Followers

Wednesday, July 20, 2011

mathematics oh bodoh habis...

perghh macam mamat indon sial aku tengok diri aku sendiri

math subject paling aku ta suke..bodoh habis aku bab math nih..dalam seumur hidup 2 kali pernah dapat a..teruk gile kan..mase spm paper math modern dgn mase sem 1 paper business math..

asal ntah aku cukop ta suke kire-kire..tapi ade jugak yang suke subject nih..contoh macam ayie nih ha..perghh berbual..mase form 5 sebab ta siap keje add math dan dibebel non stop oleh cikgu..terus aku drop dan terus ta masuk class esoknye..ohh bye cikgu..ye lah dari tiru kerje orang ta habis-habis baek ta buat langsung iye tak..

tapi kalu subject account aku suke..sebab mase sekolah aku class akaun dan masuk uitm nih ade 2 sem aku belajar account..memang makanan yang terhidang dengan rapi lah kan..banyak jugak member aku tanye asal aku bole buat account tang math hancur lebur seperti air liur mengalir dengan derasnye..

ohh subject statistics mase sem 4 aku dapat c+..teruk gile kan math aku..jujur cakap aku bodoh habis..ntah lah..ingat masuk u dapat lepas dari kire-kire tapi wujud jugak..

minat masing-masing kan..sekati 2 kati lah kan..janji aku lepas sume paper tuh ape-ape pon..walaupon cukop-cukop makan c+ tuh..ta suke macam mane pon kene belajar kan..dah lah merepek..ade lagi 1-2 subject aku ta suke..nanti lah..oke bubye :)

55 comments:

muhamad hanif said...

wahahahaha,

aku pndai sikit dari kau lah..



HAHAHAHAHAHAHA =)

Eza Boom Boom :) said...

awk course apa ek?:). mcm sama je subject yang kita belajar..:)

aqmalazmi said...

account tu bukan math kew???aku form4 msok kelas sc,,pastu aku benci sc..pastu aku transfer msok kelas acc..pastu aku bosan dngan acc sebab bosan gila weyy krdit lah debit lah ape lah..annoying hbis aku rasa.. HAHAHHAHAHA... seminggu lepas tu tros pindah sekolah sebb bosan dngan acc.. HAHAHAH..msok bidang teknikal..last last dua dua aku jumpa sc jumpa math pon jimpa..puas hati menyesal tak sudah smpai sekarang ! -.-"

echaRierie said...

sy pun x suka math..tp itu major sy..
hahaha..
math dgn sy x blh lepas..selalu jumpa..
tp gred ok..wlupn x suka tp blaja jgk..haha..
..tp pasni nk keja yg xmau jmp no la..haha..

fa said...

owh.. hehe.. fa pula x berapa nk ngam dgn subjek phsic, kimia n biology.. ingatkn bila masuk u ni subjek2 tu xde.. sekali perghh.. semuanya ada lengkap berpakej.. pengsan oOoo.. tapi kena bljar juga an.. ngee :)

aishahNewdestiny said...

memamg ada jer orang tak suka mate tapi suka account.Even accoount deal with number tapi ia still gune document.but math always number. everything start with number. tp bila keje account nnt memang hari-hari pun kerja dengan kertas ! haha

Niena Pengembara Ilahi said...

oHhhh math, masa sekolah rendah je dpt A sekali.. huhuhuhu, pnah fail subjek ni tau, sib baik amik short sem... adoi.. kantoi!

Suhazli said...

hehe ni mesti lebih guna otak sebelah kanan ni..kanan ke kiri ek?haha

Izzaty Ishak said...

Hahahaha. Zaty sukaaaaaaaaa math. Keh keh :P

Finaz Jaafar said...

kite tak pandai maths jugak=(

cik panadol said...

org pon tak suka math! nk congak calculation tambah tolak sikit pon org leh jadi blur....

Miz Novexx said...

pak tua, saya pun benci math!!! sekarang saya hepi sebab kos yang dipilih takde math lagi.... (^__^)V

izzah said...

oh..aku benci math!!akaun pun lebih urang jgk..
*gambar kat tesco sp kan??rindu sp! :)

Wanie said...

bukan bodoh la dik..
tapi kurang pandai..hehe
minat sume kan lain2..
ko x suke math sbb tu tak leh score..
subjek lain mesti ade yg ko leh score..

Mohd Firdaus said...

ooo..aku plg ske math..math xyah nak baca byk2..hehe

syrupmasin said...

anip : perghh..bapak riak doe kau :D

Eza : err..public admin :)

mal : haha..naseb kau mmg baek la doe..untunglah 2-2 jumpe :D

echa : mesti pandai kire2 kan echa :D

fa : ermm..tu la nk buat mcm mane kan..belajar je lah :D

aishahNewdestiny : haha..account oke lg kot dr math :D

kak niena : haha..oke kite geng :D

Suhazli : err..ntah..haha :D

Izzaty Ishak : perghh mesti gile hebat kan math :D

Finaz Jaafar : haha..oke geng :D

cik panadol : math boring sikit :D

Miz Novexx : perghh untunglah ta de kire2 :D

izzah : haah..huhu..err..nih lg best 2-2 ta suke..haha

wanie : haha..baek la kak..subject bace2 aku suke la kak..adoii..tp law tidak :D

Mohd Firdaus : tp kene kira bnyak2 :D

sleeping_maniac90 said...

kire2 dlm math x pndi..
tp kire duit pndi x???
hahaha
pngalamn ak sdri.. ad kwn xpndi math.. tp kire duit no1..!!!!.. hahaha

cik sakdi said...

mak oi statistic ko C+? giler la kau sikit lg nak repeat, haha aku kalu kat DPA, benda kire2 lah yang aku leh score A. ala, lek la, kire2 tu bukan gune pon mase keje nant., hahaha

~~kimz~~ said...

saya suka math.. tp sebenarnya suke kalau duit banyak..tu je.. xterror math pun yang penting tau angka da la.. heheheheh... tu yang penting... hahahahaha...

Cik Zety said...

dulu dulu suke math moden, tapi tak suka add math :P

Niena Pengembara Ilahi said...

hahahah

Eza Boom Boom :) said...

sama la course kite, :). Haloo, senior...^_^

cik najihah said...

hahahah samelah..memang bodo abes dalam math

cik Dil said...

nk gtu, dil pun dpt statistic c+..wakakaaaaa.

tp subjeck math, dpt A..pelik kan

alif haris said...

hahaha .. aku paling ta suke kimia .. :D
urghh berbual dow aku .. haha

Cik Tetra said...

same la..sy mmg bodoh mate jgk..tp semenjak form 5 mule da suke mate..sb cikgu yg ajar best,,akaun jgn ckp la..favourite smpai skg,,.tp sedih la x dpt kos akaun..

Caythrine Amanda said...

huhu ryn sgt suke math...

Papa Mifz said...

dulu time sekolah papa mifz agak minat maths ni...ok la dapat A SPM...tapi skrg bilo lamo x terlibat ngan kiro2 nih...tgk matematik sekolah rendah pun lain macm jer susah nye...muahaha

atikamohdnor said...

wehh math subject febret aku doehh . siyes .

syrupmasin said...

sleeping_maniac90 : haha..kire duet pandai la doe..haha :D

cik sakdi : haha..gile kan..nak kantoi kot..haha..aku lagi suke subject pad doe..sumpah cakap...law lagi ta suke :D

kimz : haha..kire duet tuh penting :D

Cik Zety : add math bosan!! errr :D

Eza : haha..haii :)

cik najihah : haha..geng2 :D

cik Dil : haha..tu la pasal..adoii :D

alip : kalu kau berbual aku lg berbual doe :D

waeda : huhu..dgree nnt mintak la acc :)

Caythrine Amanda : mesti hebat math kan??

papa mifz : haha..math bosan lah :D

cik pha said...

math ok laa sikit.ADMATE KO terus

Miss Y and Her World said...

paling menyampah tahap gaban dengan akaun. tak pernah nya nak balance. sakit hati aku.

Hoodie Dress Is So Gorgeous !
Oh, Lelakimu Istimewa

Faraa Eiman's said...

math la best weyh ! muahaha ;p

Syuxer said...

aku plak kimia,fizik,add math n math la wat aku sakit kepala weh..dulu time skolah rendah boleh conquer kaw2 je math..

masuk form 1 terus jadi jahanam isk isk isk..maybe sumpahan puteri gunung matematik kot...

diyan said...

same with me
math bosan , heee

Fathiah Hamim said...

aku suka gila math and account, aku kalo boleh nak jadi mathematician kottt

waalllaa! said...

sian kat ko..harap2 anak2 ko nanti tak ikut gen ko yang ni..arap2 dia terer math..lam family aku.. ayah aku terer bab math n science tapi mak aku tak terer math, dia terer bahasa,, aku dapat gene bapak aku.. tapi adik aku ade 2org ikut gene mak aku..sian plak aku tgk.. yg sornag lagi tu smpai kena makan ubat cerad otak ayah aku bagi..setelah dia failed! untuk kali pertama subjek kira2.. pas dia makan ubat tu.. terus dpat A! awesome betol ubat tu..hehehe..
aku rasa ko boleh try kot ubat tu bila time ko ada subjek math..
aku tanya gak adik aku..ape perasaan ko before n after makan ubat tu.? dia cakap bila aku tak makan ubat tu aku rasa cam bodoh giler..hahaha..gelak aku.. pas makan tu aku rasa dia dah aktifkan saraf2 dalam otak yg tesumbat agak2nya..tu yang boleh lulus cemerlang adik aku tu..

Awan said...

ko la mahaguru akaun akuuu

suesue said...

erk..hidup mmg x boleh lari dari math la..even peminta sedekah pun kena terer math sb nak kira duit :P haha

cik ciput said...

math: my fav ever!

*kita berlawanan kalu gitu sirap oi..aku sgt suka math, statistics..keje skolah/assignment yg melibatkn kira2 akan mendapat top priority aku..aku akn pastikn keje tu siap dlu b4 aku move on ke keje2 lain..hik3x..

cha zainol said...

boley pegi tesco beli barang tu kire terer lah matematik. ;)

Niena Pengembara Ilahi said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/hebat-sangat-kah.html

nurfatiha blacky said...

HAHAHA. ckp pasal math ni, kat sekolah, mase f4, n f5 selalu kena marah kat cikgu, klu buat slh siap ambil marker conteng kat dahi, kena tmbak dgn pistol air la, tapi bagus la cikgu ni. :)

Jer ... said...

haha . cam mamat indon ? tak , ok la cam rakyat malaysia lain :D

Anif Abdullah| AA said...

wahhaha..aku pon tak ske dow.. tp percayalah lagi kita lari,lagi makin susah jadinye..

nGiau said...

subjek paling saya suka! :D

cucu umie said...

grrr...alamak..name saye naik disitu yer.. sbnrnye kalo bljo math nie bnyk ltihn jer..incya-ALlah you can do it ha.. tpy boleh gila juga kalo mengdap math jer..hahaha

najihah sahami said...

hahaha..jom lawan calculus!

Asrul "iLham" Sany said...

sama, tak suka dengan numbers...

;D

shafmechy said...

haha..aku faham macam mana perasaan ko terhadap math tu..

rara pinkmafia said...

rara lak suke math tak suke account.
tp 2 2 tu number kan.knp jd tak suke lak eh.hehehe

p/s:soalan bodo lak.

pamie said...

sume subjek yang ko cakap masa form 5 tu, termasuk la akaun..ak dapat a..wakakaka..

maka dapat la ak job skg ni..lalalala~

:P

chemay said...

sama lahh..
tak minat math jugak
-.-

schaze zainn said...

schaze lagi suka akaun dr math tu..huehue

YOUsoF said...

Amacam ko juak Sin. Tapi akaun aku tak ambik..

aku minat EST tapi takdelah pandai mana pun hehhe