Followers

Monday, August 22, 2011

restu keluarga..pentingkah??

jaafar onn

bile nak kawen orang mesti cakap pasal restu keluarge..aku yang ta kawen lagi nih berfikir..penting sangat ke restu keluarge tu..kalu ta dapat restu keluarge adekah rumah tangge kite kelak akan di timpe tsunami dan ombak yg comel..

ewah-ewah..berkate-kate seperti orang nak kawen..sebab tengok berite tadi..pasal ta dapat restu dari ahli keluarge..4 orang anak pasangan suami isteri ta ade sijil kelahiran..

kire nye penting jugak la restu-restu nih..tengok dah susah anak-anak nak sekolah kan..ta pasal-pasal umur 9 tahun ta jejak kaki kesekolah sebab ta de sijil kelahiran..

jadi jangan kawen dekat siam..nanti susah anak-anak nak sekolah..sebab ta de surat beranak..buat anak tu sikit-sikit dulu..nanti ramai ta sekolah dah susah pulak..control sikit..ehh control ape?? tampaq sat g..

pasti kan berestu dulu ye sebelum kawen..nanti dah jadi cerite laen pulak..bagi aku penting kot restu tu..pendapat anda pule?? ehh dadih moreh tadi ade sikit lagi..bole la datang tuntut..oke bubye :)

71 comments:

Fathiah Hamim said...

gila kau tak yah restu. unless kalo pilihan keluarga tuh macam haram then maybe laen cerita la kot.

Marcella said...

eh,opkos lah penting...

restu tu ibarat doa, doa mestilah yang baik, untuk kebahagiaan (sebab doa yg tak baik tak dimakbulkan-kan??)

tapi ada je yang tak dapat restu,bahagia..kes terpencil..

tapi, restu tu penting...berjuta-juta lemon lemonade sokong...=)

meaw said...

serupa cerita KISAH ALIA kat tb 3 tula,sekali mak dia tak restu ,sekali tu jangan la memandai...hubungan restu baru keluarga bahagia... :D

aku tau ko peminat setia japar onn...tolsah la buh gambaq dia,aha

Lea IsNaw! said...

restu memang sgt penting
jgn ngada nak jd anak derhaka
lempang laju laju
gagagagaga

Syuxer said...

penting kita dapat restu dari keluarga kalau nak wat sesuatu..hehe..

geli aku tengok jaafar onn..>'< ahhaha

Saddila said...

sangat penting woooo .

dila tak nak berpisah dgn suami d tgh jalan2 de .

heee :)

Saddila said...

sangat penting woooo .

dila tak nak berpisah dgn suami d tgh jalan2 de .

heee :)

Nurul Iman Rosman said...

ye, mmg penting pon.
n restu family sgt penting dlm semua hal.

eh, jom kawen?
haha, gurau2 je :)

Encik JI said...

pntingla . idop bkluarga ni bkn sehari dua. huhu.

Luqeem™ said...

berestu ni perlu sebab klu nk cerai nnti diorang bleh prefer kpd mak bapak diorng..

cik sakdi said...

kalau pada aku,mst la penting,sbb kalu xade restu kluarga,xade la kenduri kawen.mst xade gambo kawen. xbest la.
bapak aku selalu bg kebebasan kat anak2 nak pilih sape. tp kalu aku plih mcm gambar org kuning ni.. memg bapak aku x restu.wakakka

EnciK AxixOu said...

lau nikah kt thailand pown balek 2 daftar la .

muhamad hanif said...

"restu ayah bonda, ku harap selalu"


wahh, lagu raya !!

Syazwan Che Deraman said...

penting woo restu tu.
baru rumah tangga bahagia dan diberkati!.

buat anak macam mana tu bro?.
explen kan dengan satu entry.
guwa tak paham!

cik najihah said...

penting woo..
kalau x cane nak rase nikmat bahagie..
btw gamba jaafar onn tu sangat obvious haha
well done

abghani said...

wajib dpt restu ibubapa..berkat hidup

shafmechy said...

tak berkat rasanya..

Run Away♥ said...

restu famly mesti lah perlukan..tapi kalau famly tak restu...kita nak juga..kahwin lari lah...hik...;d

yatie Awang said...

restu keluarga memang penting terutama ibu...syurgakan dibawah tapak kaki ibu...doa seorang ibu bakal mengegarkan singgahsana

aimi adilah said...

dadih jagung ade x??? :P


restu 2 penting woo.. xd restu x aman family kau.... :P

Ct Aja said...

Bagi saya penting, tambah2 kedua ibu bapa, doa mereka yg paling penting, saya ade seseorang yang sy knal, kahwin tanpa restu, 6 tahun kawin takde anak, tp lepas dia balik umah mak dia mntak maaf semua slpas 6 thn tak balik, tb2 ajek pregnant.. ajaib kan..

~syue syada~ said...

ye ye..time2 tu,control itu penting. -.-'

budakijaupendek said...

penting la.
family first kan. hehe
ehh nk dadih tuh!!

Miscellaneous Smiles said...

bak sikit dadihh..hahaa

cik pha said...

aku peminat setia Chef JO hahaha

sue perbs.. said...

bg sy restu keluarga sngt penting.. sbab die akan menjadi sbhagian keluarga jugak..

ILA HonEyBuNNy said...

aaahhh...tgk berita tadi jugak..kesian anak2 jadi mangsa kan...hehe..

restu mama dan abah mmg penting...kalau mereka xrestu...xleh tawin la..ehheheh...

nak2 dadih...hehe

Wanie said...

ni dah sampai seru dah kot?
sebelum buat anak pike mampu ke tak nak tanggung..huhu
tapi klu rezeki anak tu datang xkan nak tolak kan?

Shamsuddin Amin said...

penting la...
bini tu leh cerai...
leh madu...
mak bapak boleh...???

kim heeruul said...

se'elok-elok nye minta restu la..menandakan persetujuan ibubapa..=)

atikamohdnor said...

haaa dadihhh .

dappnyaa .

tetibe jadi pelat

haha

inche hlovate said...

dadih je yg tinggal?? haa penting la restu tu..kalo tak ti mulai la nk cerai sana cerai sini kan

Anif Abdullah| AA said...

abg jaafar onn nak pinjam jaket.hehe..

restu ni penting dow.. kalau tak,memang ribut la umah tangga nnt..ianya sgtpenting ya *wah cam juruckp susu anlene lak

suha said...

kesian dekat budak budak tuh. pergi je sekolah tanpa sijil lahir.

bagi suha,
restu family tuh sangat penting! hee :)

Umie Artoqiemie said...

oh, aku baru tahu restu tu penting..

klo ade lebih dadih tu, kasi kat rumah aku ye =D haha

ArulchelseA said...

restu kluarga pnting..tp klau nk kwen lg satu..restu istri pertama pnting jugak..kih kih kih

*apa aku merepek2 ni..kih kih kih

Freaky said...

restu penting bro.. kalau x restu boleh tak aman rumah tangga

Wadi AR said...

perlu brader. err, why lisa surihani?

Cik Ca'ah said...

ehhh,penting tu restu
kot2 nnt kopak takde duit nk buat knduri.kana da mak bapak blh support
mwahahaha.
takdak la,kan keredhaan Allah tu bergantung pada keredhaan ibu bapa. nak senang hidup,kena dpt restu la :)



eh2,nak dadihhhhhhhhhhh!

lilypelangi said...

restu memang penting! keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu bapa kan..


btw , nak dadih!!! :)

haniey said...

eh restu dr keluarga sgtlah penting sebba suma tu menjamin kehidupan kita dan keluarga yg bakal kita lalui..jgn kwen lari lak nt..hehe

alif haris said...

susah r nk kawin lari sana lari sni..
tak aman nnt .. huhu

Queen F said...

rasanya kalau kawen yang dapat tentangan keluarga ni, kena duduk bincang elok-elok.. sama-sama tolak ansur.. kalau tak nanti tak da lah kena halau dari keluarga la apa la.. buat pa nak kawen dekat siam kalau boleh kawen kat malaysia? -.-' sengal betul.. HAHA okay melebih pulak aku.. -.-'

cik ungu said...

aku tak berapa nak paham kenapa entri ni kene letak gambar jaafar on..???


apakahh???

*tertekan ~

Shuhaimer Saad said...

follow back eh salam ehhe

Asyila Zainuddin said...

rasenye penting kot restu keluarga tu.. hehe..

cucu umie said...

kehkeh...btw, restu keluarga itu pntg bro... sebb ramai skrng yg xdpt restu, rumah tngga hancur..


tpii yg dpt restu pon hancur gak..hehe

pamie said...

apa kaitan gambar ngan entri ko sirap? hehehehe..

Cik Bell said...

sangat penting restu~~~

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

jaafar onn takde restu ke kawen dgn pamela anderson? :D

amni azmira said...

restu famili mmg penting..
nnti xberkst hidup..^^

asamasin said...

kadang tuh..da restu pon bmslh.huhu

syasya said...

huhu restu tu sgt penting! doa2 la kite kawin nnt dapat restu ibu bapa..x ya susah2 nk kawin kat siam huhuu siannye anak2 die x leh sekolah..mcm mane la mase depan budak2 tu ..

Niena Pengembara Ilahi said...

keredhaan ibu bapa tu pnting..

diana said...

mak pak pun kena bertolak ansur la..
jangan degil sama dengan anak pulak..

C i k P i p i T e m b a m said...

betul tu ..penting la beb . nanti lepas kawen ada mcm2 msalah kalau mertua x suka ke apa ... lg bagus kalau ko ade gepren , kau kenal2kan la kat mak kau . and dia pon sama kenal2 kan kat mak dia ... bagi ngam dlu baru leh fkir seterusnya ... hehe .. kalau takde mslah xde bantahan , baru lah on ! :)

Mohammed Faizal said...

haha....ombak yang comel...cute lah.

cha zainol said...

aku nak dadih boley? ngeee :D

echaRierie said...

hoho..penting2..
amboi mcm syrup nk kawen je tau..hahaha..
btl tue, bwt ank jgnla byk sekaligus sbb ssh nk bg sekolah ip x mmpu dan if xde sijil kelahiran..huhuhu..

Izzaty Ishak said...

Penting, penting berestu-restu ni. Kena pikir long term, jangan pikir short term je.

Nak dadih, nak dadih. Eh, ada lagi ke? :o

AIEN NOT ALIEN said...

bila dah direstui bermakna la sesebuah perkahwinan tu...keluarga menerima anak menantu satu keluarga tanpa ada masalah berbangkit dikemudian hari....

syazwiena khan said...

okie jgk la kahwin dari tak kawin !
zina namanye :)

Cik Bambam said...

opkos lar penting restu keluarga tuh.. huhu.. kita ni kahwin.. nak kena kahwin ngan family dia skali.. baru lar hidup aman bahagia.. :P

Afikah Aziz said...

bg ika restu keluarga mmg penting,kng mak bapak xrestu anak2 xbahagia plak kawen,xmo2 cmtu :)

Fara E's said...

haha , dem ! sme gambo J0 kat blog gua !

ko ta kawen lagi ? aku ingtkn dah =='

Asrul "iLham" Sany said...

restu tu penting...

lagipun famili walaupun mule2 tak suke, lelama agak suke gak..

yg penting pandai ambik ati...

;D

Hana Soffelia said...

Restu keluarga amat penting untuk menjamin kebahagian rumahtangga. Walaupun ada yg mendapat restu keluarga still bercerai-berai, tu biaq pi. Nanti esok-esok jd apa2, kang nak menumpang dan mengadu nsb dgn sape? keluarga jugak..

Zul Fattah said...

restu keluarga penting woo.. tidak x merasa nikmat kahwin..ada je masalah.. kadang2 tngah buat pojek pun, maslah dtang wo..

YOUsoF said...

Tanpa restu, hidup kau takkan boleh bahagia sebegitu...

Kalau family kau tak restu kau dengan Taylor, redha je la Sin.. ;D

bighagenjo said...

penting kot restu tu.

mak pak da susa payah besarkan kau.

sedap nafsu kau je ikot org lain, ketepikan mak pak yg dah susah payah tok besar kan ko.

Tuhan nak bagi bahagia mcm tu?
jangan harappp

syarifahsidrus said...

restu ibu bapa tu memang penting sangat2 kan. redha allah bergantung pada redha ibu bapa :)