Followers

Monday, July 25, 2011

cucuk-cucuk

haha..aku carik gambar cucuk kuar gamba ifa raziah pulak :D

tadi sarah kene cucuk darjah 1..padan muke..bagus betol cikgu sekarang kelentong budak-budak cakap ade sukan nak maik markah..rupanya ade cucuk..elok pon cakap macam tuh..baru sume datang..kalu ta mao ta datang budak-budak..

ecece..sarah balek dan tunjuk hero.."saye ta takot pon kena cucuk"..sekali aku cakap "buat lah esok tempat kena cucuk tuh mengelembung dengan sangat besar..lepas tuh mak panas kan jarum bagi meletop"..haha..baru cuak budak kecik nih..padan muke..

riak sangat dengan abang kau nih kan..haha..err darjah 1 cucuk ape ntah..orang kate darjah 1 cucuk air..darjah 6 cucuk api..haha..ta nak bodoh sangat pon name cucuk tuh..sumpah sampai sekarang aku ta tao ape name cucuk darjah 1..darjah 6 mesti la BCG kan??

cakap pasal cucuk bcg tuh ade kawan aku sampai sekarang bcg dy sakit dan membesar..sampai kena bedah dan sisasat..bapak scary kot..

dah lah merepek..nak tengok sarah punye tempat kena cucuk tuh mengelembung ta esok..haha..oke bubye :)

49 comments:

diyan said...

kureng betul =..=
kesian sarah :P

Wanie Affandi said...

wanie kena cucuk BCG darjah 1..darjah 6 bukan kancing gigi tu ke?hehehehe..=PP

chemay said...

hahah kejam nye sirap niee..
btw chemay tak kena pon bcg time dajah 6.
hebat kan?
:P

Cik Tetra said...

hahahahahaha.. xboleh blah betul la..ade ke kene cucuk..esok mengelembung..dasar penipu..darjah 6 sy x kena cucuk pn..

cik ciput said...

saya takut jarummmmmm!

hyz said...

nasib baek kuar gambo ifa raziah.. kalo kuar gambo cucuk len? hak3

nGiau said...

tmpt saya kecil saja ni..huhu

Fathiah Hamim said...

sarah hero! biar la dia nak bangga, janji dia tak nanges kot. darjah 1 rubella kot?

aku punya bcg macam takda bekas ja. hebat la aku neh. =P

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

aku darjah enam tak kena BCG weyh..start batch aku takpayah BCG..haha..selamat haku..

tp kurang pasti nape tak kena.. maybe batch aku imunisasi kitaorg sgt gagah kot..hahahaha :P

diana said...

biasanya tak bengkak cucuk tu...
giler dengki punye abang..
hahahah

cik Dil said...

awat la yg kwn sirap yg sakit..kan elok kalau sirap aja yg sakitt..
waakakkaka

syrupmasin said...

diyan : haha..sape suruh dy riak sgt..kan dah kena tipu :D

Wanie Affandi : haa?? drjah 1?? hebat betol :D

chemay : haha..bukan kejam..mengajar..haha..ecece..utg lah ta kena :D

Cik Tetra : haha..bagi pengajaran sikit dekat sarah..ehh ta kena?? untunglah :D

cik ciput : haaa..mesti nangis kan mase kena cucuk?? :D

hyz : haha..haa pikir laen nih :D

nGiau : same lah..ta besar pon kan :D

Fathiah Hamim : hero la sgt..haha..ehh aku punye ade la gelembung sikit :D

fee : ecece..nk riak la kau skrg??

akak diana : haha..dengki sikit je kak..riak sgt dy :D

muhamad hanif said...

kahkahkah,

ok,

pada mulanya aku keliru apakah cucuk yang kau maksudkan..

azwa amani said...

apesal org lain cucuk bcg gelembung besar pastu jadi timbul...kiter takde pun..

Syuxer said...

bcg aku tak timbul pun..cam ada tanda lahir kat situ hahahahahah...naseb bek hensem kat situ..hahha

meaw said...

bab2 cucuk2 ni la sampai aku nyorok bawah meja,huhu

rara pinkmafia said...

hahahaha patut lah budak2 jd takut bile nk kena cucuk,rupenya sbb kamu ye.

Rtp Farra Arisha said...

so pity of sarah. hmmm -,-

Cik Baju Kurung said...

haha . kesian budak tu .

cucu umie said...

start batch ayie tak ad bcg sebb mase kecik kiteorang sh kne bcg dh..xsilap ayie mase umur 1tahun..gaga btw, darjah satu xsilap ayie cucuk untuk anti biotik kot..xpasti..nty konfirmkan blik..hehe

nurfatiha blacky said...

siannnnnnn sarah. pembuliiii tegar ni

syrupmasin said...

anip : haha..kau jgn nk pikir laen doe :D

azwa amani : haha..same lah..mungkin dyorg tersalah cucuk kot :D

Syuxer : ecece..ensem dekat situ?? :D

meaw : perghh nyorok bawak meja?? :D

rara : haha..takot kan sikit je :D

Rtp Farra Arisha : haha..padan muke dy lah :D

cbk : sian sikit je :D

ayie : ohh ye ke..untunglah ta kena :D

nurfatiha : hahaha :D

Puan Kutu said...

haha abg menyakat sarah yer..kesian itu budak!haha

alif haris said...

weyh serius aku takot jarum ..
klu aku amek darah , mst pndang tempat lain .. tak sanggup nengoknye huhuhuhu

yg ta boleh blh tu nape gamba tu kluaq .. ahahahaha

Cha sahaja said...

ko tlong crik tmpt nk cucuk kt muke lak r pasni..;d

amna said...

hehehe.. cucuk air, pastu cucuk api lak kan. rindunya zaman kena cocok2 nih..

p/s: nak sgt dapat vaksin pencegah cancer servik.. skrg ni bawah 13 tahun free kan.. huhu

Anif Abdullah| AA said...

sian dia.hehe..aihh,teringat zaman muda2 lu... so scary..

Terbelog said...

x igt dah
BCG je aku igt he3

echaRierie said...

woah..echa dulu paling penakut cucuk ni..jarum hmpr pth sbb bdn jd keras..
haha..
tp ok jgk la..gelembung besar bha tp lm2 timbul kecik jgk..
takut bha..haha ~

Scya Lollita said...

tak suka kena cucuk huwaaaaaaaaaaaaaaaa

saiazuan said...

pening aku baca, bnyk sgt cucuk2..haha

Asrul "iLham" Sany said...

x suke dengan jarum gak hahaha

ArulchelseA said...

cuak aku bro..biar betik.. bcg aku tk la besar sgt pun..kecik je..kih kih

Fyqa said...

saket kot time kne cucuk tuh










*aku igt entry botok tdi mula2 bca.
kehkeh

Awan said...

kadang2 heran, sape yang adik, sarah ke ko? huhu

Norhisham Nordin said...

hahahaha... jgn takut kena cucuk... sikit jek sakitnya...

apik pehe said...

hahha..paling takot wooo..macam2 senior bagitau..kena cucuk.pastu korek la..hahaha

MissViVio said...

hahahaha..klakar la! :D

nurAMALLINA said...

hahahaha yg penting kena cocok tu sakit.

messy_mess said...

dajah 1 cocok vitamin c .... kahkahkah

YOUsoF said...

Yang paling aku ingat BCG aku dulu sakit gilababas, seminggu kot aku tahan.. hasilnya sekarang aku dapat bekas BCG bersaiz duit 5 sen.. ;D

op anaz said...

Cocok ah paling sronok..haha

Wanie said...

haha..cucuk darjah satu ad eh?
tak ingat lak aku..
tak pernah g aku kena cucuk smpai gelembung..

Muhd Aizie said...

Aku batch akhir kena BCG. Terus tak cantik dahh bahu kiri aku ni. urghhh -.-

alif haris said...

nk btaw aku tag ko dlm latest entri aku ye :)

Asyila Zainuddin said...

last kena cuck time form2 dulu tu.. tp xingat form bape.. yg penting,bcg tak kena.. haha..

teha said...

hahhhaha ! cian sarah.. takot die

Jer ... said...

Meh sini aku cucuk ko dengan ubat bius mau ka ? haha

schaze zainn said...

kenape perlu gambar ifa raziah ? haha

darjah 1 selalunya cucuk hepatitis B. :)