt universiti. adoi. malu gile

echaRierie said...

hahahaha..how dare u !
btw, slmt bln july.. :D

fa said...

hehehe.. x pernah un main.. ngee.. :)

Fathiah Hamim said...

saya selalu jadi spectator je. takut! hehe

TeAqArH said...

ahahaha..nasib baek la dya x suruh berguling2 atas tangga library..^_^

Syuxer said...

aku x pernah lagi men benda neh...hehe..

tapi aku pantang dicabar n aku mengalah bila suh benda mengarut heheh..ada limit gakla kan..ehhehe

Sunah Sakura said...

hikhik...nape men dalam library..ish ish ish..

azwa amani said...

main ni best..kalau reunion zaman sekolah ngn matrik mesti main benda ni.. huhu

cik najihah said...

hahaha..selalu main kot bende tu..

nurAMALLINA said...

Kalau main truth or dare ni, mesti bising gila. Haha

Cik Tetra said...

error mistake* julai la bukan jualai (kt gmbr)..hehe.. :p

truth or dare?? pnh main sekali je dlm seumor hidup,,,tp ngn kawan2 rapat je la.. :D takut la main benda ni,,takut kawan2 touching..so lebih baik elakkan..hehe

Marcella said...

peh dasyat!!tak pernah pun main..

aQimie Ceplos said...

wohoho! aku penah main skali je. tp naseb baik x penah kene dua2 tu. wahah!

pamie said...

hahahah..apsal ko tak ckp ko yg buat adegan 'jatuh bersama buku' kat dalam library tu..haha

ekin alias said...

gila kentang :D

Scya Lollita said...

ak ngan budak2 aku main macam ni mse blackout tp kitorg name kan SECRET HOUR . best dowh haha

syrupmasin said...

aqmal : ahh tipu ku baru dgr??

Izzaty Ishak : haha..baru gile sikit bile maen :D

Awan : ye lahh..kau rajin study doe..

najihah sahami : haha..try la maenn..bestt :D

Freaky : haha..saiko tp seronok :D

anip : haha..dare lah :D

Lieyda : haha..ye ke?? baru best macam tuh :D

echa : jom echa maen truth or dare..haha..slmt bulan julai :D

fa : try la maen..best gille :D

Fathiah Hamim : takoott?? haha..

TeAqArH : haaa..idea tuh :D

Syuxer : haha..try la doe mane..menguji ke ta..haha :D

Sunah Sakura : sbb library ramai org..baru best :D

azwa amani : sernookk kan kene kan org :D

cik najihah : seronok kan :D

nurAMALLINA : haha..tuh seronok maen dekat library :P

Cik Tetra : err..silap tulih lahh..adoii..haha..laa maen la lagi :D

Marcella : haha..maen la sekali :D

aQimie Ceplos : haha..ye ke..try maen lagi sekali..mesti kene :D

pamie : errr..tuh bukan aku lahh :P

ekin alias : haha..gile kentang :D

Scya Lollita : pergghh..name..haha..best kan weh :D

Papa Mifz said...

zaman aku dulu mcm x pernah dgr pun game2 mcm nih...

adib syazwan said...

hahaha!bahaye dow men permainan g2, mmg melibatkan malu dan segan..wakakaka!

Jer ... said...

truth or dare ? aku main "one happy family je " :D

puteri ain said...

lama x main game tu . rindu pulak nak main truth or dare tu ramai2. mesti banyak rahsia terbongkar . haha

Anyez Nasri ツ said...

first time dengar . k , game lelaki , kan ? patutlah aku tk thu . haha . so , truth or dare ? haha .

Ms. Ann said...

tak penah main pun.. baru dengar./..

Adakah Aku Seorang Yang Sibuk?

syrupmasin said...

Papa Mifz : err..nnt bole la try maen dekat tmpt keje :D

adib syazwan : haha...baru mencabar doe :D

Jer : ecece..poyo lah kau :D

puteri ain : haha..tao ta pe :D

Anyez Nasri ツ : pompuan pon ade maen..nnt try lah :D

Ms. Ann : haha..ye ke :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

dulu aku main masa sekolah jer, takde ah main lagi bile masuk U beb, hahaha..tp memang sah2 ah kena tegur kan wat camtuh dlm Lib..

ko try main truth dare tuh dgn awek lah bro..(masa date)..haha..cuba dgr ape yg truth .. >.<

Cik Diana said...

hampeh jerk erk.. men gtu.. malu kOwt!

Addin said...

haha dulu selalu main game ni after pmr, memang time tu dok main je keje nya ;p

truth or dare ? dua dua pon tak best ! ahaha

syrupmasin said...

fee : haha..dgn sume doe aku maen..baru bnyak rahsie dpt korek :D

cik diana : haha..baru best :D

Addin : haha..best kot addin..baru macam gementar sikit :D

biawak goreng said...

seronok nye!

diana said...

permainan apa tu??
permainan budak2 sekarang pelik2..
tak macam zaman akak muda2 dulu..:p

Addin said...

haha memang gementar pun bila kena dare terjun dari tingkat dua ! lalala ;p

rara pinkmafia said...

rara tak penah main.takut laaa.

alif haris said...

hahahaha .. truth or dare ... best dow .. wakakaka :D

penah kene halau licrary ke bro ?? hikhikhik

Bella Bell said...

ok.. tak pernah main pon mende ni.. cam best je.. nak try la! hehehe!!~

Bella Bell said...

ok.. tak pernah main pon mende ni.. cam best je.. nak try la! hehehe!!~

Ain Nadiah said...

tak penah main, tp macam best je. :')

YOUsoF said...

HAHA.. thanx 4 dare to sharing ur experience.. ;D

syrupmasin said...

biawak : penah maen ta?? :D

akak diana : ecece..pelik ke?? haha :D

addin : haha..kalu kene terjun adoii :D

rara : haha..maen la game nih..seronokk :D

alip : haha..best kan..err..ta penah lah kot :D

bella bell : haha..try la maen :D

ain : try la maen..besttt :)

yousof : haha..kau penah mane ta?? :D

YOUsoF said...

tak pernahla Sin.. tapi aku paham je cara permainan sengal ni.. kira selamba habis budak tu ek bawak buku bebanyak sambil menjatuhkan diri.. ;D