Followers

Monday, July 11, 2011

sakit leher..

gatai google nih..gambar sakit leher sume gambar pompuan..gatai noh hang :D


ape nih asyik nak cakap pasal penyakit sume nih..sebenarnye aku sakit leher nih..tadi bangun-bangun tido terus sakit leher..punye la carik ammeltz yoko yoko dekat rumah nih..

nih tengah nak gune ta de pulak..ahh..cela** betol..gune je la minyak panas yg ade dekat umah ..errmm..adoii susah betol la sakit leher nih..aku cukop pantang dengan sakit leher nih..


sakit gile doe..mak balek keje katenye jemur la bantal tuh dekat panas lepas tuh tido atas bantal tuh..punye la ikot dengan semangat..adoii ta berjaye..tade kesan pon..macam nih je..

mak ade care laen ke?? mak kate letak sambal belacan dekat leher tuh..kompem elok..err..2 3 kali jugak pikir nk buat..err ta pe lah mak..

sekarang ihktiar laen nak tampal koyok..haha..kalu ta elok jugak aku pancung leher nih..ishh susah betol la..ade care laen yang bole di kongsi?? tolong-tolong..nak pandang kiri kanan pon susah..isshh..oke bubye :)

35 comments:

Awan said...

salah tido la tu...
pengajarannya... bangon awal ckit yer...

haha

puteri ain said...

kalau dpt orang picit2 belakang tu sedap . haha

Syuxer said...

tepuk bantal yang ko wat sakit tuh kat leher ko lembut2...

hahhaahah ko nak pancung kepala ko?pastikan tulis wasiat harta ko bagi kat aku dulu ye..;p

Fathiah Hamim said...

baru nak suggest jemur bantal, tak berkesan pulak ek.


meh aku pulas kan leher kau. ada brani?? :D

cucu umie said...

syrup...cuba ko baring bertntgn dekat bantak dengan tmpat yang sakit tu..xsilap ayie tu salah bantal name yer..kahkah ayie pernah juga kne..memang sakit..

Cha sahaja said...

dulu mmbe gua ckp, suro org hentak kt tengkuk tu ngn bantal..tp jgn smpai lu taw..suro mmbe o sespae wt ble lu x perasan..keh keh..xtaw la btul x

Cik Tetra said...

orang cakap kalau sakit leher bace selawat pastu pukul leher gune bantal..err tak tau la betul ke tak..

p/s: sy pon tgh sakit..ade ulser kat lidah.. :(

echaRierie said...

alala..ciannya..
kalau dh urut2 pun xleh tggu baik sdri je la..

hihihi :)

Far8 budak baik said...

hahahaha
jgn lah pancung2
kang gua pancung luuu...
hihihi..
beli lahh yoko yoko..
haha kalau aku mmg tido je..
pastu esok baik terus..

diana said...

akak pulak hari ni sakit hati sebab kat semua bloglist kengkawan tak de update dari entry akak..
geraam..
sakit hati terus sakit leher...

Addin said...

salah mengiring kott .

addin if sakit leher addin biar kan je . haha takut ~

delarocha said...

posisi ketika tido salah la tu.. urut2 skit ngan minyak hangat.

nanti ok la tu

syrupmasin said...

Awan : haha..err..nnt la bgun awal..cuti sem nih :D

puteri ain : picit2 nnt salah urat pulak..adoii :D

Syuxer : ohh macam tuh ke..oke2..haha..wasiat?? err aku nih mane ade harte.. :D

Fathiah Hamim : err..pulas?? aku nk pancung lah :D

ayie : haha..baring bertentangan?? oke..nnt try..thanx :)

Cha sahaja : ermm..baek2..thanxx :)

Cik Tetra : ohh macam tuh..ermm..ulser?? minum air bnyak2 tao :)

echa : haha..tu la nk tunggu baek sendiri je :D

Far8 budak baik : haha..nk tido ta bole doe..kalu pusing sikit je pon dah sakit..adoii :D

akak diana : haha..ye ke kak..sebok tuh..haha..sakit hati terus sakit leher?? adoii haha

addin : takut kenape addin??

delarocha : ermm..baek tuan :)

najihah sahami said...

lain kali buang je leher tu..senang citer...:P

shafmechy said...

posisi leher x btol masa kau tidur, dh x betul pastu kekal posisi tu terlalu lama...sebab tu sakit..aku memang selalu jadi, selalu aku biar ja la..haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

syrup, gunalah yoko-yoko..tahu kan? utk sengal2 badan..leher kau tuh terkehel kot, salah tdo..rasanyalah..>.<

muhamad hanif said...

kalau terjun bgunan mesti elok tuu..



AHAHAHAHAHAHAH

hyz said...

urut pakai minyak panas...

syrupmasin said...

najihah : haha..baekk..tu la pasal..esok ta elok jugak buang leher :D

shafmechy : err..biarkan?? adoii

fee : ehh asal kau mcm baek ari nih?? :D

anip : haha..mmg la..siap bole balut puteh lagi :D

hyz : baekkk tuann :D

Miz Novexx said...

kenapa tak suruh Taylor Swift yang urut??? :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Lahh...aku mmg baik doe..hohoh..sampai hati kau syrup! nak taik idonggg! haha :P

rara pinkmafia said...

bro tido duduk lah.mesti ok.hehehe

aimie amalina said...

gunakanlah...yokoyoko..heee =)

Syuxer said...

aku lupa nak bagitau..aaaa sakit camni sembuh sendiri weh..masakla kalau sebulan tapi xde lama tuh..maybe 3 hari kot..janji ko jangan tido ganas lepas neh heheh..

alif haris said...

p urut kt tukang urut bro .. hahah ..

takpon p gunting rambut kt kedai india..mesti die kasi urut itu belakang sama leher .. haha :D

pamie said...

salah tido ke bro? tu la..tido je..ngeh3..cube skali senaman ke..takde tekanan darah tu tinggi..hehe :P

apik pehe said...

hahaha..ko ni tido macam maner sampai terkehel leher tu..hahaha..

panas weh buh sambal belacan kat leher..mesti mengaum nanti

lilypelangi said...

nk salahkan bantal .. sian bantal asik di persalahkan. HAHA .



nk orang urutkan ? ;p

Wanie said...

tido lame sangat tak?
ke bantal keras?

Niena Pengembara Ilahi said...

hahah elok la letak smbal belacan tu, msti salah bantal ni.. kalo akak suh member hempuk pakai bantal.. (tpi jgn suh org yg xsuka kte tau, nti dia bls dendam time tu)

YOUsoF said...

ammeltz yoko yoko, mengurangkan kesengalan otot anda..... hahha


ko try hempuk² sikit guna bantal kat belakang tengkuk ko, lambat cikit kot hilang sakit tu (ini serius), so nikmati betul² ok Sin.. ;D

sabo²..

syrupmasin said...

Miz Novexx : taylor swift pon kan tgh sakit :( haha

Fee : haha..ohh kau mmg baek kan..lupee la teacher :D

rara pinkmafia : err..tido duduk?? adoii :D

aimie amalina : farmasi tutup laa :D

Syuxer : haa?? bapak lame doe??

alif haris : ade lg kedai gunting urut2 nih??

pamie : haha..ciss nganjing :D

apik pehe : haha..nak bg cepat sembuh :D

lilypelangi : haha..bole2..tolong urut kan :D

Wanie : err..tdio lmbt sgt?? haha..adoii kantoi :D

kak niena : hempuk mcm kuat je kak :D

yusof : adoii..betol ke doe lmbt??

Подтверждаю said...

as salam..
pergh. jangan tulang tengkuk terkehel suda~

masalah postur kepala ni. tidur jangan ganas sampai tertoleng2. hehe~



by : http://fadzli-rt.blogspot.com

Puteri Nurul Syifa' said...

salonpas pon bkesan . yg tampal tu . bes mmg hilang skt

[sutera kasih] said...

sakit tu kalo sakit leher huhu