Followers

Wednesday, August 10, 2011

indahnya sungguh di hari raye..

nih la kueh arab..haha

oh ibu ku yang dermawan lagi bijaksana bile nak buat kueh raye nih?? tanye aku mengipas mak..baru sepuluh hari puase dah tanye bile nak buat kueh raye..tampaq sat g baru tao..tunggu sepuluh hari lagi nak raye baru mak buat..

buat awal-awal kueh raye memang cepat la habis..nanti waktu berbuke kau makan..waktu sahur kau makan..waktu tengah hari kau makan..sume waktu nak makan..dalam toilet pun nanti kau makan..kate mak sambil berting tang..

lame-lame ta sampai raye dah habis..favorite kueh raye mesti la biskut yang bulat-bulat putih dalam dy ade kacang tuh..alaaa kueh arab ke kueh ape ke..wowow..kueh wajib tuh..makan selame setahun pon ta pe..

err..ta nak lah kalu setahun makan kueh tuh..masak la nasik jugak mak..lagi satu kueh tart nenas..ya Allah kuning-kuning tart nenas menusuk kalbu..makan sampai keluar usus perut pon ta pe mak..

eh ape nih kueh raye ta habis-habis..tampaq sat g baru ada akai..oke bubye :)

51 comments:

Fathiah Hamim said...

jem untuk tart nenas dah siap kat umah aku. hehe

atikamohdnor said...

weh, biskut yang bulat-bulat putih dalam dy ade kacang tuh kueh apa? hahhaha


tart nanas?
mak aku punya terbaek woo .

hahha

Saiazuan said...

haha bli je

aimi adilah said...

mkn puas2 rye nty :P

farah wahida said...

uit3.awal gi kot ..
x sbar k nak mom kuih raya..

Lieyda said...

eh dah lme xmkn bskut arab. bestnye bestnye. nak kongsi ye.hantar kt klantan sikit ye

cik sakdi said...

eh kuih suji ke maksud ko? tp xade kacang plak kuih tu. haha weh nak sikit. kite kan adik beradik. hihi


sempoi mak ko. :)

ikan said...

kalau mcm tue nk kne tggu smpai pg rye la jwb nyea . kuar jea oven, tros idang kt tetamu.

konpem selamat . HEHE

haniey said...

amboi semangat nk raya betul..hihi eh nk ucap terus blh x takut xsmpat.. :P selamat hari raya..hihi

echaRierie said...

hahaha..btl2..setuju dgn mak syrup..hahaha..
mesti cpt habis..

btw, cantiknya aweksss ! miahahaha ~

Cik Baju Kurung said...

haha . 20 hari lagi =)

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. belum pape dh nak kuih raye ek.. ish3.. semangat betul.. :pp

alif haris said...

hahahahah .. gile kau mkn kueh tart sampai kluaq usus perot ..
hardcore siot hahahaha

ILA HonEyBuNNy said...

ambooiii...awalnya nak buat kueh raya...

tunggu 10 hari lagi neh...mesti ramai dk wat kueh raya lak..hehe

kueh yg putih gebu berlemak tu eh?rasa macam tahu..eheheh

adib syazwan said...

kalau almond london ade, post kat aku sebalang ye, =P

Panggil aku Han said...

biskut bulat-bulat warna putih...wow!! hahah..

Queen F said...

kueh arab tu cemana weh? kasik tunjuk gambar sikit.. >.< wahhh tart nenasss sodappp wehhhh >.<

cik najihah said...

aku sangat terliur dengan kueh2 raye yg terjual tu..

Cik Tetra said...

raye?? ape tu raye?? :((

Lea IsNaw! said...

hahahaha
dh kempunan nak makan biskut raya eh

shafmechy said...

aku lak fav almond london..klu p beraya rumah org, aku la yg perbih almond london..tapi kekadang aku tinggalkan sikit, takut tuan rumah mengutuk..haha

Syazwan Che Deraman said...

hehehe..mmeng la, buat awal..habis awal kuih raya tu.
aku tak suka sangat kueh raya bro..hehe

ada sejenis je yang aku suka.
almod landon.hehe

nurAMALLINA said...

HAHAHHA aku nak semprit boleh?

syarifahsidrus said...

baru sepuluh hari da mengidam kuih raya..ehehe

amir aizat said...

kue tart sodap!!

Freaky said...

aku suke buat kek raya. hahaha kek coklat time raya memang best :D

kjaharun said...

hahaha... apesal kuih raye mak habis ni nak...? syabas mere bete~~ habis kan kuih raye mak, tak kira waktu dan di mana jua...

:))

shida'R said...

hehee..kalo xde tampaq mmg bukan blogsryupmasin!

rj Etika said...

kueh arab tu tak best la...kalau makan kueh tu tak boleh bercakap. nanti sepah-sepah. bersembur-sembur. lepastu mak marah. :(

Addin said...

addin suka makan biskut masin . penah makan tak ?

if raya takda biskut tu memang mengamuk habis la ! :p

ahaha

Wanie said...

amboi hang, awai g kot nak buat kuih raya pun..

tahun ni aku nak buat tart nenas! mai la umah dik..:D

cucu umie said...

kahkah...tart nenas memang wajib dok setiap tahun..aku snggup suh umi xsek and siapkan tart nenas..hahaha

muhamad hanif said...

yea,yea


kau memang kuat makan weh ! aku tau.

Dhiya Fariza said...

biskut bulat-bulat putih dalam ada kacang? yg mana?

ArulchelseA said...

aku suka buat kuih bahulu..kih kih

Asrul "iLham" Sany said...

mak aku cakap taun ni die malas nak wat biskut raya...

wat cupcakes je hahaa

asamasin said...

oit..raye pon belom lagi la...!!

sara zainol said...

kamu suka biskut arab ya? haha.. nt kamu tlg la mak kamu wat.. sure lg sedapp.cos kamu suka mkn..

b a m b a m ' s said...

kuih kegemaran saya adalah kuih cornflakes madu!! :P

cha zainol said...

hahaha. comey ja hang punya tampaq satgi baghu taw. wei. aku pon suka tart nenas. mak ai. sedapnya kalau boley bebuka satgi kan?

Niena Pengembara Ilahi said...

akak suka tart nenas

lieya orange M.I. said...

hyee..salam singgah..'
macam comel jer orang lelaki suka makan biskut arab..hehehee

mykhalis said...

khalis layan beli je..tak mampu nak masak sendiri

~Sya~ said...

terus nak buat kuih raya sabtu nih...heheh

diana said...

biskut makmur namanya..:)

Izzaty Ishak said...

Oh kuih makmur ye? Yang putih-putih tu pastu ada kacang?

Haaa zaty pon suka tart nenas! :D

Nurnajwa said...

Ini org gila kuih ;P

YOUsoF said...

Waduhh... ni betul² gilak kueh ni... tapi aku on je kalau ko nak tolong habiskan kueh mueh di rumah aku raya nanti.. ;D

Syuxer said...

kuih tahun ni..aku beli kot huhu..menu utama masakan hari raya pertama tak taula pe juadahnya huhu..dulu2 nasi dagang..dah mak aku gi umrah tahun neh n beraya kat mekah,maka ntahla pe juadah raya tahun neh huhu

laskar pelangi said...

awalnya nak wat kuih raya..nanti tak sempat raya dah habis licin =D

LeLy shuhada shaari said...

haha tengin la hang.panampaQ sdaih mak kat die !