Followers

Thursday, July 14, 2011

komik oh komik..


bile sarah buat sepah barang-barang lame..sume komik mase zaman komunis terkeluar..ingat kan mak dah buang, bakar dan menang sume komik tu..sekarang sudah terbongkar yang komik maseh lagi wujud dalam rumah nih..

biase lah mase zaman perang dulu memang suke kumpul komik..sebab sarah dah bagi jejak kasih komik shin chan semalam..ari nih bermule la penggembaraan untuk mencari komik-komik laen..yang paling penting nak carik komik dragon ball..

laen oo kalu bace komik dengan tengok kartun dy..alaa mesti ramai punye yang kumpul komik macam aku mase hingus mengalir deras macam air sungai dulu kan..kumpul komik ape??

aku je yang ta reti nak simpan elok-elok..jadi kalu jumpe lepas nih nak simpan siap balut lagi..selamat bace komik..oke bubye :)

52 comments:

Syuxer said...

aku plak punye komik bertajuk pendekar laut,wira tunggal,jejak wira..tapi semua dah terbako weh..

LeLy shuhada shaari said...

Dragon Ball..LAGENDA tu..aku suke gile !

Anum said...

hehehhehe
kena simpan tue

Fathiah Hamim said...

aku ada marvel comics. :D masih tersimpan rapi okay. =P

fa said...

fa x pernah simpan komik.. sbb? hehehe.. sbb kakak fa yg simpan.. dia simpan doraemon dgn detektif conan..
fa tolong baca ^^

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. akak dlu kan. akak suka sgt kalo baca komik doremon tatau nape... pastu tiap kali ada kluaran baru komik sinchan,mst bli jugak...

kalo upin ipin wat komik mst ramai yg nk bli kn..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

aku fanatik doe komik.. hot gimik, doreamon sume aku kumpul..haha.. dragon ball aku layan kt TV je..

" dragonball ade tujuh bijik semuanya.." waaa! rendu doe nk menepek kt tv tgk dragonball..

syafiqakarim said...

pfft...wa da lama tak baca komek.
hahaha

echaRierie said...

err..rmh echa xde komik dh..
semua dh beso..haha ~
utopia je tp err x addict mcm dulu..haha..

Miz Novexx said...

moralnya : bacalah komik sampai pengsan (^_^)V

pamie said...

dragon ball aku sume dah takde..dah hilang ditelan zaman..haha..

sekarang sume layan komik gune tenet je..

buyat(bebola tomato) said...

hahaha same r bersepah. abang yang tolong kumpul kan. dulu kecik2 selalu kene marah ngan abang sebab tak reti jage

Papa Mifz said...

dulu aku ada kumpul buku komik nih terutama dragon ball nih...tapi xtau la apo kabo nye kat umah kat kampung tuh...

ArulchelseA said...

aku pngumpul jejak wira dan seangkatan dgnnya dulu..kih kih kih

muhamad hanif said...

kahkahkah..


kau mana reti jga barang lah !

adib syazwan said...

wah!dragon ball!pinjam wei!hahaha!

miss dila said...

dlu pling suka bca komik Samurai X..smpi ckgu kat depan pon xdlyan..hehe

shafmechy said...

mcm2 jenis komik aku pernah beli, tp x kumpul pun, rasa nk beli, ayah bg duit beli ja..besaq2 beli KREKO lak..la ni dh x beli dh..online saja..haha

syrupmasin said...

Syuxer : haha..laa asal bakar doe..kenangan tuh..nnt kau bole bg anak kau bace :D

LeLy shuhada shaari : haha..sep sikit minat dragon ball :)

Anum : betol2..kene simpan :)

Fathiah Hamim : perghh..bagus simpan elok2..mne tao bole jual dgn harge mhala kan :)

fa : haha..msti fa suke buat sepah nih..tuh akak yg simpan kan :D

kak niena : haha..geng..sep sikit..rasenye upin ipin dah kuar ta silap komik nye..

fee : ehh kau bibik duduk diam2 lah :D

syafiqakarim : pegi kedai skrg dan beli :D

echa : haha..utopia ade jgak kumpul..mne ntah hilang :D

Miz Novexx : haha..tao ta pe..smpai berbuih mulut :D

pamie : haha..ditelan zaman..ye lahh umur dah 24 kan :D

buyat : haha..jgn bg sepah..nnt kene pelempang :D

Papa Mifz : haha..sihat lagi agaknye :D

ArulchelseA : haha..aku ade jugak la bace sikit2 komik tuh..ta minat sgt :D

anip : haha..perghh..mane kau tao :D

adib : haha..ntah ade ntah tidak weh..ta carik lg :D

mis dila : nakal nih :D

shafmechy : haha..on9 feeling dy laen doe :D

cik aisha said...

kalau ada layan je komik...tp nk kmpul xde mknenye la...haha...mujur sarah wat sepah kan?kui2

Dhiya Fariza said...

dragonball my favourite! nostalgic

sleeping_maniac90 said...

hoho xmen komik dragon ball nih..
just lyn lwak kmpus,under 18....

Syaza Kelyza said...

suka kumpul komik doraemon :D

Niena Pengembara Ilahi said...

yeke? da kuar eh? nk kena dptkan ni

syarifahsidrus said...

tak pernah kumpul komik..hhehe

najihah sahami said...

haha..hantu komik!!

harrazdani said...

teringat zaman kumpul komik ni....kumpul2 kalau satukan susun elok2 jadi gambar yang menarik kan....

Cik Tetra said...

sy suke komik jgk...byk gile koleksi dragon ball..tp abg sy punya la..ehehe

alif haris said...

aku bab bace komik ni kureng r .. nth r .. aku ni jenis tgk buku atau komik je senang ngntok ..haha

Terbelog said...

kim salam ngan bulmu tu hu3

syrupmasin said...

cik aisha : haah..naseb sarah buat sepah :D

Dhiya Fariza : haha..betol2 :D

sleeping_maniac90 : tu zaman dan modern sikit komiknye :D

Syaza Kelyza : doremon ade jugak..tp mane ntah hilang..huhu

kak niena : carik la..ade rase nye jual :)

syarifahsidrus : haha..kumpul la nnt bole jd kenangan :D

najihah sahami : haha..hantuuu :D

harrazdani : haha..betol2..terutame dragon ball lah :D

waeda : haha..mesti slalu buat abg tuh punye komik sepah kan?? :D

alip : haha..adoii..bace komik pon ngantuk? :D

terbelog : haha..bole2 :D

diana said...

dah balut cantik2 letak dalam kotak olak bawah katil..kan??
hehehhe,,..baik tak payah balut.

Cik Tetra said...

hahahaha...mne ade buat sepah..sy bukan your sarah..hehe..sy cume conteng2 je.. :p

YOUsoF said...

Masa zaman komunis dulu aku layan Alam Perwira.. tapi abang aku la yang kumpul.. aku tolong baca dan sepahkan je.. Hahha

Niena Pengembara Ilahi said...

nti akak cari, nk kasi kt anak buah :D

r.a.firdausi said...

pergh.. komik dragon ball.. layan abes... aku pon ade gak.. tpi komik conan la.. memang layan.. :)

cik sakdi said...

abang aku dulu kumpul dragon ball. aku pon layan tumpang bace.skarang semua dah kat mane tah. yang ade skrang aku kumpul komik ketektif conan. hensem ooo shinichi. haha

p/s:geli ngan pendekar penyu aka KAME xsilap aku. HAHA

Ahmad Haziq Azlan said...

dah lama tak tengok dragon ball

cik panadol said...

weh! aku ade kumpul...aku ade kumpul...syok wooo layan komik ni...

Siti Aziz said...

suka jugak cerita katun nie

♥CIK IERA♥ said...

haha cik iera suke kumpul detective conan takpon penyiasat remaja... tapi sume dah takde sebab pindah rumah.. =.="

Addin said...

haha kumpul komik ek !

nak pinjam ~ ;p

Wanie said...

komik aku tak bace, tengok kulit je..hehe

nurAMALLINA said...

Aku dulu kumpul komik Ujang dengan Gila-Gila. HAHA

Cha sahaja said...

aku tak baca komik..baca mjlh berilmu je..keh keh

dill said...

oh. komikku dibuang ibu & adik.

http://akudantv.blogspot.com/2011/05/komikkomikkomik.html

dill.

alif haris said...

a'a.. lagi2 yg hitam putih .. haha .. lentuk terus aku .. hahah

syrupmasin said...

akak diana : haha..alaa ta payah eh kak?? :D

waeda : haha..lebih kurg sarah lah...lepas conteng di warne2 pulak.. :D

yousof : perghh..kau mmg kaki sepah ye :D

kak niena : ecece..tgk2 simpan sendiri :D

r.a.firdausi : phh minat conan ke..ermm..bagus2..penyiasatan..aku ade jugak bace conan tuh..

cik sakdi : haha..kartun pon bole hensem ke doe?? :D

Ahmad Haziq Azlan : ade lagi dekat astro cerie..baru ulang :D

cik panadol : komik ape cik panadol kumpul?? :D

Siti Aziz : minat dragon ball ke?? :D

♥CIK IERA♥ : laaa..asal ta simpan?? :D

addin : haha..tgh mencarik lagi tuh :D

wanie : err..pelik gile doe :D

nurAMALLINA : haha..dulu tuh popular kan doe..

Cha sahaja : ececece.. :D

dill : haha..ye ke..

alip : perghh..pelik doe kau :D

saiazuan said...

xlayan onepiece?

YOUsoF said...

Hahha tapi ada sorang jiran aku minat gila komik tu.. pernah aku teman dia baca sampai aku tertido. bangun² dia dah balik rumah.. ;D

cucu umie said...

kahkah..ayie ad juga ah kumpul but lah nie dah jarang ah..hehe lebih kepada novel plak..jadi mamat novel keajp..hahaha

schaze zainn said...

suka baca komik sailormoon..hikhik

tp skrg suke baca komik dr gempak starz.

katun die comel2.. xP