Followers

Monday, August 22, 2011

moreh-moreh

nasir bilal khan

ari nih kene bangun awal sebab mak cuti dan ari nih turn family kami masak-masak untuk berbuka dan hantar dekat masjid..kene la tunjuk kan diri ini anak yang baek..

tapi bangun awal bukan nye nak tolong..terus je ngadap laptop..ye lah kan dari tido je terus lagi la kene cincang dengan mak..jadi sape nak makan-makan free bole lah datang rumah amek lauk..

jadi anak-anak jangan malas membantu ibu-ibu anda di dapur..jangan ikot perangai pak tua yg malaih..tampaq sat g baru tao..

tolong-tolong lah mak dekat dapur tuh..nak bukak sem dah nih..nanti mesti rindu nak tolong mak dekat dapur..err ape kene mengena?? tolong mak pon ta..ehh sape nak makan-makan datang lah..insyaAllah ade lauk..oke bubye :)

58 comments:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

haha..sat g mak ko terbalikkan laptop ko kang..pi tlg lah pakcik! :D

Cheek Zaza said...

apa kena mengena ngn nasir bilal khan tu ?????

ArulchelseA said...

aku pg2..pegi menoreh dulu... kih kih kih

Luqeem™ said...

saya tolong tengok je..ok kan? hahaha

Scya Lollita said...

whoa rajin anak mak ! jgn lpe mekdi ! nt ak trun shah alam hahaha


p/s : lama gila tak bw T___T akhirnya dpt gak !

najihah sahami said...

haha..aah kan..dah nak bukak sem baru. haha..padan muka sape yang berlama2 kt umah tu. mesti malas nak pegi belajar balik.. haha

Far8 budak baik said...

kau pun kene tlg emak kat dapur
tahu..ahahahahaha..
aku jumpe dahh tagline kauuu..
"tampaq at g baru tao"
hahahaha..
x habis2!!
kita sama lahh..
tapi sebelum on9..
mandi ar dulu =p

yat sadri said...

da tibe waktu nyer ker..? > <

schaze zainn said...

uik da kat ipoh eh? hihi

selamat ari raya xP

jgn mls2 tolong mak..hihi

meaw said...

elehhhhhh,rindu nak tolong mak kat dapo konon,walhal...dapo ko depan laptop la gamaknya,hahahaha!

Elih Japahar said...

Nak datang rumah boleh ? :) erkk..ape kaitan dgn nasir bilal khan?..

Atiqah Wadiah said...

nak nak nak..nak lauk preee..hehe :)

muhamad hanif said...

wooo,

nasir bilal khan, sekali pandang nampak macam saleh bilal kampung.


hebat !

Lea IsNaw! said...

motip letak gambar nasir bilal khan?

sebab ko nak ckp, kununya ko la tu kan kan kan? :P

Fathiah Hamim said...

sebelum maghrib aku sampai kayh =P

apik pehe said...

hahaha..hantar kat ampang jaya leh?

Run Away♥ said...

rajin2...tolong mak kan...;d

cik najihah said...

nnt dah bukak sem konpem rindu nak balik haha

cik sakdi said...

kehkeh. masak ape weh. meh aku datang, hahha

Finaz Jaafar said...

eh ritu dlm entry kamu de nasir bilal khan jgk ! mnt ke pe ni..hahah

well, kte tlg gk la kt dapur sbb kt uma tu xramai..mke yg sme je kt dpur..huhuhu

Miz Novexx said...

bak alamatnya barulah boleh datang, makanan free tu... hahah

aimi adilah said...

lauk pe ary nie :)

EnciK AxixOu said...

cinta sipengali kubur .

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh..lapaq neh...nak makan boleh tak?hehe

baiklah...saya rajin...suka tolong mama...hehehhe

Izzaty Ishak said...

Waaah, sebelum berbuka zaty terjah rumah sirap! Yehaaaaa!

Afikah Aziz said...

haihhh ingatkan tlg masak rupenye ngadap laptop haha

syasya said...

waa..seronoknye sediakan lauk tok masjid..=))masak sedap2!

amni azmira said...

baiklah..kena jdi anak yg rjin help emak..^^

pamie said...

kirim lauk je boleh tak sirap? haha..jauh sangat nak p rumah ko..

Mohammed Faizal said...

anak mak yang rajin kene la tolong mak kat dapur..b.aaru sejuk sikit hati mak tu...nanti dah kawen leh tolong isteri pulakk

Hana Soffelia said...

Address plssss.. haha

Walaupun xtlg kat dpur tp tlg pi hntr lauk nantikan? Bgusnya.. ekeke

kim heeruul said...

betul2..yg perempuan patut mama didapur..haha....

sara zainol said...

bgn pepg terus ngadap lappy? bagus bagus.. hehe

Nurul Iman Rosman said...

kalau segan nak datang,
boleh tak tolong pos laju?

hehe ;)

aqmalazmi said...

aku nak....aku tak tau nak makn apa dahh -____________-''

Queen F said...

semalam baru je ade majlis bukak puasa masjid kat depan rumah ni haa.. :)

wahh bak pos lah barang seperiuk dua lauk ke sini.. hehe :D

Ct Aja said...

haip, jgn malas2..hi3, awat ade gmbar nasir bilal khan ni, minat dia ke??

Anif Abdullah| AA said...

ada jemput nasir bilal khan datang kew?hehek... ok.. ada lauk apa? :p

Syuxer said...

apa menu ko buat,bro..:)..aku kalau bab2 free makanan terus laju je hehe..;p

Syazwan Che Deraman said...

best wooo buat majis buka puasa kat masjid.
kau dah berapa hari tinggal pose?.

tunggu aku.
aku datang.

Saiazuan said...

2-3 harini aku sgt malas.. bkn malas pe, malas sbb penat sgt... adoi.. need rest...

echaRierie said...

wahh..bestnya nak mknn jgk la syrup..hehe :)
ok2..rajin2 la ni..hahaha

Freaky said...

haha g la tolong wess. aku dah tolong :D

inche hlovate said...

alamat pleaseeeeeeeeee

Miscellaneous Smiles said...

wahh lma tak mkn morehh..

msk apa.?

alif haris said...

weyh aku salu tolong tawu ..
tolong tgk ..
huahuahua :D

xde la .. aku tolong doe ..hehe

Puan Kutu said...

yg bg nasihat pun mls tolong cmna?hehe..

reza al-razi said...

Nasir bilal Khan nie pak sedara kau ke?

D.A.Y.A.H said...

lauk ape yg special utk moreh ni?

cite sikit..hehe

Faraa Eiman's said...

knape msti ada balak aku dlm entry ko ? arghhhh

Wanie said...

owh malas nak masuk dapur sejak 2 menjak ni..huhu..sian mak aku anak pompuan die malas..:D

atikamohdnor said...

ala ala rajennya dia tolong mak .

errrr tolong ke?

haha :p

haniey said...

ish teruk betul,bgn2 terus buka laptop..haha..hah bguih lah sgt,nt makan je laptop tu cicah ngn air.. :P

cucu umie said...

kehkeh..saleh2..hang kan anak yg rajin..bgus tol mngadap laptop dulukan..mandi dak?? huhuhu

syazwiena khan said...

tolong la sangat bangon2 bukak laptop !

YOUsoF said...

Aku terlambat tau la, mesti dah habis lauk pauk yang ko tolong hidangkan tu... kan. ;D

bighagenjo said...

:)

syarifahsidrus said...

tolong megadap laptop tu tak kena marah ke?hoho