Followers

Thursday, July 7, 2011

lelaki memang kuat makan..

makan lah dengan sopan..


nih aku rase je..sebab rate-rate aku tengok yang kuat makan mesti lelaki..termasuk la diri aku..sumpah cakap..ta pernah nak amek sikit nasik ke lauk ke..tambah-tambah bile makan free..

kalu dekat kedai tuh aku tengok ya Allah perempuan amek nasik ade lah setumbuk tangan monyet..tapi bile sampai turn lelaki amek setumbuk tangan gajah..

errr..ke aku je lelaki yang makan banyak?? nih dari pemerhatian aku je..ade jugak lelaki yang makan sikit..ya Allah sebab makan yang ta terkawal berat aku pernah sampai cecah 80++..bapak lah..ta nak gemook gile pulak..sekarang gile syukur dah jadik 73..ececece riak sikit nih..

kawan pompuan aku cakap perempuan makan sikit tapi kerap makan..errr..betol ke?? ahh..persetan sume tuh..selagi ta de kencing manis, darah tinggi, sakit jantung makan la kan selagi bole..nanti dah tue dapat penyakit-penyakit tuh baru jage makan..betol ta..oke bubye :)

52 comments:

nurAMALLINA said...

Memang betul sangat la tu kalau lelaki kuat makan!

aqmalazmi said...

aku mkn bnyak pon berat tak naiK..
HAHAHAH

fa said...

hee... agak la.. kwn2 fa yg lelaki un byk yg jenis selera mkn kuat.. ^^

schaze zainn said...

jagalah kesihatan anda ye! xP

makan pun kene kontrol, sbb skrg ni mcm2 penyakit ado..=,="

Cik Tetra said...

sangat setuju...walaupun lelaki tu kerempeng,,,makan ttp banyak...hahahahaha..

Syuxer said...

hahahha jangan gitu bro..penyakit tak kenal usia..kena jaga makan bila dah berumur 20 ke atas huhu..makan banyak takpe janji berkhasiat..heheh

Fathiah Hamim said...

masalahnya,korang TAK GEMOK PULAKKKK. oiii sabo je laaaa. aku makan sik mak sepinggan pun berat naekk. menyirap aku sirap oi. :D

cha zainol said...

aku jeles dengan org makan banyak tapi badan maintain jugak =='

Freaky said...

haih aku pun kuat makan. hahaha best makan2 ni

saiazuan said...

yeah!! aku kuat mkn

jom baca review skali lagi
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/movie-review-sekali-lagi.html

akmaL said...

betul tu . salunye laki memang kuat makan dr pompuan XD

syrupmasin said...

nurAMALLINA : hahaha..yee..sunnguh berterus terang :D

mal : errr..kau kene minum weight gain la aku rase..haha :D

fa : haha..baru gagah :D

schaze zainn : errmm..baek nurse :)

Cik Tetra : waeda kuat makan ta?? :D

Syuxer : err..baek encik doktor..errr..haha :D

Fathiah Hamim : haha..laa..asal lepas makan g timbg berat?? adoii :D

cha zainol : ermm..betol2..adoii mcm mane nk jd mcm tuh kan..ermm

Freaky : haha..geng..sep sikit..puas dpt makan :D

zuan : haha..bagus2..sep sikit..

akmal : kau kuat makan ta?? :D

diana said...

orang pompuan depan orang ramai je dia ambik nasik besar penumbuk monyet..
kalau sorang2 atau kat umah
memang 5 penumbuk gajah ambik nye...

Addin said...

addin kuat makan bila addin tension ! haha :p

Asrul "iLham" Sany said...

xde selera sgt nak makan for the whole week

T_T

cucu umie said...

ayie biase2 jer bab makan nie tpy akan makan bnyk bila xperform mase exam...hahahaah sebb tu bert 50kg @ 49kg jer..hauahau

Cik Tetra said...

sy x kuat makan..tp bab2 durian..sy mmg hantu!! :D

syrupmasin said...

akak diana : haha..ye ke..haha :D

addin : haha..wahh..bagus tuh..nnt nk try tension2 lepas tuh makan :D

asrul : laaa..asal??

ayie : errr..smpai macam tuh sekali?? ermm..

waeda : haha..geng2..sep sikit :D

muhamad hanif said...

perempuan makan sikit tapi ulang smpi lebam..



AHAHAHHAAHAH




alah, dorg diet je tuuu!

Gadis Kecil said...

erk.janganlah dah tua baru nak jaga makan. dari sekarang lah mula nya. hihi

QaRr JaliL said...

haha..tula realiti sebenar kejadian .:D laki makan bnyk..

New post : Perkara pelik yang berlaku dalam blog....

cik sakdi said...

alahai setumbuk tangan monyet, memang x kenyang la, aku amik nasik 3 tumbuk tangan monyet.. haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tak senonoh ah gambar kau, seyes buruk doe, haha..mulut nganga mcm raksasa(sesi mengutuk bdk drjah 4 :P)

Eh, mmg ah laki kuat makan compared to prempondan..err..prempuan...haha

Sekali makan tak hengat donia weyh..Tp aku pun kuat makan weyh..haha..

yeah! persetankan semuanya selagi boleh makan..gve me ten gemoooookkkk! yeah! >.<

Afiq Din said...

laki mkn byk sbb nk tenaga.. laki kn keje kuat.. haha

azwa amani said...

setuju sangat2... abag amani, kalau amani tak habis, dia yg tlg habskan..huhuhu

syrupmasin said...

anip : haha..betol2..statement kau tuh pengakuan kawan aku sndri :D

Gadis Kecil : haha..baek doktor :D

QaRr JaliL : haha..tao ta pe :)

sakdi : perghhh..tp kau iron lady kan?? aku tao :D

fee : haha..err..asal kau ta nmpak gemuk doe??

afiq : er.. betoll.ade tenage baru bole buat keje :D

shafmechy said...

aku kalau ada ayam je tetiba kuat makan =P tp berat 60 je..hehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

sebab metabolisme aku tggi..haha..ue2 je..entah lah weyh.. aku pun tak tahu..mak aku kata perut aku manyak cacing..tp aku tahu takde cacing, perut kau maybe mmg banyak keturunan cacing..baek kau check, kikikiki :D

Ain said...

aku kuat makan. err tapi aku bukan lelaki

Tauke Budu said...

setuju...
kalau kompare ngn budak pompuan memang laki juara...

a.samad jaafar said...

bro.. kita orang jantan perlu tenaga yg banyak woo.. kita kan sibuk ? eh ! betul ke bro..?

syrupmasin said...

shafmechy : perghh..60 doe?? hebat kau..dae tips??

fee : ecece bnyak la kau..aku tiap2 malam makan ubt cacing doe :D

ain : haha..errr..

tauke budu : haha..mmg laki menang lah :D

a.samad jaafar : haha..sebok?? :D

laskar pelangi said...

betul kot! perempuan makan sikit tp kerap makan..heeeeee

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

maka terbuktilah manyak cacing kat perut kau tuh..eh, jaga cacing baek2 tau..kasi makan selalu XD

Muhammad Burn said...

mkn memang best. susah nak kawal... huhu

apik pehe said...

mak aih berat ko sampai 80 tu..aku paling tinggi pon 71 jer..hahaha

syrupmasin said...

laskar pelangi : haha..betol kan :D

fee : haha..baek cekguuu :D

burn : haha..tu la nk kawal tuh 1 hal..ermm..

apik : haha..tu la doe..gile kan..haha..71..oke lah tuh doe :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

gemoooookkk! dah gi tdo..sok sekolah ! ade perhimpunan ..hahaha :D

pamie said...

bubye :P

Bigdaddyz said...

bukan makan sahaja...hehe!

ABU said...

ya mmg kuat..tapi kau la yg terpaling kuat hahaha

alif haris said...

hahah laki gune byk tenaga .. sbb tu kene mkn byk :D

niena shopping2u said...

salam ziarah, singgah sni... maaf bru smpat berbalas kunjungan, :D tgh berkhidmat utk negara smlm cewahhh ^.^

niena shopping2u said...

yup lelaki mmg kuat melantak hehe

echaRierie said...

haha..baru tau fakta ni..
sbb kwn lelaki echa mkn kontrol mgkn sbb malu kot..haha..

eh2..dh riak ea sbb brt bdn dh turun..hehe :D

Aki said...

Bro Sirap!! : Blasah je.. Aki lantak sampai 3 pinggan.. Pernah skali dok kedai mamak,bayar makanan day rm17 kot.. tu baru makan.. Hahaha..

Tapi,1 perkara,makan tu makan,cuma kesihatan kene jage.. maksudnya,makan la selagi mampu,tapi,elakkan makan makanan yang mendorong kite dapat sakit macam yang Bro cakap tu.. Tu baru makan betul!!

Hahahaha..

amir aizat said...

mmg laki kuat makan laa.tp ak maintain lg la.hahah

niena shopping2u said...

harini hari Jumaat.. jom thought Friday

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/thought-friday.html

syrupmasin said...

fee : haha..gile kauu :D

pamie : bubye :)

Bigdaddyz : haha..kuat ape lagi?? :D

abu : haha..sekarang tgh control doe :D

alip : ermm..betol2 :)

kak niena : haha..errmm..penat kak?? :)

echa : haha..errr..baru tao?? ermm..haha..riak la sikit :D

aki : haha..perrgghhh..gile bnyak smpai rm17?? haha..betol2..jge kesihatan :)

amir aizat : ecece..ye ke? :D

Aki said...

dah melantak,kene ar ikut prinsip melantak.. ^_^.v. Hahaha.. Rm17 tu biase je la..

biawak goreng said...

aku makan selalu... makan banyak...
nak buat macam ne? asyik lapar...
bukan salah aku... huhu abes duit selalu +_+

YOUsoF said...

80KG! comel dah tu Sin... apsal ko kurangkan?


Aku paling berat dapat 68 je, sekarang -+64, 65 je..