Followers

Monday, July 4, 2011

hai selamat hari isnin..

err..jauh betol camera nye :D

ohh hari nih dah hari isnin..semalam ternampak kawan aku yang jadi cikgu ganti dekat sekolah update status suruh diri dy tido sebab ari isnin ade perhimpunan..nanti tertido pulak mase perhimpunan..haha..gilee..naseb aku keje tanam anggur..ta yah susah-susah nak tido awal..

cakap pasal perhimpunan aku teringat mase zaman-zaman budak baek mase sekolah..mase tuh form 3..aku sekolah asrama..jadi tiap-tiap ari ade perhimpunan sebelum masuk class..perghh..ta nak bosan pulak kau tiap-tiap hari perhimpunan..sebab bosan aku pon join la budak-budak ponteng dekat toilet paling buruk dekat sekolah tuh..

selame ponteng ta pernah nak kantoi..tibe-tibe 1 hari tuh bole pulak kantoi dengan PK HEM..perghhh..berbual doe..dengan dende kene pegi setiap class nye..perghh malu..naseb beramai-ramai..kalu sorang-sorang sumpah malu besar..

haha..lepas tuh dah ta berani ponteng sampai la naek form 5..naek form 5 tempat ponteng bukan dalam toilet dah..duduk dalam hostel la..baring-baring makan-makan..naseb ta kantoi sampai habis sekolah kan..kenangan tuh..

jadi jangan la ponteng-ponteng kalu ta nak kene dende..tapi seronok ponteng ta de la letih dengan orang bebel-bebel dekat perhimpunan..oke bubye :)

41 comments:

Fathiah Hamim said...

bila dah form 5 harus la menjadi otai kan

Lalalilillulu said...

hehe...noty ye upenyer dulu...same la kite....hhehehe

pamie said...

cess..perhimpunan la bagus..halwa telinga tu..hahaha..


Aku Anak Labuan

cucu umie said...

hahaha..ayie dulu dok ostel kan xpernah ponteng..biaselah asrama semua boy and then islamik skit..so, kne jge imej..huhu btw, kalo xtrun perhimpunan kne denda sebb kdtgn diambil mase perhimpunan..aishhhh

echaRierie said...

hahaha..nakalnya syrup..

err..klu echa igt balik.echa pun penah ponteng subjek..hahaha..

syrupmasin said...

Fathiah Hamim : haha..tao ta pe..senior :D

Lalalilillulu : nakal ta pe jgn jahat :D

pamie : haaa..nih mesti pengawas nih :D

ayie : waa..bagus2..patot jd cekkgu :)

echa : haha..geng la kite..naka sikit kan..biase lah :D

muhamad hanif said...

isshh,

dahla playboy..kaki ponteng pulak tuuu...

nabila faryzza said...

cewahhh, berani tuu ponteng perhimpunan. nasib baik tak kantoi kan.

pamie said...

hahaha..tepat sekali!! :P


Aku Anak Labuan

khairul akmal azman said...

2 la ko ..
aku mase perhimpunn kat kdai mamak lg..sarapan.hehe

cik pha said...

alam persekolahnlah satu alam y TERBAIK sebb sekolah skali jer seumo hidop..ke kau 2x? hhaha

ekin alias said...

ekin masa form 1 sekolah petang...nak msuk kelas kena beratur panas terik,,,~ grrrrrr

syrupmasin said...

anip : alaa..bajet kau ta penah ponteng?? :D

nabila : err..kantoii lah :D

pamie : haaa..tgk pon dah tao :D

kay : haha..kau lg teruk doe :D

cik pha : haha..err..sekali je lhh :D

ekin : haha..bosan la beratur :D

YOUsoF said...

HAHHA.. kalau ada budak form 3 baca entry ni Sin, diaorang boleh terpengaruh kot dengan ko..

Seronok apa ada pengalaman dimalukan kat sekolah macam tu.. Susah nak dilupakan.. ;D

YOUsoF said...

*Gambar tu macam boleh muat lagi 15 orang kat kiri dan kanan.. ;D

Diary oF Mine said...

haha... da pernah wat cmni n x pernah kantoi... im lucky ey... :D

ABU said...

aku tak pernah ponteng perhimpunan..9hb ni pun aku nak pegi hahaha

siti kektus said...

Saya budak baik, x suka ponteng2, hehe :D

syrupmasin said...

yousuf : haha...kau pon mesti ade kan doe..haha..err..taoo ta pe doe..muat nk masuk kan ramai org..haha

diary of mine : err..untung lahh ta kantoii :D

abu : haha..ececece..bagus la nk pegi :D

siti kektus : ecece..ye ke nih?? :D

Anum said...

memang dah otai nie
hehehehe

fa said...

hehe.. jd cikgu ganti mmg kena tito awal.. ngee.. :)
btw.. sama la fa tanam anggur dkt rumah ni sblm masuk sem baru.. hee :)

YOUsoF said...

mestilah ada.. tapi form 4 form 5 aku pengawas.. banyak peluang nak elak perhimpunan dengan alasan nak check kelas.. ;DD

nurAMALLINA said...

ponteng aje. ishk2..

syrupmasin said...

anum : haha..alaa mse sekolah je pon :D

fa : haha..geng2 :D

yousuf : perghh pengawas doe..kene hormat nih :D

nuramallina : haha..sekali sekale :D

aqmalazmi said...

ehmm kesian aku sbb tade pengalaman ponteng time sekolah =(

khairul akmal azman said...

ahha..aku taiko pengawas pun aku maki je" ciap kate balaci sekolah"

Syuxer said...

kat hostel aku,kena kunci pintu pagar bila loceng pertama disemboyankan huhu..so kalau tak datang perhimpunan maknanya x datang kelas hahahah.T_T..

so nak tak kena, kena keraskan diri dibawah terik matahari..sekejap je dalam 2 tahun gitu..

bila dewan besar dah siap, perhimpunan wat dalam dewan..tapi masalahnya..takde aircond..T_T..sama je azab weh..huhuh...

saiazuan said...

arghhh dah isnin.. cepat tul masa lalu~

jom try ni :D
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/grapevine-saya-budak-hingusan.html

cik zureen said...

dulu zz ponteng dok kat bilik pengawas je.. salah gunakan kuasa pengawas.. hehe..

niena shopping2u said...

hehehe.. sonok kn igt zaman kecik dlu.. akak dlu mmg suka ponteng,mmg hobi ah, kalo ponteng ni kasi je kak akak,setel je.. hehehe...

diana said...

baik pomteng sekolah terus..
lagi boleh berehat..

Cik Tetra said...

oooo...nakal ea dulu kat skolah...nak kena tulis nama ngn pengawas ni..kat skolah dulu sy pengawas!!hehe.. :D

jadi pengawas best..ley g mane2 tmpt n bile2 mase...nk masuk kelas lmbt pon boleh!!hehe.. :D

RedVixen said...

hahaha... selalu buat. dulu kelas aku ada stor kat belakang. lepak kat situ je. cikgu tak pernah cek. keh3.

Terbelog said...

ceh..
bila baca teringat masa ponteng dulu ha3

Raji and Yeen said...

ak pown asyik ponteng gak..tp ak sker skip prep waktu ptg owh...=.= waktu kritikal kot time tuh

cik sakdi said...

aku sejak sekolah menengah aktif ponteng smpai skrg,hehe

syrupmasin said...

aqmal : perghh..berbual..sumpah aku ta caye :D

kay : wahh..taiko doe kau :D

Syuxer : haha..ye ke doe..bosan doe perhimpunan :D

saiazuan : betol2..cepat betol mase berlalu :D

cik zureen : ohh pengawas mcm nih yee :D

kak niena : haha..geng la akak..sep sikit :D

akak diana : kalu ponteng sekolah nnt kene dende lg teruk :D

Cik Tetra : maaf kan saye cik pengawas..garang nih :D

RedVixen : perghhh..untunglah ta penah kantoii :D

Terbelog : kenangan kan ponteng :D

Raji and Yeen : haha..prep lagi 1 kesah..aku penah kene rotan bnyk kali kot poteng prep ptg..haha..

cik sakdi : betol doe smpai sekarang nk ponteng :D

alif haris said...

hoho .. dulu aku penah ponteng .. kene lempang seko2 .. huhuhu ..
ngn cegu pmpuan lak tu ..jatuh kemaluan aku ~

rara pinkmafia said...

hehehehe tulah.sape suh larik.heheh

Addin said...

time perhimpunan la sangat tak best =.= haha

YOUsoF said...

Pengawas : mana tali leher awak ni? jom ikut saya jumpa Cikgu Hamid (cikgu disiplin) ;D