Followers

Sunday, July 3, 2011

taksub?? ta payah kot..

haa..kali nih gambar dengan lelaki ye..haha..ta de pompuan dah :)

haii..sekarang semue sebok bising pasal perhimpunan bersih kan..err nih cume pendapat aku..kalu ade yang ta puas hati ke dengan ape yang aku cakap sorryy lahh..bukan ape..aku tengok ramai betol student yang sebok dengan perhimpunan bersih nih..adoii..

aku kalu tang politic nih lemah sikit..mungkin ta sampai seru lagi nak sangkut dengan mane-mane parti politic..ecece..ye lah kan umur baru 21..nanti insyaAllah kalu dah habis belajar..ade jugak kot sangkut..tapi aku cume macam sedikit risau dengan student yang sebok dengan perhimpunan bersih nih..

nak join la ape lah..ye ta salah kite nak sokong..tapi perlu ingat umur anda tuh dah cukop ke nak join sume nih..student lagi kan..aku macam suke nasihat ade seorang akak tuh dekat kawan aku..belajar la cari ilmu setinggi yg bole..masa mengundi kita mengundi..undian awak hak awk..kesian dengan mak dengan ayah penat-penat keje susah payah cari duet untuk kite belajar..mungkin bende nih bole ganggu tumpuan belajar..

bayang kan kalu tengah join tuh kene tangkap..dengan ta cukop umur nye..adoiii..kesian mak ayah..pikir lah lah susah payah mereke..pendapat aku je nih dari student yang ta berape cerdik..ade yang ta puas hati sorry sangat..oke bubye :)

43 comments:

khairul akmal azman said...

cam entry gua je dlu
gua mmg x ske perhimpunn yg wat ketenteraman negara kita kacau bilau

akmaL said...

aku sokong ko syrup~!!!kalo kene tgkap nti mak bapak gak susah =_="

adib syazwan said...

AKU LAGI TAK FAHAM, DIORANG NAK TIRU NEGARA LUAR LA TU, BERMUSUH SESAMA SENDIRI

Freaky said...

haaa ada pon pic dengan laki. haha.. kita ada AUKU tu je. kalau takde AUKU dah ramai mahasiswa/wi yang sertai politik

puteri ain said...

bab2 politik ni mmg x masuk campur . hehe

Bella Bell said...

hahaa.. sorry.. tak minat gak dengan politik ni.. kita sama :)




^^

niena shopping2u said...

urm, tu la.. klau xpuas ati ckp kt akak. biar akak selesaikan huhu.. ni, skang ni standby je,slalu on call..nk cuti pn xleh,bukan merungut tpi kesian kt org len,peniaga2..bnda tu merugikan mereka,kesian mereka nk crik rezeki.

niena shopping2u said...

ops... akak xsetia lgi hehe,sbb xkawin lgi ..setia kt Allah, Rasul & parents je :D

Cik Tetra said...

hahaha..betul2...kite budak lagi,,jgn masuk campur,,,ade mata tengok,,ade telinga dengar...

pssst: wah gambar dgn laki la!! hahahaha... :p

echaRierie said...

hurmm..
sy pun tak brapa nak ambik tau psl politik !
err..blh tak ckp cmtue..
walaupun tak suka tp ttp sokong BN..
err..hahaha ~

Awan said...

gambar kita bersama xde ke? wakakaka

syrupmasin said...

kay : haha..macam entry kau ke doe..aku curi nih..haha..betol..adoii ganggu ketenteraman ..ermm

akmal : haa..tu la pasal doe..jgn la carik pasal :D

adib : haaa..tu la..jd macam mesir nnt macam mane?? erm adoii..

Freaky : haah..tu la pasal..

puteri ain : letih la politik :(

Bella Bell : haha..geng2 :D

kak niena : haaa..kesian akak kan..adoii..sabar eh kak :)

cik tetra : betol2..nnt dah besar panjang politik lah..haha..err..ade jugak kan gmaba dgn laki..haha :D

echa : haha..masing2 ade pendirian masing2 kan :)

Fathiah Hamim said...

menyusahkan orang kot!

khairul akmal azman said...

ciplak..!

azwa amani said...

huhuhu..kalau amani pula, wajib sebagai seorang remaja tu untuk ambil tahu isu-isu kepimpinan dlam negara, sebab lepas mereka, barisan remaja kita lah yg akan memimpin... kalau kita tak ambil tahu, anak muda mana yg nak take care ttg negara??? we are malaysian, :)

Nur Sulastri said...

Tak amik tau sangat perkembangan politik ni, ramai kata, politik tu mainan kotor. sejauh mana kebenaran, wallahualam. kita doakan jela apa yg terbaik utk negara kita ni. dia yg jadi masalah bila niat sesetengah individu tu bukan utk nak majukan negara ni, tapi lebih kepada kepentingan diri sendiri, huhu

Syuxer said...

yang neh aku x nak ulas kaw2.. heheh sebab aku ni aliran yang mahukan perubahan..tapi x mengapa..masing2 sendiri ada pendirian kan..:)..

syrupmasin said...

fathaih : err..menyusahkan :)

kay : haha..sikit je :D

azwa : ermm betol tuh wajib kan..masing-masing dah besar..tao mane baek mane ta kan..huhu..

Nur Sulastri : betol2..doakan yg terbaek je untk negare.. :)

syuxer : haha..ohh ye ke..masing2 ade pndpt sendiri kan..nih ape yg ak rase je :)

Wanie said...

xtau la nak skong ke tak bersih ni..
jangan berperang dah la..:)

cucu umie said...

that's right..bg ayie kalo student tu anggp shje student.. kita belom berhak lg nak fokus pada politik..politik nie nty lepas study..yg pntg kejar cita2 dahulu..kalo dh cpai cita2 tu baru nak masuk maner2 pon boleh..

harrazdani said...

kebanyakan pelajar berpandangan begitu kerana adanya AUKU...suara mahasiswa juga sekarang sudah semakin layu...

cik pha said...

bb pegi ker tak tu aku tak kesah sangat...tp memndangkan kau tak pegi baguslah sebb kalu kau pegi..kalu kena tangkap,,tdelah entry terbaru ya dok? ahhahaha

ekin alias said...

ekin ade wat entry pasal ni heee :D
9julai nakk p rugby carnival hahaha

laskar pelangi said...

tak suka fikir bab politik!

buat penat jer fikir;D

muhamad hanif said...

akhirnya kau brgmbar dengan lelaki..



AAHAHHAHAHAHAhAHAHA






psssttt ! maaf tak dapat nak terjah blog..aku baru balik dari mersing ok !

cik ciput said...

kang tak pasal2 kena sembor dgn gas pemedih mata..

Jer ... said...

laa. ko 21 ke ? aku dah 22 dah Dean , ingat ko 23 .. haha

najihah sahami said...

yeahh!setuju..masa belajar p belajar diam2. pas abis belajar ang nak jadi ahli politik ke?pejuang berani mati ke..Perdana menteri ke. lantak p la. jgn bazirkan masa belajar. cian mak ayah. aih..

kalau bab belajar xde plak eksaited mcm ni. padahal nabi kata tuntutlah ilmu sehingga ke negara china.

haha..emo olak. aih. :P

syrupmasin said...

Wanie : adoii..kalu berperang habis lahh :D

ayie : ermm betol2..tumu belajar dulu..dah kerje sume baru tumpu politik kan :)

harrazdani : err..ta tao nk cakap macam mne..huhu..

cik pha : haha..betol jugak..nnt kene tgkp hbs dah ta bole nk tulis entry :D

ekin alias : haha..ye ke..tc :)

laskar pelangi : haha..nnt ah smpai mase pikr oke :)

anip : ohh sebok gile kau..patot ta nmpak :D

cik ciput : haaa..kann..hbis pedih mate :D

jer : haha..laa..kau tue lagi lah..haha..hai abang :D

najihah : haaa..betol2..bg belajar pon smgt jugak kan :)

NuSaNa NoSa 91 said...

time study ni, xpyh la nk berpolitik.. sibuk sgt nk berpolitik.. time dh besar nnti, liat plak nk mengundi.. haila~ =.=

Ain Nadiah said...

tak tahu sgt gak pasal politik ni,
baru2 ni je baru tau pasal bersih. haha duk kat ostel, exam week, tak tahu pasal benda lain dah. he

Raji and Yeen said...

ak x amik port bnder cam nih.. :D

apik pehe said...

uihhh..naper dia tak tangkap pengerusi BERSIH?hehehehe

Cikya said...

sirup, kalau demo demo ni takut sikit, bukan takat masuk jail, siap ISA mana tahu..
orang unpredictable..
pape pom, jangan fanatik sangat, dan besederhanalah..

ABU said...

kita pula bila nak berhimpun makan makan nieh..arghhh!!

tak suka politik..dammmm

syrupmasin said...

NuSaNa NoSa 91 : haha..betol2..nnt dah bole ngudi malas pulak kan :D

Ain Nadiah : haha..ye ke.. :D

Raji and Yeen : ermm..elok lah :)

apik pehe : haha..kan senang cite :D

Cikya : ermm..betol2..jgn fanatik sgt..lagi2 yg student tuh..

ABU : haha..berhimpun makan2 kau belanje?? haha..politik nih letih kan doe?? :D

schaze zainn said...

benda-benda macam ni hanya menyusahkan orang lain. =,="

nak keluar pun susah, sbb dorg sebok nak berhimpun.

yang student pon 1 hal, belajar taknak. tp bile suruh buat berhimpun ni laju je nak pi..grrr

pamie said...

kahkahkah..ok anda tak player..hehe

kalau kne tangkap, kne soal siasat oleh pihak U..lepas tu ade la consequences yang lain..tu paham2 je lah..

siti kektus said...

erk, tak tau sangat politik ni. -_-'
malas nak amek tau.

diana said...

begamba dengan lelaki tak pulak buat senyum gatai tu ..kan??
hahahahah

alif haris said...

kene pikir balik ..

nak sokong boleh tapi jgn taksub sgt ..

kita ni studnt bwh tanggungan ibu bapa lagi .. kang kene tgkap susah huhu

syrupmasin said...

schaze zainn : haha..kalu student belajar smgt macam tuh kan bagus :D

pami : haha..kalu kne tgkp laen pulak citenye..ermm

siti kektus : haha..bosan eh?? :D

diana : haha..err :D

alip : ermm..tu la..kang kene tgkp sian mak dgn ayah :)

YOUsoF said...

Aku sangat puas hati dengan pendapat ko! Buat apa nak protes macam ni kalau masih ada cara yang lebih elok kan..

*Ingatkan kawan lelaki ko semua duduk jauh² Sin.. ;D