Followers

Tuesday, July 26, 2011

tahniah..

yeah muke camwhore :)

muka camwhore pon ade orang jadikan profile pict dekat fb..haha..nih sayang lebih nih..ohh ari nih buat medical check up..


dah berase bapak nak mengamuk sebab baru dapat tao aku rabun dengan tiba-tiba..ye ulang suara..rabunn..arghh..kenape umur 21 tahun nih baru nak rabun nih..

dan dibebel oleh abah dan emak mase nak pergi buat cermin mate..ahh..padan muke..adek bawah aku cakap rabun aku ta kuat mane pon kalu nak banding dy..mata kanan aku 70++ mata kiri aku 20++..

ta kuat mana pon tapi tetap ta dapat menerime kenyataan yang aku sudah jadi orang tua yang rabun..tunggu mase nak bertongkat je

haha..ta pe lah..lepas nih masuk dgree encik mohammad salehudin akan menjadi budak baek sebab pakai cermin mata macam orang tua..tahniah

mulai sekarang aku nka jadi arnab..makan lobak tanpe henti..baru sehat mata..ermm..dah la oke bubye :)

49 comments:

aimi adilah said...

makan lobak blh buat org 2 dr rabun kpd tidak rabun.. telah terbukti.. makcik kite punye kwn punye ank... =) try lh :)

cucu umie said...

alamak, sahabat aku nie sudah jadi genng ayie..geng mata empat.. okaylh tu bro..jadi budak baik2 yer.. btw, power ayie kanan kiri 200++ ..terukkan.

rara pinkmafia said...

heheheheeh ok lah tu.pakai spek nampak genius sket.

Cik Tetra said...

ohh..patutla seharian x update..untunglah da pakai cermin mata..mmg npk mcm pak tua betul! :D

Miz Novexx said...

dah elok la tu pakai spek, kalau rabun karang nanti Sarah buli pulak.....muahahahah :D

C i k P i p i T e m b a m said...

HAHAH . rilekss la baru sikit rabunnye tu ., nanti makan keret byk2 . huhu

nurain.samsudin said...

mesti ngadap lptop lebeyyy ni

aqmalazmi said...

WEYY NAME KAU SEBIJIK dengan budak group akuu...

aku kanan 200+ kiri 150+
-.-"

Scya Lollita said...

tu la kau asek menghadap laptop !!


woi woi , kate nak settlekan semua bulan 8 HAHAHA

. said...

hehehe..matured la bro kalo pakai spek..eh..pakai la spek hitam..konpem hilang masalah rabun tu.

cik sakdi said...

haha, aku rabun dari sek menengah. kanan kiri 150. alah aku dah tenyeh carrot byk giler tp xelok pon mate aku. hehe

Cik Zety said...

haha, muka nak memek jek. kerabunan dah sebati dengan diri ini :P

syrupmasin said...

aimi adilah : err,,ye ke..thanxx :)

ayie : haha..hai geng..perghh gila tinggi doe kau :D

rara : haha..mcm budak pandai kan..haha :D

waeda : cisss..haha..nnt tunggu pakai tongkat je :D

Miz Novexx : haha..tunggu sarah buli nih :D

C i k P i p i T e m b a m : baek puan :D

nurain.samsudin : haha..tu la pasal..adoii :D

mal : haha..haa?? ape name budak gorup kau tibe2 nih?? haha..ohh kau lg tinggi :D

Scya Lollita : ermm tu la pasal..haha..bulan 8 tuh aku dah terang dkt shout box kau :)

syazwan :: haaa?? ye ke?? :D

sakdi : kau berbual..aku ta nmpak kau pakai spek pon doe..

cik zety : haa?? rabun jugak la nih??

Wanie said...

haha..bajet comel ke wey senyum camtu..hahahaha

power sikit pun pakai spek..bagus la ko ni dik..

Fathiah Hamim said...

eh power 70 kena pakai glasses ke? gedik betul. :P

power aku 450 kiri kanan.

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

pakai speck menunjukkan org tuh bijak pandai wahai enchek salehudin..

selamat berdegree :D

nurAMALLINA said...

kau untung la beb, ce kau fikir budak yg kecik2 lg dah rabun. cam ne? hahahaha

cik najihah said...

lebar gile senyuman

azwa amani said...

sikit jer tu der,,, amani puya dua dua belah biji mata 200++ haih.... bangun pagi, meraba atas meja cari cermin mata dulu..

delarocha said...

asyik mengadap laptop je, mana tak rabunnn.. huhu

shafmechy said...

ni dok ngadap laptop lama sgt pa...ko jgn constant tgk laptop, at least ngadap sejam, pastu kena rest mata jap, tgk benda2 hijau, yg menyegarkan..(jgn tgk porn lak)

adib syazwan said...

bykkn la makan carrot!hahaha!

kjaharun said...

yow!! da pangkat uncle la ni... hahahah

Awan said...

cantik spec, bleh tau spec sape? haha

Rtp Farra Arisha said...

makan carrot byk2 eh. arisha pun penggemar carrot. hehe.

syrupmasin said...

Wanie : ecece.kak kau nk cakap aku comel kan tp segan..aku paham..haha..aku ta nak pakai doe..tp nurse tuh suruh jugak..berbual gila :D

Fathiah Hamim : haha..power kau gila tinggi..aku pon bukan nak doe..nurse tuh suruh..nk buat macam mane :D

fee : perghh terharu kate aku bijak..thanxx :D

nurAMALLINA : haha..kau buat aku sedeh la ustazah :D

cik najihah : haha..lebar la baru best :D

azwa amani : err..bnyak betol..ermm simpati sikit lah :D

delarocha : haha..tu la ayat abah dgn mak :D

shafmechy : hahahaha..baekkk doktor :D

adib syazwan : baekk doktor 2 :D

kjaharun : ermm dah tua ni :D

awan : haha..spek sape ntah :D

Marcella said...

barulah semat pakai spek..nampak bijak..hehehe..=)

✿ cik pieQa ✿ said...

rabun itu menawan. hehe !

Tukang Karut said...

hoho... aku pulak rabun ayam... malam je rabun...

diyan said...

welcem to the club :P hehehhe

dyan rabun masa form two T.T

meaw said...

ek eleh,sikit benooooo ! tapi tanak power makin naik,sila pakai spek kasi skemadot tau :P

alif haris said...

pasni p mkn kt lua mintak juz carrot je la jwbnya :D
hahaha ..
kira okay la tu 70 dan 20 .. sikit je ..
pakai waktu kuliah je la hhehe mcm aku :D

ArulchelseA said...

mkn lobak elok utk dpt muka jambu..kih kih kih.. eh btul ke tu.. kih kih kih

shida'R said...

kalau xsehat juga dah byk mkn lobak cmne?? hehee ^_^

muhamad hanif said...

takpa,


rabun-rabun pun ABC kau sedap doe..


AHHAHAHAHAH

Ahmad Haziq Azlan said...

haha

pakcik tua bertongkat

nursyamime said...

tanak pakai spek pakai lah kanta sentuh.
rs skema je sebut kanta sentuh-.-'

syrupmasin said...

Marcella : haha..betol2..baru nmpak bijak sikit :D

cik pieQa : err..menawan ke?? :D

Tukang Karut : utg la rabun ayam..bole makan ayam goreng :D

diyan : sep sikit..form 2?? ermm lame jugak eh :)

meaw : haha..baek nurse :D

alip : ohh kau rabun jugak ke?? ermm :)

ArulchelseA : haha..dpt muka jmabu?? :D

shida'R : errr..mcm mne eh?? :D

anip : haha..bnyk abc kau?? :D

Ahmad Haziq Azlan : haha..nk bertongkat dh nih :D

nursyamime : haha..kanta sentuh..memperkasa bahasa melayu :D

alif haris said...

a'a ..
aku pakai spek waktu kuliah je ..
sbb klu pakai sentiasa nmpak sgt terpelajar dan nmpak mcm budak baik .. hahahahaha :D

Anif Abdullah| AA said...

minum jus carrot la.. Selain dapat cerahkan penglihatan mata kau yg tak berape sexy tu,awet muda gak woii.. MUAHAHAA..

hyz said...

sy rabun gak.. tapi degil tamo pakai cermin mata.. sebab nanti x ensem.. wakakka

puteri ain said...

welcome geng . hehe

echaRierie said...

haha..
rabun sgt2 x best..
tp nt lm2 ok la tue syrup..hehe XD

b a m b a m ' s said...

<-- budak nie pon umur 25 thn baru pakai spek! ahhaha.. no worries! :)

Suhazli said...

haha..tak rabun sangat lah tu..

nGiau said...

jgn lupa mkn tomato tau ;D

schaze zainn said...

schaze pon a bit rabun juge xP

tp tak mo pakei spec.

sbb rasa muka mcm akan besar kalo pakai spec..

sangat fobia xP

biawak goreng said...

kalo berkesan makan carrot tu hallo2 la aku...ok? boley join...turun kan rabun ni...hehe

Addin said...

haha rabun takdala kuat mana -.- bersyukur la.