Followers

Wednesday, July 20, 2011

ingat..

macam p ramlee mase muda pon ade aku nih..haha

satu benda yang aku belajar ari nih..kalu nak sembang dengan abah kene banyak tao isu semase..kalu nk sembang kosong memang kene pijak lah..dulu kecik-kecik bole lah berbual kosong..dah besar sorry ye..haha

siap abah cakap kamu nih bace paper ke ta?? abah tanye itu ini langsung ta tao..bukan ape malas sekarang nih nak bukak paper walaupon online berpanjangan..asal ntah..dulu rajin jugak la bace paper..ohh maaf encik Abd Sani..anak mu ini akan memperharui isu semase di otaknye..

kalu ta nak kene maki macam aku dan senang untuk bersembang dengan orang tua banyak-banyak kan lah bace dan amik tao issue semasa..baru senang nak berbual dengan bakal bapak mertua..haha..sekarang jugak aku nak bace paper sambil korek hidung..oke bubye :)

38 comments:

aqmalazmi said...

ehh tak..abah aku sembng kosong lagi best..
*kata nya :D

Wanie Affandi said...

wah!! tips2 untuk ngorat bakal bapak mentua...hahahaha..

p/s : gmbr tu macam p.ramleee..heheheh

Niena Pengembara Ilahi said...

hadoooiii baca paper smbil korek hidung pun citer kt org ke hehe

diyan said...

xperlu la korek hidung kau pong haha ,
sama la tak suka baca paper padahal budak laws =='

Fathiah Hamim said...

aku pun dah lama tak baca paper. padahal umah order tiga paper. =D

Lieyda said...

euuww kotor laaaaaa, sambil korek idung ye, kompem bakal bapak mertua u xjadi buat u menantu. haha

btw, mmg encik masin ada iras p.ramlee la

Syuxer said...

janji ko jangan baca surat khabar utusan malaysia heheh..

ko ke dalam gambar tuh heheh sebijik siot dngan p.ramlee heheh

Wanie said...

ade iras2 p ramlee tu..
sedare eh? hehe
nasib abah aku tak tanye bab2 isu semase..:D

Cik Tetra said...

hahaha..inila budak zaman sekarang..on9 24 jam bole plak,,bace surat khabar..haram x bace..ish2..

berubahlah demi mase depan anda..hehe..

:p

FarHANa aZwA said...

best ape tgk isu smasa... :D

cik pha said...

darah p.ramlee ker..? msti pndai berlakon nie..

hehhehehe

syrupmasin said...

mal : ecece..ye lah tu..ke kau yg suke sembg kosong?? :D

Wanie Affandi : haha..tips tuh..err..ade iras p ramlee kan..mmg p ramlee pon :D

kak niena : ecece..ye la kak baru nikmat lebih dan faham :D

diyan : kene doe korek idung..haha..ehh budak law kene bnyk bace kan..lg boring :D

Fathiah Hamim : wuahaha..kau kene bace doe..baru jd anak ayah :D

Lieyda : haha..alaa ta de la korek idung depan bapak mertua..belakang2 lah..haha..err ade kan :D

Syuxer : ohh asal doe utusan?? kes apa?? oke aku isu semase lemah..haha..ciss kau gnajing ke nih??

wanie : ye lah kak..aku sedare tuh..haha..untunglah abah ta tnye :D

waeda : ecece..waeda bace ke?? :D

farhana : bukan tgk bace lah :D

rara pinkmafia said...

hahahahaha tau takpe.senang nk pancing bapak metua.bc metro online sudah.malaysia kini ke.baru ahli politik sejati.hahaha

Miz Novexx said...

tulah, boleh on9 bukan nak baca paper tapi duk usha si Anep tu.... hahahah

Niena Pengembara Ilahi said...

hahaha nikmat la sgt :D

cucu umie said...

grrrrr..kalo ayah jrng sgt tnye isu semasa.. but umi sellu tye.. tpi nasib baik sellu ad paper..so, tak kelentong umi ah..haha

pamie said...

encik sirap..kalau anda online..rajin2 la masuk ke berita harian sekali..hehehe

muhamad hanif said...

Err,

aku suka baca metro je. banyak cite 18sx,



AHAHAHAHHHAHA

Jer ... said...

aah la Dean . muke ko cam P ramle . tapi ko lagi ensem :D

syrupmasin said...

rara : haha..idea yg bernas dr org yg nk kawen :D

Miz Novexx : wuahaha..sape tgk anip tuh?? haa :D

kak niena : haha..nikmat la kak :D

anip : itu kau suke :D

ayie : haha..bace paper yee :D

pamie : haha..baek abg besar :D

jer : perghh nganjing :D

Niena Pengembara Ilahi said...

yg gambar org meninggal tu xberani nk jatuhkan hukum, tnya pda yg lebih pakar.. ada stgh mereka kata boleh.. ada kata tidak..

echaRierie said...

haha..sm dgn papa echa..
tp kdg2 mmg mls nk dgr..haha ~
isu semasa skg ni x besh..
eh, blh ke ckp mcm tue..haha ~

diana said...

dah korek2 tu jangan calit kat paper ye..
selekeh!!

Freaky said...

haha ayah aku rilek je. sembang ape pun sume ok

alif haris said...

bapak aku sembang kemas die suka .. hahaa :D

waah korek idong tak ajak aku der ... :D

Suhazli said...

is that u mase muda2 dulu?huhuhu..skang da remaja or teett..hehe

cik sakdi said...

abah aku kalu leh nak elak sedaya upaya dari borak ngan aku coz aku akan mintak duet dia atau ajak dia bergosip. hahaha

schaze zainn said...

moral of the story rajin-rajinlah membaca buku cerita =D

Bro ahmad said...

hahaa betul tu lagi2 bakal pak mertua tu jenis tau isu2 semasa..maunya dia nak sembang ngan kita tanya perkembangan masa,,duss masa tu kita melopong mulut huhuu betul la hensem macam p ramlee xixixi

laskar pelangi said...

chewah! bersiap sedia ye utk hadapi bakal bapak mertua =D

ArulchelseA said...

uikk mcm p.ramli ke..memang cuak la bro.. kih kih kih

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..bagusnyer abah...

delarocha said...

suka baca paper, tapi bhgn sukan je

Lalalilillulu said...

haha...bace paper pun mls...dgr rr brite...xpyh bace...xkan dgr pun mls...memang pemls...hehe

Izzaty Ishak said...

Errr, kurang jugak bab baca paper ni. Ok, kena baca paper start ari ni :|

Far8 budak baik said...

hahahaahah
ape baang kn bace
paper...baik on9 je..
hik3..alalalala
aku pun borak kosang je
ngan ayah..tapi kejap je
dy layan..
hahahahahaha

YOUsoF said...

Ko kasi tinggi sikit jambul ko, maka miriplah muka ko dengan P. Ramlee! ;D


Hahha nasib baik aku suka ambik tahu isu semasa.. takdelah tercongok bila bapak aku ulas balik berita yang dia dengar kat tv3.. ;D


Sin! Mak jah dah bagi jawapan teka pantun haritu! Jom tengok! ;D

Addin said...

hahaha tu la ~

bukan senang tau nak cakap dengan org tua .