Followers

Friday, July 22, 2011

kurma oh kurma

kenape aku nak google kurma yusof taiyob keluar gambar nih..adekah ini yusof taiyob yg sebenar??

ohh lambat update blog ari nih..sebok nih pilih-pilih kurma..ecece..nak puase kan..ye lah dekat umah nih kurma wajib time puase mesti encik yusuf taiyoob..ohh dari safia sampai kurma madu ape ntah..sekejap je kurma dekat umah nih ta sampai seminggu mesti dah habis..

tambah-tambah ade puase taon nih sume ade dekat umah kan..memang cepat lah habis..err..aku baru tao yang yusuf taiyoob nih bukan setakat jual kurma je..ade jual herba bagai, bakery ingredient ntah ape lagi..

kilang dy dekat penang kan kalu ta silap..sebab dulu sebelum sampai kedah mesti lalu dekat kilang dy..dah lah merepek..selamat makan kurma..yusuf taiyoob best..aku tao jenama nih je kurma..lagi 1 yg sunsweet punye kurma tuh..

ade kurma jenama laen ta?? ermm ntah..oke bubye :) 

34 comments:

Erin Lutfi said...

ehee~ kilang yusoof taiyob sebelah sy jek ni.. kehkehkeh..
tmpat study sy dlm kawasan kilang maa :D

Miz Novexx said...

SYRUPMASIN <---- jenama kurma yang lain, baru jumpa tadi dalam cerite budak gemook (^__^)V

najihah sahami said...

cewaahh..tu gambar lee min ho dalam city hunter!hensem kan. haha...



tak reti nak telan kurma. sebab tu tak makan kurma. hehe..kurma elok untuk orang panas baran sebab dia boleh meredakan amarah..


wink!!:P

nurAMALLINA said...

yusuf tayub je aku tau. haha

Scya Lollita said...

puasa kali ni tak dapat mkan mknan mak slalu sobsobs

cucu umie said...

kalo xsilap ayie yusof tayob ad keluarkan coklat kurma dengan badam..ad dekat tv iklannyer..gaga btw, ayie xsuka yusoff tayou..suka yg xad jenama tapi rase mcm kismis..hrgenye sekilo rm30 kot xsilap..semalam baru beli..tgl separuh..

cik Dil said...

daa slalu mkn kurma..tp awat syrup tetap masin??hahhahah

Awan said...

gambar ko overrrr hahaha...hensem yusuf taiyoob ko

rara pinkmafia said...

rara tak suke mkn kurma.tak tau knp ntah.

diana said...

lain kali lalu kat situ singgah la umah akak terus ye..
boleh akak ajak kamu belanja akak makan kepsi ke,tomyam ke..
eik??

misz farahniza said...

kurma..sedap..
teringat mse dok asrama dulu..stiap hari dpt kurma 5 bijik mse bulan pose..
laz2, bersepah jek dlm dorm...sbb tak termkn..huhu

Cik Tetra said...

semua orang suke makan kurma kan..lg satu..sebab sunnah nabi..tapi saya..x berapa sgt r..last makan kurma time tingkatan satu..lepas tu da x makan da..kat umah sume org time berbuka..makan kurma dulu..tp sy tak..haha..*sadiss kan :D

syrupmasin said...

erin : ohh ye ke?? laaa..dekat2 puase dy selalu buat jual2 kan?? :D

Miz Novexx : wuahahah..ciss :D

najihah sahami : haha..ohh ye ke..tadi nk carik yusof taiyob..kuar mamat tuh..haha..err ye ke kurma bole rede kan org marah?? :D

nurAMALLINA : haha..dah tu je yg popular kot :D

Scya Lollita : wuahaha..padan muke kau doe..err asal?? :D

ayie : ohh ye ke?? ta jumpe pon lagi..pergghh kuat makan kurma jugak eh kau :D

cik Dil : untunglah selalu makan kkurma..err..asal ntah masin :D

awan : haha..aku carik gmbar yusof taiyob td doe..kuar gmbar mamat tuh..haha

rara : errrr..ade jugak org ta makan kurma rupe nye :)

akak diana : haha..laa dekat ke kak?? :D

Fathiah Hamim said...

jap2, kaitan gambo dengan kurma?

aimie amalina said...

ooo yeahh! sgt cintai kurma..hehe

diyan said...

nak kurma mahai mahai ja =.=
kurma pasar malam pong okey
pstt besday nk dekat sila wish ==

nGiau said...

lee min hoo! suka lee min hoo! :D

Cha sahaja said...

ala..stkt yusuf tayoob tu..pokteh je ak pnggil dia..;d

alif haris said...

buat masa ni aku rasa kurma paling best usop taiyob punye la .. hehee :D
tu pnting tu waktu puasa nnt hehe

syaz@rozelt said...

suka kurma yg jenis separa basah..n x suka ada tangkai bagai..wah smangat nk bpuasa syrupmasin~ selamat mnyambut ramadan!<-- wish awal2~

Anif Abdullah| AA said...

rasa sekali nak lagi! hehehe :)

Wanie said...

kurma yusuf taiyoob mmg terbaik lah..
manis lazat berkrim :D

Tauke Budu said...

kurma itu wajib...
haha,...

Nurnajwa said...

Pehhh kurma sdap gilaaaa ;D

muhamad hanif said...

wahahahhaa,


aku tau semanis kurma je.

mMoOnN aAlLeEaA said...

yusuf taiyob yang sedap. sebulan puasa mesti habis 4 kotak.sekotak seminggu walaupun berdua

Norhisham Nordin said...

hahaha... bro, nape yusuf taiyob pegang pistol..? ada org nak curi kurma dia ke..?

inche hlovate said...

alamak.. kena beli kurma siap2 ni.. tahun ni puasa dengan kawan2 :( sedey den

Aisyah Aina said...

bapak aku tak nak beli yusuf taiyoob sebab nanti sekejap je dah habis....beli yang takde jenama je la :D

nurfatiha blacky said...

wahhh. kurma.suka-suka. x sbr nk tgu puasa

YOUsoF said...

Adik yusuf taiyoob : Terima kasihlah tolong promote psoduk abang saya ni...

bagi alamat boleh? Abang nak bagi kurma percuma.... ;D








baru aku tau kilang dia kat sana..

echaRierie said...

sy pun suka kurma tp cpt habis lor wlaupun family echa kecik tp kurma suka sgt mkn..haha :)

Syuxer said...

yusof taiyobb??aku dah lama tak makan ia..bapak aku suka yg kurma kering..aku suka kurma yang cam yusof taiyobb tuh..kira ia lembut dan x kering la hehe

aku x berapa sangat pun makan kurma hehe..daging ayam gulai kurma,aku makan hahahahh

Addin said...

alaa Addin tak makan kurma . kecuali kurma yang dalam ada badam !

hahaha demand kan ! ;D