Followers

Saturday, July 2, 2011

biaselah tuh..

gemok sekali lagi terime kaseh daun keladi..raye menggemuk kan..

ahh gile ari nih bangun lamabt..haha..ecece..memang selalu bangun lambat pon kan..tapi hari nih paling lambat..perghh hebat..ari nih nak cakap pasal bende yang kite nak bukan selalunye dapat pon..

ecece..ta lah nih sume pasal result dgree tu lah..biase lah kan rezeki masing-masing..ade dapat kos yang beriye-iye nak..ade jugak yang ta dapat..mungkin ade hikmah kan ta dapat kos yang di hajati tuh..

aku kesian jugak lah dengan beberape kawan aku yang ta dapat kos yang dyorg nak..ape-ape pon jangan la putus ase..ade hikmah tuh Allah ta bagi kos yang kau nak tuh..jangan sedeh-sedeh ye..dapat jugak sambung dgree kan..walaupon kite ta dapat sekelas..tp faculty kite sebelah-sebelah kan..ecece..

ape-ape pon terus usahe oke..aku lagi 3 tahun kau lagi 2 tahun..nak suruh kau kawen awal la tuh dapat kos yang under faculty same kan..haha..lek oke..ade hikmah tuh..jangan sedeh-sedeh..huhu..oke bubye :)

31 comments:

pamie said...

ecece..gmbar ngan awek lagi..memang sah la ko ni player en saleh..wakakakakaka..

belajar rerajin lepas ni :)

Awan said...

ko tuju kat sape ni? aku ke? (perasan lbih)haha

diana said...

entry lepas ni nak tengok kamu bergambar dengan lelaki pulak ye..

ekin alias said...

dapt kos apa syrup?
kat ne??
peeerrgghh bru bgn trus on9...~!

lala shaheila said...

ssh gak kalau dpt kos yg kita kurang berkenan,
tp apa2 pun Allah dah tetapkan, kita tak boleh nak tolak rezeki tu :)

syrupmasin said...

pamie : haha..kawan wehh..nnt aku letak gambar dgn budak laki pulak :D

awan : perghh..ta malu doe kau :D

akak diana : haha..baek kak :D

ekin : dpt mascomm...alhamdullilah..dekat shah alam..errr..ye la bgun2 terus on9..baru style :D

lala : ermm..betol..mungkin rezeki dekat situ kan :)

echaRierie said...

hehe..best kan bila dpt kos yg kita nak ? hehe..puas hati.
all the best syrup !

Freaky said...

aaagghhh nape entri ko ada gambar dengan awek ? jeles jeles.. haha gurau je

YOUsoF said...

Betul kata awak tu.. DIA lebih tau ape yang terbaik untuk hamba-Nya..

Sin!! ko eja "hebat"? sebab aku ke wei. ;D

Erin Lutfi said...

huhuhu.. sy nakkk sgttt enginering! alhamdullilah dpt! tp cabaran nyee huh! maklumlah field org lelaki kan, ank mnje cm sy ni susa skit nk kejar.. tp so far blh bwk... :)

ekin alias said...

tahniah :D
sgt style... dgn air liur basi ngeh3~

syrupmasin said...

echa : betol2..haha..thanx echa :)

freaky : haha..alaa ta bnyk gmba dgn laki lah :D

yousuf : betol..errr..haha :D

erin : haha..syukur lah bole bawak kan :)

ekin : haha..err..air liur basi ta de kot :P

Cik Tetra said...

x kisah la,,dpt kos ape,,yg penting dpt sambung blaja kan,, sb ape yg kite rancang x semstinya kite dpt..n maybe yang kite tak rancang,,sbnrnya tu yg terbaik utk kite.. :)

cucu umie said...

setiap sesuatu yg berlku itu pasti ad hikmahnyer..mungkin Allah rase dia lebih sesuai dalam bidng tersebut..huhu ayie dulu pon xmint jadi cikgu tpy enth mcm mane boleh terlepas..tpy syukur sgt2 skrng..nie mungkin yg terbaik..

tiefazatie said...

haha..xpe bkn gemuk mana pun..aysik pic dgn awek je..fames la tue..hihi

Addin said...

asam garam , biasa le tu :)

rezeki ada di mana mana :)

YOUsoF said...

hahha.. ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

tuh dia, awek hot kot :D

syrupmasin said...

cik tetra : betol2..terime dgn hati terbuke kan :)

ayie : haha,,betol tuh ckgu :D

tiefazatie : femes?? haha..ta lah :D

addin : betol2..ade je dekat mane2 :)

yousof : hihi :D

Liyana Zahim said...

Mtk convert course taley ke? Bese buleh..

apik pehe said...

hahaha..ok la tu dapat belejar kat tempat same..hahaha

aqmalazmi said...

bile lagi nak bngun lmbt an??
nnti smbung belajar tak bolehh dahh
heeheheheh......

anyway gmbar dengan pompuan again and again..
ahahah

ArulchelseA said...

ok la tu janji layan....

khairul akmal azman said...

hehe!
cam same ngn baju melayu gua je

IMANSHAH said...

memmang ada hikmah setiap ketentuan-Nya

ABU said...

syukur je la apa yag ada..hehehe

Syuxer said...

ecece...setiap aku masuk n baca entri ko, ta pernah aku tengok laki lain dalam gambar ko hahahah..fuhh bak kata pamie, ko ni player man ye..hahah..

anyway,aku memang setujula kata2 ko, bro..ada hikmah belaka tuh..kita redha dan tawakkal..:)

Scya Lollita said...

minta2 laa nt ak dpt ape yg aku nak . puh puh ! da nk kuar result upu ni T.T

syrupmasin said...

Liyana Zahim : ta bole dah..pekeliling dah kuar..huhu..sedeh kan :(

apik pehe : haha..oke jugak lah :)

aqmal : haha..betol..nnt kene bgun awal..nak toreh getah lagi..haha..errr..nnt ade gmba laen lahh :D

ArulchelseA : haha..janji layan kan :D

kay : haha..same sikit je :D

IMANSHAH : betol tuh :)

abu : haha..senang kan..bersyukur dr ta dpt ape2 :D

syuxer : haha..ye lahh..nnt aku tukarrr :D

scya : ameenn..insyaAllah dpt :)

laskar pelangi said...

btl tu.jgn sedih lah kalao dapat kos lain..bukan senang nak masuk U kan;)

ada hikmah disebalik kejadian. mngkin korang akan jadi KAYA dengan kerjaya bukan pilihan korang nanti.tak siapa yang tau kan;)

so chaiyok2!

alif haris said...

betul syrupmasin ! ade hikmah disetiap kejadianNya ..
jgn frust sgt .. gune la plan B, C byk lagi jalan kejayaan :)