Followers

Friday, July 15, 2011

hari jumaat dah..

dinganjing wanita itu..haha..maaf :D

macam-macam jenis kawan kau bole jumpe dekat dunie nih..jadi pilih la yang terbaek sebab nanti kalu kau susah mesti dyorg tolong..jangan berkawan dengan orang yang pentingkan diri..bile perlu je muncul..itu namenye tahi yang lalat pon ta nak pandang..

haha..panjang gile status aku dekat facebook semalam..dan ari nih kawan aku nagnjing balek aku dengan status tuh..padan muke..haha..betol la kan aku cakap..macam-macam jenis kawan ade dekat dunie nih..pandai-pandai lah pilih..jangan silap pilih suda..

jagan kite pulak yang jadi tahi yang lalat pon ta nak pandang..haha..selamat hari jumaat..oke bubye :)

37 comments:

toblerone said...

manusia byk ragam.. cari kawan yg baik utk jd yg terbaik! :D

kjaharun said...

jd kn la sye kwn awak.. sya baik tau :)
hahahahahah

alif haris said...

aku pernah ade kwn girl taw ..
aku sntiasa ada waktu die senang dan susah .. aku tak mgharapkan pape pn dr die ..
tp waktu die jumpe orag baru, skrg bf dia,, die terus remove aku dr hidup die ... wattehell betol

AYuNG said...

ohhhh..org johor ker? hehe..

komen xdak kena mengena ngan entry kan..hihi

harrazdani said...

memilih betul lalat tu.....

Syuxer said...

aku kawan yang prihatin..insyaAllah..cuma bila orang tuh wat taik ngan aku,aku kurang sikit nak ngam dia..malah aku ban terus dia pun ada..maklumlah..rasa caya dah berkurang..

fa said...

setuju2.. pilih kwn ni kena berhati2.. tapi fa kwn je dgn semua org.. ^^

sleeping_maniac90 said...

mmg kne plih kwn..
tp ssh nk knl hti budi sorg kwn tuh slgi xknl dia.. huhuhu..
cmnne la nak tau kwn tuh bek k x..

muhamad hanif said...

kau jadilah tahi lalat yang besar gila,

nak taknak orang kena pandang .


kankankan ?



AHAHHAHAHAHAH

diyan said...

haha apa kaitan tahi lalat dalam hal nih == dah pergi siap semayang jumaat :D

Niena Pengembara Ilahi said...

kawan ni ada mcm2.. so pndai2 memilih utk dijadikan sahabat.. xsmua kwn tu sahabat.. ^^

hai adik masin ngehngeh~

khairul akmal azman said...

kalo aku nganjing sikit2 ..jgn marah ek.

adib syazwan said...

betul tu, kawan ni macam-macam jenis, ade yang boleh sekadar berjalan sahaja, ada yang jenis sekadar di kedai kopi sahaja, ade jugak yang jenis sekadar di tempat kerja or blajar juga, dan yang paling susah nak cari adalah yang boleh dibawa ke tidur kerana yang boleh dibawa ke tempat tidur ni la yang memahami kita sepenuhnya, yang dapat bantu kita samaada susah mahupun senang~

Wanie said...

perghh! macam iklan colgate! haha

lalat zaman moden ni memang tak pandang tahi..:D

pandai2 la pilih kawan :)

ArulchelseA said...

jgn mkn kawan..g mkn nasik... kih kih kih

pamie said...

susah nak cari kawan yang time senang susah sentiasa ada..

Cha sahaja said...

selamat ari jumaat..g smyg jumaat ke tak ni??;D

rara pinkmafia said...

ok2.selamat hari jumaat.solat dgn khusyuk k.

Cik Tetra said...

sebab tu kite kena pndai pilih kawan..kite pilih bukannya sb kite demand..sb utk kebaikan diri kite jgk.. :)

btw...wah suar tido tu lg... :p

Fathiah Hamim said...

awak baek tak? saya nak kawan dengan awak boleh? :P

syrupmasin said...

toblerone : ermm betol..terbaek diantare terbaek :)

kjaharun : errr..haha :D

alip : perghh..gile dramatik doe..ta nk buat film ke?? :D

AYuNG : err..ta org perak :)

harrazdani : haha..lalat skung dah pandai pilih2 :D

Syuxer : yeah..sep sikit..aku pon mcm tuh jugak weh..ban terus :D

fa : kawan ngn sume tp kene tgk jugak tao :D

sleeping_maniac90 : perkse lah dy..huhu

anip : haha..ahh kau gile nk jd lalat besar?? :D

diyan : haha..peumpamaan lah :D

kak niena : haah..betol..ta sume shabat kan :)

kay : haha..ta kesah la weh :D

adib : susah nk carik yg betol2 mcm tuh :)

wanie : haha..darlie lah :D

ArulchelseA : makan mee rebus pon sedap jugak :D

pamie : ececece..ye ke :D

cha : selamat ari jumaat :)

rara : okee :)

waeda : betol utk kebaikan kite jugak..haha..asal nk pinjam?? :D

khairul akmal azman said...

pic still baju pink..
kaler azimat ni...

cucu umie said...

shbat..macam2 shbat kita boleh jumpakan.. sebb tu kne fikir and cari shbat yg baik..

sorry syrup..baru singgh..ayie busy 2hari nie..baru sempt blogwalking..harap2 ayie bkn shbt mcm gitu..sedih..hoho

diana said...

akak seorang yang memilih kawan..
kalau akak tak layan sangt dia maknanya akak kurang rasa nak buat dia kawan..

YOUsoF said...

Selamat hari jumaat Pak Tua.. harap² aku tak menjadi kawan tahi lalat macam tu... ;D

echaRierie said...

btl2 jgn silap pilih.. hehe..
tp yg dh silap tue jd pgjrn jgkla..haha..

btw, cantik baju dlm pic tue..hihi

Cik Tetra said...

hahahaha...pinjam?? errr.....x nakkkkkkkkkkkk.. :p

Nurnajwa said...

ape kaitang tahi dgn lalat ni? terasa org yg ade tahi lalat kt muka XD hahahha.

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

tdi kutbah apa? cer wat entri sikit

delarocha said...

pandai pandai pilih kawan.

ada kawan membawa perkara kebaikan

ada kawan membawa perkara yang sebaliknya.

Addin said...

betul betul ;)

kawan yang makan kawan ada la ramai kot . haha

schaze zainn said...

kawan tu memang penting.

sbb munkin 1 day kite perlukan pertolongan dr mereka

so pilihlah rakan yg bleh membimbing :)

syrupmasin said...

kay : haha..azimat tuh..asal nk 1?? :D

ayie : haha..ta hal lah.. :)

akak diana : ohh macam tuh eh..nk try buat macam tuh jugak lah :)

YOUsoF : haha..tp kau kan ade gmba lalat ari tuh :D

echa : haha..err..cantek?? :D

waeda : haha..laa ta nk pulak :D

Nurnajwa : haha..ta kot terasenye :D

kak niena : errr..haha..ta reti la kak nk bermadah mcm akak..

delarocha : betol2.. :D

addin : haha..sedap oo makan kawan :D

schaze : yeahh..membimbing kejalan belimbing :D

najihah sahami said...

selamat hari sabtu sudaa..hehehhee.....pilih kawan kena pilih bulu gk kan. cari yang betul kawan. bukan lawan. haha

suhaa said...

betul betul. yang penting berkawan dengan orang yang ikhlas berkawan dengan kita D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

kawan penting utk membesar..takde kawan susah woo..kalau merajuk dgn mak mesti punya cari kawan..takde kawan nk cari sape..kan? kan? kan? :D

saiazuan said...

slmt hari jumaat huhu