Followers

Wednesday, August 10, 2011

hai emak-emak bapak-bapak

inilah abang contoh 2011 dan seterusnye..ehh nih bukan adek aku


disamping mengintai yenna yenni korek idung dengan rakusnye semalam terjadi satu peristiwe di mane seorang anak kecil mencari-cari ibunye..

adoii..ape nih makcik..kesian anak makcik tuh..terjerit-jerit panggil mak..mak..eh adek abang bukan mak adek lah..ta nampak ke abang berkopiah dan berjubah nih..mak adek kan pakai sari..ke mak adek akak yenna korek idung tuh??

kesian doe..umur ade lah dalam 3,4,5,6 taon.naseb la ade sorg nurse lelaki yg baek hatinye dan sunggguh murni pegi bawak budak tuh pegi mane ntah..mungkin dy jual kot budak tuh..kaye lah nurse laki tuh..

jangan lah ditinggal kan anak-anak kecik dekat tempat-tempat sesak..kalu tinggalkan dekan fun fair ta pe banyak mainan bole jugak la dyorg maen kan..

nanti nangis berbaldi-baldi pon ta de gune..nak raye nih..sedeh oo kalu anak hilang time raye..ehh aku ade pengalaman anak hilang time raye ke?? 

jadi bile bawak anak-anak tuh pegang la sentiase..jangan di lepas ye..ecece..kenape aku macam pakar motivasi keluarge ari nih..rase nak lempang laju-laju je..oke bubye :)

52 comments:

nurAMALLINA said...

tu yang budak2 madah hilang aje

Anum said...

jaga la anak2 anda

Cik Tetra said...

hamboiii bukan main lg pak tua berfalsafah..mcm ade pgalaman je..duda anak 4 ke? hahaha..

syarifahsidrus said...

asyik sangat sampai lupa anak..ish3

Fathiah Hamim said...

kan kan kan kan!!! eh apa yang kan? hehe

diana said...

mak ayah sakan membeli la tu sampai terlupa kat anak..
bahaya la..
ingat senang ke beranak,
suka2 je tinggal anak sana sini/..

diyan said...

pastu anak hilang nk sedih kan :P
padhai tinggai anak terkontang kanting :P

aimi adilah said...

senang cter ikat je ank2 tu kt bdn konpem x ilang.... x pon wt tali pas ikat kt tgn nak2 dgn tgn mak...ahahhaha

shafmechy said...

heran kan jenis cuai jaga anak ni..ish2

cik sakdi said...

eh aku teringin nak tengok anak kau nnt. terejal ke x mcm ko. hahaha

YOUsoF said...

Patutlah semalam aku macam ada terperasan sorang nurse laki dengan budak kecil lebih kurang 3,4,5,6 tahun macam tu... ;D




Tapi serius kesian siot kat mak bapak yang hilang anak yang tak balik² terus tu..

Niena Pengembara Ilahi said...

skang ni bnyak org culik budak,
cthnye ngah hangat skang ni kat... kasih alia

asamasin said...

ape pon boleh.. :D

lilypelangi said...

dlu abang-abang aku hampir hilang taw . huhuhuhu

Niena Pengembara Ilahi said...

Alamak.. majuk la Fahrin akak kalini kalo dia tau.. takpe.. nanti akak belanja dia aiskrim conetto bla bukak pose nanti hihihi

muhamad hanif said...

biar je anak ilang, jimat sikit perbelanjaan hari raya nnat..



wakakakakkaka!!

Nur syuhada asyiqin said...

alamak..ade budak ilang..

Asyila Zainuddin said...

haha.. mesti mak budak tu sibuk shopping tu sampai lupe ank.. ngee..

cha zainol said...

aku dulu pernah hilang. huwaaaaaaaaaaaaa ==' sumpah takut. nasib jumpa semula.

ILA HonEyBuNNy said...

baiklah...

tapi xde anak lagik...so mama kena la pegang anak dia yg besar neh..hehehh

cucu umie said...

yer..anak2 itu tidak boleh ditingglkan kot..kecik2 lgi..kecian tu

AIEN NOT ALIEN said...

bahaya tu kes macam ni..kalu hilang jumpa balik takpe..

kalu hilang terussss...hmmm...

alpa membawa padah. ^_^"

adwafarahin said...

haihh sian bdk tu kene tnggl
sebaik ade brader tlgdak? hehe

meaw said...

gila la ang,takkan nurse tu nak p juai tak tentu pasai,haha! :P

Mohammed Faizal said...

mak budak tu terlupe die ada bawak anak sekali...

Syuxer said...

ye bro..budak2 kena dipantau elok2..ramai penculik bertauliah sudah ada kepakaran menculik..jadi ibubapa kena sentiasa alert..kalau tak, menangis berdarah agaknya lepas tuh huhu..

Anif Abdullah| AA said...

kalau taknak ilang,dukung jew ke hulu ke hilir ank tuuu...kalau 2,3 0rang..gasaklah ajak jiran dukung sekali..hahahak..

delarocha said...

pesanan percuma khidmat masyarakat ni...

echaRierie said...

hahaha..btl la syrup..
faktor ank hilang sbb abaikan ank..hoho..
nt dh hilang baru nak nges ~ hihi

kjaharun said...

saya ingat nak buat pasal orang kawin ke?? penganti baru ke ape, sebab pengaruh gmbr di atas...

yeahhh, cerita pasal budak hilang ni, igt pulak mase kecik saye penah hilang... sedih mak saya.. yela saya kn comel time tu :)

cik Dil said...

ececece sapa kat tepi tuu..lalaalalaa

Puan Kutu said...

tinggal kt fun fair pun takde duit cmana nak beli token?haha..

ArulchelseA said...

leka..enth mana melangok la tu..kih kih kih

Izzaty Ishak said...

Wahahaha. Pakar motivasi keluarga la pulak kan.

Syazwan Che Deraman said...

jaga la anak baik baik.
nak raya dah nie.
kn tak pasal pasal kan..

selamat berbuka bro.

Freaky said...

nasib baik aku masih x de anak.. hehehe

Lea IsNaw! said...

ko tgk je ke?
ish.....

alif haris said...

perghh bahaya doe skrg ni ..
pantag nmpak budak kecik sorang2,nnt ade r lehanat yg nk culik pehtu jual

sara zainol said...

lalainye parents tu.. haishh.. =,="

najihah sahami said...

haha..semngt shopping smpai terlupa bawak anak. aiyaa..lenkali bungkus anak dlm beg plastik. baru tak tertinggal..

nurathirahkaman said...

hekhek...PRIHATIN namanya..:)

Saiazuan said...

huhu jgn tgl anak merata2 ya~

teha said...

mak2 kalau dh shoping , lupe laa ltk mn ank2 tu.. hahaha !

hazura hassan said...

abg contoh! woot woot! hahaha.. tp tuh bukan adik.. jd? haha.

p/s: followed!. ;DD

Nurnajwa said...

Ahahaha, knpe awk tak jual je budak tu? XD

Saddila said...

sedeh oo kalu anak hilang time raye..ehh aku ade pengalaman anak hilang time raye ke??

ayat ni kelaka . haha :) *suke

Wanie said...

ko ni ramai sungguh awek eh..huhu

siannye, die ingat ko ni mak die ye?hehe..ade rupe dah tu..

Shamsuddin Amin said...

bahaye la nk bawa anak2
g tempat yg sesak2 ni... huhu

RepublicAku said...

lain kali guna rantai jer...keh3

amir aizat said...

jge ank masing2 yer,haha

shida'R said...

nih la silapnya..len kali tempat2 sesak xpelu bawa budak lah huhu..

laskar pelangi said...

wahhh! jadi pakar keluarga ye sekarang!



(: