Followers

Monday, August 1, 2011

ade yang jual pil puase??

bulan puase kene gamba pakai baju melayu 

mengantuk sahur pon ta hilang lagi nih macam mane?? adoii..haha..puase taon nih ta payah susah-susah nak pergi kelas..taon duduk dan mengangkang je dekat rumah..senang..

bulan puase nih rancangan wajib yang ade dekat tv mesti rancangan masak-masak..adoii..ta faham betol..masak-masak mesti wajib ade dekat setiap channel..asal??

nak buke puase pon lambat lagi..tapi rancangan masak awal-awal dah ade..nak suruh prepare barang-barang masak untuk buke puase lah tuh agak nye..

rancangan masak yang tiap taon mase puase ade mesti ketuk-ketuk ramadan..ya Allah lapar pulak tengok..ehh makruh lah..tampaq sat g baru tao..

ade yang jual pil puase macam dee nih ta?? senang kan puase ade pil nih..ohh dah siap pesan dekat mak nih beli kan  laici kang untuk buke..buke pon lambat lagi..oke bubye :)

tengok la mesti hilang letih puase :D

38 comments:

Freaky said...

rancangan masak memang banyak.. ggrr buat lapa je

Cik Tetra said...

untunglah x yah g kelas..duk umah..tgk tv..tido..online..pastu tup-tup2 da berbuka..pastu dpt mkn sedap2.. :(

sahur tadi makan ape??

Suhazli said...

perut dah bunyi waktu camni..bila da petang sikit tak lapar pulak..pelik!!

azwa amani said...

a'ah kann..konpem ade rancangan masak2..duk depan tv terliur tengok..selamt berpuasa

adib syazwan said...

hahaha!mengarut!

nurAMALLINA said...

ketuk2 ramadan tu memang, kau ketuk je dia balik. haha

Fathiah Hamim said...

tamak betul dah order untuk buka. =D

muhamad hanif said...

wakakaka,

riang-ria cornflakes lah..

ekin alias said...

geli tekak tgok nyah tu hahaha

amna said...

pulak cerita pasal rancangan tiv masak2 mr.syrupmasin, makruh3! ^^
selamat berbuka sedap2 nnti~

najihah sahami said...

hahaa...nak laicikang jugak..order dua la kat mak eh...:P

rara pinkmafia said...

jgn nk mengangkang ye.kena tolong mak memasak same..

diyan said...

laicikang soya jagung kebab nasik ayam dan lain lain sila hntar ,pesan dekat mak kita he HAHAHA

best tgk rncngn masak kuih raya ja =..=

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

wah! aku lagi lapar kot..jap ag aku yg kena masak utk berbuka..kesabaran kena gagah doe..hoho..untunglah kau mengangkang jer..

cucu umie said...

wey, blje lah laici dekt ayie..terase plak nk laici itu..hehe

Wanie said...

tak payah la tgk tv, tgk je blog..hehe..mesti boleh hilang lapar..:D

Caythrine Amanda said...

alahai...terbatal sudah..

amni azmira said...

rncngan memasak msti wajib tu tuk bln puasa...hohoh0
selamat berbuka puasa nnti..jgan gelojoh tau..hee^^

Anif Abdullah| AA said...

rancangan memasak mmang wajiib dow.. nak2 riang ria bersama corn flake la.. ketuk2 dapur berasapla..macam2..HAHAK.. menguji keimanan btui..^^

Faraa Eiman's said...

muahaha , comel jep pkai baju mlayu tu ;p

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. rancangan wat biskut raye, kek raye pun byk..

cik sakdi said...

ah kalu wat kuih raye aku xpeduli sangt, tp kalu bab yang masak asam pedas segala mcm nak tutup tv je. haha

Syuxer said...

penting rancangan masak memasak neh..untuk menguji tahap kelaparan dan keimanan kita..nanti bila dah lapar nanti time berbuka baru sedap heheh

diana said...

tak payah la ikut resepi macam dalam tv tu..
bei je kat bazar ramadhan.
hari ni semua makanann baru dimasak..
tapi esok lusa banyak yang jual kuih2 basi..
hehehehe

teha said...

ahahhaah ! bnyk laa pil puase mamat tuu

Papa Mifz said...

dorang carik makan dik nak wat cam no...hehe

selamat berpuasa....

Nurnajwa said...

Awl2 dh mntk laici kang :D

Haha, bertuah pnye anak mak.

echaRierie said...

hahaha..btl2..rcgn msk2 ni msti ada time puasa..cubaan btl..

Miz Novexx said...

puasa tahun ni takyah risau pasal exam, muahahahahah

alif haris said...

hahahahaha ! mcm siot je mak nyah tu :D

saiazuan said...

stiap kali aku tkn butang komen msti tringat kt lisa ku.. #LOL thanks

slmt brbuka, ala kadar je brbuka, nanti x larat nk maghrib pulak ;)

special komik untuk bulan puasa, hope ya enjoy it
http://eleventx.blogspot.com/2011/08/atwr-comic-5-selamat-berpuasa.html

Miz Novexx said...

nak ABC boleh tak???

selamat berpuasa penuh pak tua ;)

Lea IsNaw! said...

skrg memang byk betul rancangan masak2..bersama chef liza la chef anis...chef wan dh byk saingan dh

shafmechy said...

fav aku tu ketuk2 ramdan..haha..tapi tahun xleh tgk la pulak..kerja la

nabila faryzza said...

a'ah kan, pelik! asyik penuh dgn rancangan memasak je. aduhh. dugaan je. HAHA :D

shida'R said...

biasalah bulan puasa la bulan yg ponuh dgn aktivti mmasak hehehe..

meaw said...

mentang-mentang rancangan tu dorang buat time bukan bulan posa....huhuhu...(yeke?haha) tayah la tengok tb naaa, kita tengok laptop ja,haha :P

schaze zainn said...

kohkoh. semua siaran tv belumba2 nak wat rancangan masak paling glamer pehtu mesti jemput artis sbgai artis undangan untuk masak sesama..kehkeh