Followers

Tuesday, July 19, 2011

jangan lah macam tuh..

hoho..oprah :)

ohh cukup ta faham la dengan orang-orang ini..nih la masyarakat..nak buat macam mane..kalau yg free hair mesti pikir yang dy tuh ta solat..segale yang buruk sume ade dekat yang free hair..yang bangun tengah hari disangke ta solat subuh..

ohh tolong la manusia..letih dengan orang macam nih..jangan la nk judge orang dari luaran je..mane tao kekadang yang free hair tuh la yg solat 5 waktu penuh..yang bertudung tuh jugak ade yang celup-celup solat nye..mungkin yang bangun tengah hari tuh tido balek ke lepas subuh tadi..mane tao..

jangan cakap maen sedap mulut je..haha..ta marah cume pelik dengan masyarakat sekeliling..kalau menunding ke arah orang, gunakanlah satu jari tapi ingat jari-jari yang laen menunding ke arah diri sendiri..thanx dr tuah..haha..oke bubye :)

39 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

tu la yg biasa terjadi..suka sgt nk menghukum org >=[

ArulchelseA said...

pada menuding jari..baik buat puding jagung lg baik kih kih kih.. aku lapa ni.. kih kih

Syuxer said...

manusia sekarang tengok luaran, bro..itu penyakit orang kita huhu..

men redah wat penilaian secara membabi buta..itu tak enak tuh..mulalah timbul isu dengki lah,fitnahla n whateverla kan..

Niena Pengembara Ilahi said...

ehhh ada lgi satu la dik...

**ko ni tak datang surau time rehat nape?ko tak smyang eh?

Finaz Jaafar said...

persepsi orang..susah nak kawal kan

echaRierie said...

mmg x di nafikan org skg..
tp nak bwt cmna x leh nak ttp mulut dorg kn ?
apapun, we will be judge in hereafter..

Awan said...

nape ko tetbe wat luahan emosi di sinar fm plak ni? wakaka

diyan said...

dah macam lumrah orang akan tengok luaran dulu . macam beli barang he he yang best yang lawa meti beli kan , itu la penting nya luaran pi tak semua luaran yang cantik come lotte tu dalam dia pon elok :D

dr DIYAN :P

Freaky said...

dun judge the book by its cover :D

inche hlovate said...

betul2..selalu je kot lepas subuh tu baring2 balik n kadang2 tertidur. hihi

pamie said...

betul tu sirap..ecece :P

Cik Zety said...

ape kaitan nan oprah ? hehehe

Suhazli said...

erm entah la.. manusia suka mencari kesilapan org lain..kesilapan sndri tak nak cari pulak..

cucu umie said...

biaselah manusiakan..perasaan sangsi itu sentiase ad tpy yg pasti ayie raselh kan.. tnye dahulu seblom judge..grrr

cik najihah said...

tu lah die typical malay..suke sangat buat serkap jarang..bile nak maju tahnye..

Abby Salvatore said...

saya setuju bangatttt!
org selalu fikir,free hair ---> sah2 ahli neraka.terima kasihhhh...

ngeeeee...

Cik Tetra said...

betul2..sokong sgt..pernah sekali saya pakai inai...inai ni jenis yg merah myala..sy pakai tang kuku je..pastu sy ade dgr org ckp..

"eii budak tu..harap je pakai tudung..tp pakai pengilat kuku"

hello saya pakai inai ok..inai ngn pengilat kuku pn x dpt bezakan ek??..ape punya sakai la dorg ni..geram betul..

sorry emo jap..hahahaha

Fathiah Hamim said...

sokong 800% peratus!

aqmalazmi said...

kan?
haihhh

muhamad hanif said...

manusia oh manusia.

sabar jelah !

Aku Afzal said...

1st impression tu :) sabo je la :P

diana said...

erk..
siapa tu???

beLLa said...

earth need more positive people. *rembat ayat matlutfi. ;p

Amy Syaquena said...

betul jangan judge orang dari segi luaran kadang apa yang kita judge tue x betul , kan x pasal2 dapat dosa free..


p/s:salam kenal singgah sini dan follow.jemput ke blog saya.

YOUsoF said...

Kalau tak macma tu bukan manusia namanya..


Muhasabah diri sendiri dulu.. tu yang paling penting kan Sin.

Anif Abdullah| AA said...

pitching berbaur emosi sikit..hehe btui tu..orang kita suka main judge je taw.. aihh,sikap kene ubah la kalau cmni..

nurAMALLINA said...

kan! aku pun tak puas hati doe. kadang2 suka judge org padahal dia bukan betul sangat. adohh

chemay said...

tak semua orang berfikiran macam kita.
:)

b a m b a m ' s said...

tapi

bertudung tuh kan dah memang wajib..
solat pon wajib jugak..
xper lar..berubah sedikit demi sedikit kan.. :P

nGiau said...

betul3! don't judge a nook by its cover. :D

Wanie said...

jangan pandang luaran je untuk menilai orang..

syrupmasin said...

kak niena : haaa..tao ta pe..betol..susah oo ade org macam nih :)

ArulchelseA : wuahaha..sedap jugak makan puding kan :D

Syuxer : betol2..lepas tuh timbul la segale macam bende kan :D

Finaz Jaafar : tu la kene gune remote control jugak :D

echa : ermm..susah la kan nk maju kalu cam tuh echa :D

Awan : haha..senyap lah kau :D

diyan : ermm betol tu diyan lotte :D

Freaky : betol..haa..peribahase tuh lah :D

inche hlovate : biase lah kan tertido :D

pamie : haha..ecece :D

Cik Zety : hahah..errr.oprah best :D

Suhazli : ermm ta baek carik kesalahan org kan :)

ayie : yeahh sep sikit :D

cik najihah : ermm.lmbt lagi la nk maju cam gituh :D

Abby Salvatore : haha..sep sikit :D

Cik Tetra : ecece..inaii :D

mal : kannn ;D

anip : org oh org :D

Aku Afzal : ermm sabo je lah :D

diana : haha..org la tuh kak diana :D

beLLa : haha..betol tuh :D

Amy Syaquena : betol2..dosa dosa :D

YOUsoF : yeahh..caye lah encik yusof :D

Anif Abdullah : haha..terbur ke?? :D

nurAMALLINA : perghh kau pon marah?? :D

chemay : haihh tu la pasal :D

b a m b a m : ermm berubah sikit demi sikit :D

ngiau : yeahh sep sikit :D

schaze zainn said...

tu la manusia, cuma tau menilai luaran je.

meaw said...

yesss! biasa orang katakan ... apapon,jangan pandang salah orang lain... salah kita tak nampakkan...so, lebih baik muhasabahkan diri dulu sebelum kata orang..

alif haris said...

aicece .. ni gara2 dah jadi ulat buku dr TUah la ni kan kan :D haha

najihah sahami said...

huhuhu..setuju!!dosa free oo...

Diya Lolipop said...

nikmat ooo ggt kuku uhhuhu

Green Apple said...

rambut sama hitam... hati lain-lain

Anonymous said...

Assalamualaikum. mmg btol xbleh judge org luaran je..tp kte kne fkir la jgk ttg yg free hair tu. ok..mybe diorg solat pnuh 5 wktu tp mne hdayah solat 5 wktu tu? Spatutnya solat 5 wktu kn bleh mncegah seseorg dari mlakukan kmungkaran. Huhu..bg sya, sya ttp xska org yg free hair. sikit pn sya xkn sokong diorg free hair. bg yg free hair tu, sdar2 la eh? hkuman di akhirat sdg mnunggu tu..mnx maaf klau trkasar bhasa. bkn nk ktuk bkn nk mrah. tp just nk jlnkan tnggungjwb sbagai saudara seislam utk mncegah kmungkaran. Assalamualaikum..