Followers

Saturday, August 13, 2011

asrama..

oh acha :)

ari tuh mase bace dekat blog encik pilot pasal asrama teringat mase dulu-dulu duduk asrama..5 taon duduk asrama terase macam duduk dekat penjare..mao jadi gile duduk lame-lame dalam asrama..

dengan warden bapak garang..rase aku nak panggang je warden tuh jadi kan warden golek..bole buat jadi makanan mase bukak puase..dengan makanan yang kalu bagi dekat kucing kompem kucing pon tolak tepi..ehh ta bersyukur nih..tampaq sat g baru tao..

sebab makanan dekat asrama sampai sekarang aku ta makan taugeh..misteri oo rase taugeh asrama sekolah aku..rase macam makan taugeh zaman 60 an..bapak seriau hidup kalu makan..

kenangan aku ta bole lupe bile kene amik air untuk senior berbotol-botol..bapak berbual..ade kawan aku sampai ludah dalam air tuh dan ade jugak yang membuang sedikit air kecil dalam air botol tuh..ohh aku ta buat macam tuh ye..sile bersangka baek..

tu sebab sampai lah aku jadi senior aku ta berani nak suruh budak-budak nih amik air dekat water cooler..berbual..jadi macam tuh mao menangis seumur hidup..kau minum air water cooler campur sedikit air kencing junior kau dan air liur junior kau..

besar oo dose..jangan buat macam tuh..alaa biase lah bile kene suruh dengan senior kan..yang sekolah duduk asrama jangan la meniru aksi itu..tampaq sat g baru tao..oke bubye :)

50 comments:

Cik Ila said...

Eeee..geli gile buh air kencing dgn ludah...
Biasala,bila time junior,semua rase menyampah..tp bila dh jadi senior...kita pulak rse teringin nak suruh junior...
Bestnye life asrama dlu kan..huhu

*singgah sini jap,jumpa kt innit.. ;)

nurAMALLINA said...

aku pernah kena tampaq dengan warden. lepas aku gores kereta dia, baru aku puas hati. HAHA

Luqeem™ said...

hahaha..slmat tak buat, klu tak kena balik kt kita..bnda2 cmtu la aku x buat, kot2 kena balik..hehe

Lea IsNaw! said...

boelh caya ke air ko amek tu suci, bersih

Nurnajwa said...

Ahahahahah, kejam gle main ludah2 XD

YOUsoF said...

Ish.... taugeh feveret aku tu Sin!

Hehehehe ok aku telah bersangka baik kat ko..











Wei cerita la ko masukkan apa pulak kat air seniorita ko tu?... ;D

Asyila Zainuddin said...

bese buli2 ni laki je.. kalo pempuan, ok je kot.. hehe.. kitorang baik2 sumenye.. kekeke..

Umi Asura Sanusi said...

kawan saye pon penah wat jugak. die ludah dalam air teh 'o' senior yg suke buli die. memang la cam jahat kan. tapi padan muke senior tu. sape suruh buli,haha.

abghani said...

salam ramadan...tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermain

Siti Suriani said...

org kate asrama ni berhantu~ hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

amboii..jangan garang sangat..nak tampaq lak dia..heheheh

kenapa dengan taugeh misteri tu...hehe

tak pernah duk hostel...xtahu la..ehhehe

hamzah ian said...

sedap owh duk hostel

lilypelangi said...

aku memang tak suka dak laki kalau sambut beday . guna benda2 yang jijik ! grr

cucu umie said...

wah..kalo campur dgn air kencing..perghh tak boleh blah kot..tpy alhamdulilah dekt maahad ayie biase2 shje sebb kite orng diajar untuk hormat menghormati + maahad semua lelaki..fham2 shjelah... haha

BuLat i2 CirCLE said...

perh . kejam giler siap ludah n kencing . ish2 .

asamasin said...

elok la..kite makan warden panggang n air junior yang ludah tok berbuka.. :D
hahaha..joke..nice n3.. :D

teha said...

fuhh ~ nasib xpenah ddk asrama.. kekeke ~

alif haris said...

haha ..
xpe ..aku yakin ko baik ..
ko mst tak buat bnde2 tu ..:)

alif haris said...

eh lupe nk komen tang acha tu ..comel r ..
naik pulak boboy aku ..hahahaha

Cik Tetra said...

5 tahun dok asrama??bpk lame..sy x pnh duk asrama kot..hehe

ludah dlm air??errr..omaigod...haha

Awan said...

Macam mana ko tau rase taugeh zaman 60 an? huhu

ArulchelseA said...

asrama=asmara.. kih kih kih kih

Saiazuan said...

aku x suke tul dok asrama.. lg best dok umah sewa.. huhu

Syazwan Che Deraman said...

hehehe..best woo dok asrama.
kau perasan tak..
di u, kita boleh bezakan student mana yang pernah dok asrama, studnt mana yang tak pernah dok asrama..

junior sekolah aku baik baik doe.
hehehe.

terima kasih sebab tag.

selamat berpuasa ;)

maya anis said...

eeeeee.........xkn smpai cm tu sekali..

Saddila said...

berbual bile baca doe . haha

khairul akmal azman said...

aku la senior yg baik..hehehe

Nurmaisarah Ismail said...

Tak senonoh nak letak air ludah dlm tu. Biasalah tu, orang kalau geram macam2 boleh jadi :) Seronok baca .

kjaharun said...

x penah duduk asrama seumur hidup..
alhamdulillah la weh..

yg kencing ngn ludah kat botol air tu, mmg gile.. hahahah

aiman fanboy k-pop said...

waaaaa.........geli gelemen weiiihhhh minum ayow macam tuh..tak sanggup....haahaahaa.....biar si pembuli tuh alert dengan entry nih....buat baik dibalas baik.....tapi,kalo buat bnda yg tak baik,yg tak baik jugaklah yg kita dapat....

Eykin Bakri said...

eh , x lame ag nak masuk asrama . arap2 la best sikit . huhu

Freaky said...

haha kalau kena buli, jangan kan ludah dan kencing, lagi teruk pun aku sanggup buat. nak buli aku sangat yeee..

meaw said...

biasalah adat hidup berasmara...ehh! berasrama.... senior ragging junior,normal lah :D

Mr AnOnymOUs said...

best ooo dk asrma...mkn free:p tp xsodap:(

AIEN NOT ALIEN said...

dekat u je baru merasa dok kolej..

time sekolah dulu warden nama MAK yang jaga..hehe..

my senior kakak, junior adik2...suh amek air, amek roti, amek selimut, amek bantal, amek selipar ok je..selamat.. tiada ludah..hahahaa..

echaRierie said...

haha..same la echa pun tak mkn taugeh..i dont like it..

waaa..kejamnye pembulian..err buli kan ? haha..

nasib baik syrup bdk baik.. :)

siti kektus said...

eh, tak pernah dengar pulak siap kencing kan air tu. giler lah.


tapi, biasa la tu minta tolong kan. :p

cik Dil said...

dil xpernah buli junior..baek kan..
tapi slalu bkejar dgn warden..x fhm..kenapala warden jeles sgt dgn dil..adoiiii.. xtenang idop..* ^^

Wanie said...

haha..taugeh dah basi kot die jamu?besala asrama kan..huhu

same2 terok junior & senior wei..kejam gile letak air kencing..huhuhu

Anif Abdullah| AA said...

aku senior yang baik dow.. main pok amai-amai sebelum berbuka *ok tipo
hahaaha..

Anif Abdullah| AA said...

aku senior yang baik dow.. main pok amai-amai sebelum berbuka *ok tipo
hahaaha..

miss dynda said...

yaiks! elok sgt lettew. senior mengada plus junior x brape nk jahat. haha

x penah jd mgsa senior. siap men mercun kt asrama lg. bergema 1 hostel. kahkahkah

Nurul Iman Rosman said...

air water cooler campur sedikit air kencing??

HAHA! jahat giler kot. tapi padan muke gak kat senior2 tu, balasan la sape suruh buli junior. hehe ;)

Azham Vosovic said...

hahaha, kejam tp sy sokong huhuhu

shida'R said...

shida pun pnah duk asrma 6tahun..best sbb jd fav.senior plg disukai..bkn sbb pe shida dlu suka bntu junior.. ^_^

sara zainol said...

syukur alhamdulillah.. hanya 1 sem je dok asrama .. hehe tu pon msk uitm.. haha.. ngeri kot lau ad junior yg wt cm tu.. mau xtidoq mlm la.. hahah

::Cik Pija:: said...

masuk asrama mmg tak dapat dipisahkan dgn buli membuli..rencah hidup di asrama la katakan. :D

nifi2408 said...

rindu zaman berasmara dulu ! upss ! zaman berasrama dulu :D

bighagenjo said...

uiyoooooooo, penganiayaan nih. amboi, susa ny nak eja. eh, sok da ada anak nak anta asrama ke tak eh??? huhu

syarifahsidrus said...

dulu kawan2 lelaki selalu cerita yang diorang buli budak2 junior.hhooo..buli camni lah agaknya