Followers

Friday, August 19, 2011

wanita dan cinta..

gambar nih khas untuk encik anif sebab dy minat wan maimunah :)

ecece..bapak sumpah poyo tajuk entry aku..sume berpunce dari kawan aku semalam..dy update satus pasal betol ke perempuan matang lepas putus cinte??

aku gelak guling-guling bile bace..ye lah bile aku comment yang perempuan kan matang lepas keluar bende laen..terus aku kene maki..haha..padan muke..ehh bende ape yang keluar?? tampaq sat g..

err..bagi aku ade betol ade jugak yang ta betol..sebab aku pernah tengok 2 jenis orang yang berbeza bile dah putus cinta..ade sorang tuh macam matang jugak lah dalam cinte-cinte nih..sambil nyanyi lagu aku tak percaya cinta..

yang sorang lagi bile dah putus dan bile dapat pakwe baru terus memberi berjuta-juta apple kepercayaan dekat lelaki itu..ta de nye matang..lagi senang percaye dekat lelaki ade lah..

tu je lah yang aku nampak..menerusi permerhatian aku yang sangat tajam seperti keris taming sari nih..jadi matang ke ta terserah dekat perempuan tuh sendiri..

ape yang pernah anda-anda nampak..ehh kenape aku cakap macam pakar percintaan wanita nih..tampaq sat g..oke bubye :)

60 comments:

AYuNG said...

wanita nih klu dalam bab2 percintaan & jugak pehubungan, dorg lebih mementingkan kesetiaan dlm sesebuah pehubungan tuh..

sbb tuh bila putus cinta, majoriti wanita akan berasa lebih matang..tuh pun, bg sesapa yg menghargai cinta lama dorg la kan..hehe

chow!

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

kena independent cam mama...baru glamor....

sara zainol said...

hohoho.. no komen.. girls ni peliks skit.. kdg kdg matang pemikiran sbb rajin baca or pengalaman .. :)

rara pinkmafia said...

betul tu,xde nya matang lepas putus cinta.lagik terok ada lah.hehehe

meaw said...

yesss! i'm support when girl out there including me,apa yang aku support? lepas putus cinta jadi matang,yesss! aku tau apa yang terbaik bila somepeople actually girl lah,yang bila dorang ni dah putus cinta baru tau apa makna MATANG..macam aku,hahaha..ini serious okay,haha

Cik Tetra said...

mak aihhh jadi doktor love la pulak...nak sign!! :P

cik sakdi said...

haha tah le. yang penting wan maimunah tu dah matang n masak ranum. hahah

Lea IsNaw! said...

aku jadi makin matang

hihihi

muhamad hanif said...

yaa,,

tempoh matang bagi buah epal, adalah dari 3-4 minggu sebelum ianya boleh dipetik.



lalalalalalal.

Syazwan Che Deraman said...

pompuan ada cara maturednya sendirikan?.

kalo yang selalu manja manja dikira matured tak?

najihah sahami said...

kalau lelaki dan cinta lak camane eh?

Izzaty Ishak said...

Wah pakar? Kena rujuk sirap la pasni. Wahahahahahaha

cik najihah said...

kalau tengah bercinte x yah nak bagi berjuta2 caye sangatnye..buat kene tinggal naye tertonggeng huhu

Fathiah Hamim said...

hmmm putus cinta yang macam mana tuh?cinta monyet kira tak? =P

aimi adilah said...

x semua pompuan sme perasaan ny... begitu gak lelaki...xsemua lelaki sme perangai ny.... :P

*ade kne mgena x???

Atiqah Wadiah said...

saya fobia ngn laki after putus chenta..makin x caya kat laki..huuhu

Anif Abdullah| AA said...

wahhhhh!!! pakar wanita neh..
wh wan maimunah matang dow hari-hari jadi mak..hehe

khairul akmal azman said...

doktor love da mmber aku ni..
hehe..
lame x singgah cini

siti kektus said...

sesetengah je kot yg matang bila putus cinta.

kalau keluar benda lain tu, matang lain. ggrr~

schaze zainn said...

hihi tak sangka ai u ade colloection gambar norlia ghani :)

suha said...

haha, tak semetinya jugak. depends pada diri perempuan sendiri. tapi orang selalu cakap kalau banyak pengalaman bertambah matang kan? :)

Finaz Jaafar said...

lps putus cinta prmpuan lbh matang ?mybe kut..huhu..sbab xnk alami bnda yg sme

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. terpulang kat individu tu sendiri la nk matang ke tak..

NURUL AINI NORAZMAN said...

tapi memang btol laaaa..aku sendiri jadi lebih matang lepas putus cinta dulu..mostly pmpuan mcm tu la,.=))

mmg patot hang kene sembur awal2,.ahahahah

atikamohdnor said...

eahh mana ada .

pompan memang semua matang .

lelaki je tak haha

sebab selalu kalau putus cinta mesti lelaki yang bunuh diri .

mana ada pompan yang bunuh diri .

kan ?

(=..=)Y

lilypelangi said...

setiap orang berbeza tentang cinta nie .. tak kisah lah dia laki ke perempuan . pasal kepercayaan tu terpulang pada diri masing2 :)


aik ? aku pon terikut jadi doktor cinta lak :p

haniey said...

wah2 jd dktor cinta ye..hehe..eh agaknya hani jnis mna..jenis 1 ke kedua? :)

azwa amani said...

maaf agak lama amani tak ke sni..amani sibuk sedikit untuk final sem ni.. hehehe.. sory yer syrupmasin

achik said...

kau kena mintak pendapat wanita ni..hik3

Lieyda said...

eh laki pun matang lpas kuar something gak.wakakaka

Umi Asura Sanusi said...

lelaki & pemikirannya...

Asrul "iLham" Sany said...

tak pernah faham pasal aweks, kecuali pasal bini aku je hahaha

AIEN NOT ALIEN said...

matang seorang perempuan tak semestinya diukur selepas putus cinta...

bergantung pada tahap pembawaan diri seseorang perempuan tu..

kematangan fikiran yang akan mematangkan segala tindakan...

Saiazuan said...

haha pompuan matang ek lepas putus

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Boyfie tuh kena didik girlfie sampai tahap nk jadi calon isteri, then barulah boleh matang..Matang pikirkan masa depan, bkn buang masa nk bercinta shj..HAHA.. *bercakap dari pengalaman weyh..sbb boyfie aku garang.. :D

Cik Bambam said...

semua depends kat masing2 mcm mana nak handle.. :)

syasya said...

hehe saye luaran nmpk x matang org cakap huhu

Sarah Mohd Saleh said...

betol lahh kot..pemuan dah tahu pangai lelaki cmne,so dr situ die ambek pengajaran

BuLat i2 CirCLE said...

pompuan . Payah matang . Sume cm budak2 je . Hahaha

adwafarahin said...

mmglah, ambik iktibar utk menjadi lebih baik tu yg lebih matang :)

echaRierie said...

hahaha..
syrup..
pempoan jenis ke dua tue sgt berani ea..
echa yg dh lm pts cinta pn msh teragk2 lg..hahahahaha..
btw, np plak die maki ? xdpt trima kenyataan meh ? hahaha..

Miz Novexx said...

wah!!! pak tua gambar tu bikin hot laa, kahkahkah

bighagenjo said...

memang. begantung pada pompuan tu sendiri. g pon pengalaman mengajar kita.

Puan Kutu said...

matang tsk terletak pada putus cinta kot.sbb ada kawan yg lepas dengan laki tak guna,pastu dpt kapel skang laki tak guna jugak..hakhak mmg bodoh!

budakijaupendek said...

err sama je kot.
cume belajar dri kesilapan mybe??

Fyqa said...

yng pntg pompuan lgi mtang dri laki.


kbaii!

cucu umie said...

kehkeh...mungkin ad yg mtng..tpy kbnykn ye tak mtng..
serius dok aku ckap..huhuhu

alif haris said...

err ..
ala depend gak kt pmpuan tu snirik ..
kalau nk jadi matag jadi r ,
kalau tak masih suka cair ngn kata2 manis lelaki mcm kita nih

teha said...

betol2... sume depends on diri perempuan ru msg2 laa kan.. xsume girls jd matang bile dh break.. hee ~~

Wanie said...

adoi..matang sbb kuar bnde ape dik?haha

aku rase aku tak bape nak matang sangat la..tunggu dah kawen baru matang kot..:D

asfira aminuddin said...

yes, pompuan lebey matang and bersikap lebey negatif pada kaum adam. tu bagi aku kot.

pamie said...

mentaliti setiap orang berbeza-beza..so depend kat pompuan tu kot cmne nak handle bile dah putus senta..

diana said...

berserongeh je gambo..
ekekekekk...
eh!!puasa..!

Zul Fattah said...

sahabat ...
jom join segmen pertama aku..
http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/segmen-cerita-aku-dengan-bulan.html

ILA HonEyBuNNy said...

apa pun...kita kena jdi matang kan..jangan tunjuk kita neh lemah bila di tinggalakn kekasih...huuhuh

Far8 budak baik said...

sirap weh..
tak habis ngan tampaq hang tu..
hahahaha =p

YOUsoF said...

Tapi kawan aku, 'gadis' yang aku cerita tu cakap ada kawan dia jenis tak boleh hidup tanpa boipren kat sisi.. Clash je tak lama terus cari baru.. mengalahkan Wan Maimunah..

syarifahsidrus said...

bergantung pada jenis perempuan jugak la kot..heee

Syuxer said...

matang bila memperoleh pengalaman..:)..

tapi kadang2 ada juga yang masih hendak menempuh jalan yang lama menyebabkan pengalaman yang diraih menjadi sia2..

Addin said...

bagi addin pengalaman mematang kan :)