Followers

Saturday, July 16, 2011

bintang dan pelangi

sebab pasal indon letak gamba agnes monica..terime kaseh cik google :D

hari ni dah start la channel pelangi dengan bintang dekat astro tuh..baru aku tengok beberape cite..oke lah..astro kan bagi tengok free sampai bulan depan..lepas habis nih kompem la abah ta kan amek indo pek nih..kalu bil astro pon dah rm100 dan keatas..tentu la ta amek..

aku rase mesti ta ramai yang akan amek pakej nih..haha..ye lah cite indon dah berlambak dekat channel laen..haha

pelangi tuh banyak tayang filem-filem indon..bintang tuh ade sitcom macam tuh..bole tahan la..tadi aku tengok lawak indon..gelak jugak la sampai rase nak makan tangan sendiri..

yang gile cite indon mesti amek pakej nih..aku cukop la abah ta buang mtv, hbo dan sewaktu dengan nye..dah merepek..pegi la tengok channel pelangi dengan bintang..oke bubye :)

38 comments:

senyumSOYA said...

huhuh....telemovie indon lama sgt..jenuh nk abes..heheh
tapi lawak diorg best!! heheh

mMoOnN aAlLeEaA said...

yang tak larat nengok cerita indon ni episode sampai beratus2x

Fathiah Hamim said...

aku tak penah paham cerita indon. dah la beratus-ratus episod.

Puan Kutu said...

haha dulums kt jhor siap dpt siaran indon,tp nasib bek tak minat sinetron..astro takp ernah plak layan indon..bst sgt ker pelangi n bintang tu?

adib syazwan said...

agnes!@_@

echaRierie said...

hahaha..xkn subs punya..
dah mahal dah bil astro skrg..
at least channel yg kita suka x unsubs sdh..hahaha :)

muhamad hanif said...

HAHAHAHAHA

mamat jambu je tengok cite indon..





OPpppsss !!

schaze zainn said...

abah schaze tak amek astro pun.

sbb ade adik yg skolah lg.

nnt konpem die tak blajo sbb asik tgk katun je..ekeke xP

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tgk indon tak omputih lah syrup..haha

Kalau pi umah nenek aku, mesti dia layan indon.. kalau tukar channel mmg kena pancung nnt..hahaha :P

najihah sahami said...

hahaa...layan indon cakap pun dah rupa indon daa.:P

Cik Baju Kurung said...

sure pulak astro ria and prima tak tayang citer indon dah . -.-'

KeTaM_BaTu said...

erk.. bayar nak lebih, tapi selalu ulang criter yang sama jer. ceit....

ArulchelseA said...

tk de mkna nak ambik..kat ria pun dah muak layan indon..kih kih kih..

dill said...

jarang tgk sinetron ni. sbb episod berjela2

dill.

YOUsoF said...

Jeles la Sin sebab aku tak dapat rasa nak makan tangan sediri... rumah aku takda gaya nak masuk astro lagi.. Tapi johor dekat ngan indon dapat la jugak 3, 4 channel free siaran diaorang.. mak aku paling layan lah sinetron² nih! ;D

myhatiku said...

tapi citer indon episode dye panjang bebenor..200+ err..tak sanggup!aha:D

syrupmasin said...

senyumSOYA : lawak dyorg bole tahan lah :)

mMoOnN aAlLeEaA : haha..panjang dan meleret2 :D

Fathiah Hamim : aku ade lah tgk 2-3 cite..perghh..letih oo tgk.. :D

Puan Kutu : err nk kate best ta bole jgak kan..sbb channel baru..bole2 la mcm tuh :D

adib syazwan : haha..agnes monica..asal?? :D

echa : haha..betol2..mahal kot..nseb abah ta bebel :D

anip : ehh kau bukan jambu ke?? :D

schaze zainn : haha..kat umah nih pon dah buang channel katun tuh..adoii susah :D

fee : haha..poyo lah kau..dopah aku pon suke doe cite indon :D

najihah sahami : haha..betol2 :D

CBK : haha..mungkin la kot ta tayang :D

ArulchelseA : haha..prima pon ade jugak kan :D

KeTaM_BaTu : betol2..ulang cite sme je :D

dill : panjang dan sgt letih tgk :D

YOUsoF : haha..kau try la rase tgn kau doe..haha..ohh dekat johor dpt channel indon?? untunglah :D

myhatiku : haha..panjang sgt kan :D

ABU said...

oh layan jugak rupanya cerita indon ni..best kan hahaha

Elih Japahar said...

Orang rumah suka sgt tgok cerita Korea dan Indon..ditanya kenapa?jawapnya "pelakonnya cantik2 dan hensem2" huhu

diana said...

sah la tak amik pakej ni..
yang dia bagi free tu pun akak tak tengok2 pun lagi..
makin sakan la lepas ni tv3 tayang cerita indon..
nak lawan astro..
hehheh

nGiau said...

kena bagi tengo free?kompom saya pigi tengo lepas ni. haha

ZouL said...

wahh..dh ade ye.tak tau lak.jap lg leh la try ushar..haha.

Entry panas: Lisa dan Sam sudah Berkahwin

Suhazli said...

best sgt ke indon tu?buang duit je astro ni..haha

Cha sahaja said...

indon yg kt indon sume cun2 tp yg dtg msia,peh..x terkate..

Bella Bell said...

tak pernah teringin nak tengok cite indon.. lama kemain.. berbelit- belit cerita.. hehehehhee!!!~



^^

YOUsoF said...

hahha takpelah Sin.. ;D

ha'a.. channel Singapore pun dapat jugak. gerek hehhe

Freaky said...

aku x suke tgk citer indon tp aku suke tgk agnes monica :D

shafmechy said...

aku rasa terpinggir..xda astro =(

hahahha

delarocha said...

penat tgk sinetron indon ni.. meleret leret

nurAMALLINA said...

indon merapu la dohh. cerita belit. aku rasa macam nak hempuk tivi aje. haha





lawak dorg bolehlah layan. hehe

Faraa Eiman's said...

tah , aku pun tak faham apa motif astro wat cegini
mcm la ada owg nak beli , haha

teha said...

haih ! xsuke laa tgk cite indon.. belit2

syafiqakarim said...

dah buang jauh2 dr hidup.
membosan kan semua nya.
aku ulat buku sekarang ni.
'muka buku' hahaha

alif haris said...

indon puny cite memang best .. tp err byk gilo episod die .. sampai tak larat aku nk negoknye ..

inche hlovate said...

umah sewa takde astro..tak leh dah nak layn crite indon haha

cucu umie said...

rumah ayie dekt jer dekt indon..kalo nek bot 45 minit sampai.. so, dptlh 5channel siaran indonesia..kehkeh ayie suka layan sinetron diorng..perghh mantap ah gak

syrupmasin said...

abu : haha..nole la doe..peneman di kale bosan :D

Elih Japahar : haha..jawapn yg bernas :D

akak diana : haha..tao ta pe..sakan lg la tv 3 :D

nGiau : tgh buat promotion tuh ngiau :D

ZouL : dah ade..tgk2 :)

Suhazli : haha..tao ta pe..buang duet je :D

Cha sahaja : haha..yg cantek jd pelakon la..yg ta cantek leke malaysia :D

Bella Bell : haha..betol2..lame bukan main :D

YOUsoF : untunglah..gerek seh :D

Freaky : haha..err..agnes bukan org indon ke?? :D

shafmechy : haha..alaaa utube ade :D

delarocha : meleret2 la tujang utame cerite dy :D

nurAMALLINA : perghh ganas doe ;D

Faraa Eiman's : kalu ta laku dyorg bg free je la maknenye :D

teha : haha..wowo..ikhlas ;D

syafiqakarim : ecece..hai ulat buku :D

alip : haha..panjang tuh la penarik nye :D

inche hlovate : haha..alaa tv3 ade :D

ayie : johor kan?? untunglah :D

Far8 budak baik said...

aku folo gile cite ni..
sumpah best ngan kelaka..
hahaha