Followers

Sunday, July 17, 2011

nak ke tak nak

amecam bole ganti dr tuah tuh ta?? haha

ari tuh kan ade cakap nak carik komik-komik di waktu zaman komunis dulu kan..mase tengah sebok memporak perande kan rumah disamping gigit-gigit seluar terjumpe 1 buku motivasi "nak ke tak nak" yang ditulis oleh dr Tuah Iskandar..

ohh nih buku adek bawah aku punye rupenye..patot lah perangai beribu kali ganda lagi baek dari abangnye..rahsie jadi baek dah terbongkar dgn membace buku motivasi..aku pon mengambil inisiatif untuk membace..walaupon bace terkedek-kedek sebab baru sampai muka surat 56..haha

walaupon baru sampai muke surat 56 banyak jugak la kate-kate terbaek dari dy yang aku dapat..bole lah jadi pengajaran..buku pon murah rm10 je..errr..sekarang aku ta tao la harge sebenarnye berape sebab nih adek aku beli mase dy sekolah menengah dulu..

1 bende yang aku nak kongsi carilah seribu sahabat, kerana seribu sahaja itu belumlah banyak, jauhilah seorang musuh kerana seorang musuh itu sudah terlalu banyak...ececece..nih ayat dari buku tu lah..kongsi je..selamat menjadi ulat buku pak tua..oke bubye :)

40 comments:

shafmechy said...

OMG..biar betul ko baca buku yg pjg lebar.....haha..gurau je

Wanie said...

rajinnye bace buku motivasi..hehe

Scya Lollita said...

hah , ak dah lame bce buku -__-''

pamie said...

ecece

Niena Pengembara Ilahi said...

Tuah Iskandar mmg penulis yg hebat... erm.. dlu akak suka ke blog Faisal Tehrani tpi skang ni dah takde.. erm.. :/

diyan said...

adik umur berapa ? Xd hehehe

bgus bgus nti amik la kata kata yg best kongsi :DD

alif haris said...

ececee jadi ulat buku pulak kaw syrup :)
hahhaha ..

pasni mst kau jadi orag yg bermotivasi kan .. boleh la buat buku pasni haha

Freaky said...

kata2 yang penuh makna daripada dr Tuah Iskandar

Syuxer said...

kesan dari membaca buku motivasi yang bermutu tinggi kadang2 mampu merubah personaliti seseorang..:)..baca sampai abes weh..

muhamad hanif said...

AHHAHAHA,

pakcik tua, still jual sirap lagi ?

shida'R said...

best ape buku mcm tu..tp org yg tekad je akan berubah hehee..blh arr kasi pnjam kat shida :)

FarhanahAdzlan said...

hahaha..teringin nak baca buku tu..tp belum berkesempatan lg..=)

cik sakdi said...

aku banyak buku mcm tu, tp selalu xmemberi aku motivasi. x cukup kawww

meaw said...

katun zaman komunis tak minat,hahahahha!

ArulchelseA said...

oo ok la tu..bnyk musuh skang ni..ada lapan dah..kih kih

Niena Pengembara Ilahi said...

:)
akak seorang yg berani yeee

echaRierie said...

waa..ada kemajuan ea syrup..
btw, nice quotes :D

nGiau said...

saya suka la kata-kata hikmat tu :)

delarocha said...

haha, masih belum terlambat kot nak jadi ulat buku :-)

Jer ... said...

bawa tiga kawan atau biar pergi laju :)

Cik Tetra said...

OOoo adik lg baik eh?? kem slm kt adik eh..hahahaha.. :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Haha..kawan kat blog kau dah dapat dua ribu dah, belum total kawan dekat fB lagi..hahhaa.. banyak tuh..

Nampak sgt kau boring, tak tahu buat ape..haha.. baca buku motivasi tuh..

Balik Uitm nnti dah jadi org bermotivasi..Cayalah pak tua :p

syrupmasin said...

shafmechy : wuahaha..kau ta caye aku ke doe..haha :D

Wanie : wuahaha..rajin sikit je :D

Scya Lollita : haha..aku pon bace sbb tgh2 bosan kan :D

alif haris : wuahah..mmg ta la jd ulat buku..saje bosan..haha..harapnye jd la bermotivasi sikit :D

pamie : haha..ape eccecce?? :D

kak niena : ohh ye ke?? betol2..sorg pakar motivasi yg best :)

diyan : adek umur 19..haha..bole2 nnt kongsi :D

Freaky : betol2..sgt bermakne :)

Syuxer : haha..harap dpt la bace habis :D

anip : haha..kau kuar topic lah :D

shida'R : haha..bakar smgt jap..bole2..mai la dtg amek :D

FarhanahAdzlan : carik la dekat kedai buku..ade kot lagi :D

cik sakdi : wuahaha..kau mmg cik yg hebat :D

meaw : haha..aku minat doe :D

ArulchelseA : errr..8?? bnyak tuh :D

akak niena : ecece..ye percaye berani :D

echa : wuahaha..thanx echa..kemajuan sikit je :D

nGiau : hebat kan kate2 tuh :)

delarocha : haha..mcm tuh la harapnye.. :D

jer : haaa?? adoiii ape tuh??

waeda : aah adek lg baek..huhu..okee :)

schaze zainn said...

wah bermakna giler ayat tuh.
sirap kan dah ade dua ribu follower = dua ribu sahabat lalala

najihah sahami said...

haha..lepasni boleh jadik kaunselor ah. cayalaaaa doktor syrup. haha

rara pinkmafia said...

wahhh baru baca smpai muka surat 56 dh leh berpuitis.ok lah tu =)

khairul akmal azman said...

cam dr fazley da !

Niena Pengembara Ilahi said...

helloooo akkak xnpah ada boiprem nye hrp maklum hehehe

diana said...

kacak pulak gambo tu..:p

myhatiku said...

mulai ari nie u r my enemy!:D

Miz Novexx said...

tahniah pak tua!! semoga baca sampai habes lepas tu boleh story mory kat blog :D

lilypelangi said...

ai~ tunjuk baek la tu bace buku motivasi . hekekeke

Anif Abdullah| AA said...

wahhh..haha

Fathiah Hamim said...

fuyooo mesti kau bosan sangat dok umah neh. :P

YOUsoF said...

baru nak puji ayat mantap kat bawah tu.. rupanya petikan dari buku tersebut... hehehe


tapi sangat betul la ayt tu.. kadang musuh sorang pun dah cukup nak buat kita berbalah dengan seribu sahabat tu..

cucu umie said...

wah...boleh pinjam tak bro?? grrrr macam sedap jer..


btw, nice ah ayat motivasi yg last sekli..hehe

Wanie Affandi said...

carilah seribu sahabat, kerana seribu sahaja itu belumlah banyak, jauhilah seorang musuh kerana seorang musuh itu sudah terlalu banyak...

suke ayat ni!! ehhehehehe..

Izzaty Ishak said...

Arrghhh, nak kena jadi ulat buku jugaklah lepas ni. Hehehe

adib syazwan said...

kau memang kuat bergambar bro =P

Murni Mukhiar said...

amalan membaca kan boleh meningkatkan lagi pengetahuan untuk kehidupan seharian.. so keep it up !