Followers

Sunday, July 24, 2011

tapir dan tenuk

haaa..tapir nih panjang hidung

entry nih berpunca dari syuxer..dekat shout box dy tulis tenuk dengan tapir same ta?? perghh berbual..penat nih cari..ohh rupe-rupenye same je lah tenuk dengan tapir nih..mane ade laen..tenuk malaysia tuh name omputeh dy tapirus indicus..

name orang puteh tenuk nih ta nak kalah..nak jugak setanding macam alexander grahambell..berbual betol..tampaq sat g baru tao..

1 je yang pelik dengan tenuk nih..anak dy mase kecik gile laen dari tenuk dewasa..yg dewasa hitam putih color dy..tenuk kecik warna perang ade putih2 tmpok-tompok..hoho..thanx cik wiki..

eh apesal cakap pasal tenuk nih.. dah la..haaa..lagi 1 cipan pon tergolong jugak ke dengan tenuk dan tapir nih..dah la..malas cari..selamat hari ahad..pegi la zoo..bole tengok tenuk..oke bubye :)

41 comments:

cik tikah said...

baru g zoo hari tuh. sama je tenuk dgn tapir. tpi cipan sama ke? haha..

najihah sahami said...

hahhahaaa..jom p zoo.p cek tenuk ngan manusia sama tak? hahaha

~milo~ said...

hehe..baru tahu gak tenuk same ngn tapir..haha..

diyan said...

pulakkk cerita tentang tenuk :P HAHA

cik sakdi said...

cipan ngan tenuk la lain weh.. eh iye2 je aku. gi zoo melaka xbest la tenuk dia pemalas giler. terbongkang je. ingtkan dah mati sbb ade lalat kerumun. haha

pamie said...

kahkahkah..boleh jugak bikin topik..ecece

Syuxer said...

hahahahah..konfius aku pasal tapir dan tenuk dah selesai bila baca entri neh...a'a aku lupa yang cipan pun maybe sepupu dia gak..

tu la pasal..ank time kecik cam lain..ntah pe tompok2 tuh..tandalahir kot hahhaha..

amna said...

tapirus di zoo melakaw besar2. ada la sebesar badak sumbu tapi kecil sikit. huhuu..

thanks for sharing info sis ^^

cucu umie said...

tepu + tenuk = ???, hahaha..tenuk malysia kan nak hot juga dok..gagaga

Nurnajwa said...

Ahaha, baru tau dua bnde ni sme :D

lilypelangi said...

haha . tak pasal2 pames tapir nie :D

shafmechy said...

orang putih pun sebut tenuk tu tapir, ada baca kat komik online, dia cakap "it is Tapir Malaysia"

syrupmasin said...

cik tikah : haha..ohh untunglah baru pegi zoo..err..cipan ta tao la pulak :D

najihah sahami : haha..dgn manusia laen lah :D

milo : haha..sep sikit :D

diyan : haha..tu la..tenuk pon jd cerite :D

cik sakdi : lepas makan la tuh kot :D

pami : ececece..oke lah jd topic nih :D

Syuxer : wuahaha..tanda lahir mcm tuh sekali :D

amna : sis?? haha..adoii lelaki lahsyrupmasin nih :D

ayie : haha..tu la pasal..nk popular jugak :D

Nurnajwa : haha..ye ke. :D

lily : haha..tao ta pe :D

shafmechy : ohh ye ke?? famous tapir :D

echaRierie said...

owh..baru fhn sikit..
hahaha..
rajinnye cari.. :)

Wanie said...

haha..aku rase cipan/tenuk/tapir same la wei..
aku dah google kuar gambar same je..haha
banyak name die ye..

Scya Lollita said...

ape kate ko blnje ak tket msuk zoo oke gak kan kan ;D

shedameor said...

cipan tu adek beradik lipan :P

Aisyah Aina said...

mengada-ngada betul nak ada banyak nama....mengconfusekan orang je...haha

Puan Kutu said...

dulu igtkan tapir tu apalah..igtkan macam tupai.haha..pegi zoo taiping br tau cmna rupa..

muhamad hanif said...

weewwiitt,

cipan tu = sirap kot ?


terimakasih cik wiki..



AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA

nGiau said...

kiut juga tapir ni kan. ;)

nurAMALLINA said...

aku pernah konfius sampai terputus urat kentut sebab fikir apa itu tapir dan tenuk


rupa-rupanya depa satu benda yg sama. hampeh.

Fathiah Hamim said...

aku nak jawab soklan kau, apesal cakap pasal tenuk.

kau rasa diri kau macam tenuk kot? =D

nurfatiha blacky said...

alahaiiiii. datang sini naek tenuk. esok naek tapir

teha said...

oh.. same rupenye... ingt laen.. kekeke ~

cik Dil said...

ni pet awak ke???wakakaka

Freaky said...

oooo ooo tenuk dan tapir. hahaha :D

syrupmasin said...

echa : haha..rajin la echa..asyik merapu je dlm blog kan :D

Wanie : haha..ye ke kak..dyorg nk glmour jugak :D

Scya Lollita : bole2 kau set je tarikh bile kau nk pegi :D

shedameor : haha..bole pulak macam tuh?? :D

Aisyah Aina : haha..dyorg pon nk name bnyak :D

Puan Kutu : haha..ermm zoo taiping lame ta pegi :D

anip : haha..cisss :D

nGiau : haa?? hahaha :D

nurAMALLINA : haha..ecece..kau suke la tapir skrg?? :D

Fathiah Hamim : perghh berbuall doe kau :D

nurfatiha blacky : haha..oke jugak tuh :D

teha : haha..same je :D

cik dil : haha..haah lah..baru beli smlm :D

alif haris said...

hahahahhaha .. siap buat research siot haha :D
guud2 .. :D

ILA HonEyBuNNy said...

ohhh ok2..

nak pergi zoo la tengok tapai tenuk cipan n semua la...ehhehhe

shameel Iskandar said...

tiba2 teringin nak gi zoo taiping tgk tenuk.

chemay said...

nice info.
clap. clap.
hahahah
:P

Cik Tetra said...

kari tenuk satu.. :D

Miz Novexx said...

cik wiki cakap, tenuk masa kecik kaler perang sebab selalu minum air sirap :D

nursyamime said...

baru je balik dari zoo.
dapat cite lawak.
org iran yg melawat zoo ckp tapir tu panda. har3.
pakcik yg bwk ketapi dlm zoo tuh bagitau:))

schaze zainn said...

tenuk itu tapir la..

tapir itu sedare cipan kot xP

Syazwan Che Deraman said...

tak pernah lagi tengok binatang yang dimentionkan di atas.hehe

meaw said...

rumah meaw banyak tapir,jom tengok :P

Anif Abdullah| AA said...

cipan tu asalnye kahwin lari dengan lipan.. tapir dan tenuk tu plak,sama bapakk tapi mak lain-lain.. MUAHAHAHAHA

rara pinkmafia said...

untuk kepastian jom g zoo tgk apa bezanya.hehehe.


tp selalu org kalau marah ckp "mcm tenuk lah kau ni"

hehehe sian tenuk dpt nama.

amir aizat said...

ad warna perang eh? haha