Followers

Saturday, August 6, 2011

kain pelikat la la la la

kucing pon sampai lene tido atas kaen pelikat aku

ape tajuk aku nih..tampaq sat g baru tao..semenjak dah terase diri ini begitu tua dan tidak lagi bole berperangai seperti "jom cari narutah"..kaen pelikat salah satu bende wajib ade dalam hidup ini..

pakai kaen pelikat nih best sejuk je..err..ape nih sejuk bukan-bukan..ye lah..kau try pakai kaen pelikat..sejuk kan..

dari kaen pelikat jename mangga, manggis, prune sampai lah ke gajah berenang sume jenis kaen pelikat dah pernah pakai..same je rase nye..name je laen..

ye lah nak tarik orang beli..cube kalu kaen kau tuh name "wah indah nye sungguh di malam hari sambil merpati duduk menari"..ta ke panjang..orang nak ingat pon susah..

raye nih cadangnye nak mintak 1 kaen pelikat..nak rase macam pakcik tue isap rokok daun jalan keliling kampung..bile pakai macam tuh baru lah dyorg bole ajak maen dam dengan mercun pop-pop..

rupenye sejarah kaen pelikat nih dari name tempat Palaiyakat..err dekat mane tuh..ta pernah dengar pon..ke wiki kencing berdiri dekat aku..

adil la kan..pompuan ade kaen batek..lelaki ade kaen pelikat..jangan gaduh-gaduh..nanti ade pulak kes isteri pukol suami sebab berebut kaen pelikat..dah laen pulak jadi..oke bubye :)

53 comments:

Haziq Yaacob said...

Aku tk suka pkai kain pelekat..rasa mcm tk pakai pape..seksi semacam je rse hahaha

diyan said...

nak kain batik free x?:P hahaha

Lea IsNaw! said...

haha. ce tempek gambo ko pakai kaen pelikat

Syaz Wanie Affandi said...

hahaha..gajah berenang..gajah baring..segala gajah letak jadi jenama sarong...

p/s : laki pun ada pakai kain batik..hehehe

Saiazuan said...

aku tak reti pki kain pelekat.. slalu trlondeh..hahaha

puteri ain said...

alamak kucing anda putih sprti my kucing. ni rinduuuu ni ... :(

Bella Bell said...

aku nak try la pakai kain pelekat.. hehehhe!!~

Erin Lutfi said...

kain pelikat lalalalalalala.. haha :D

Freaky said...

ada lain gak bro.. jenis kain berbeza mengikut brand kalau sentuh betol2

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

nnt bolehlah tukar-tukar dgn bini..sekali sekala kau pakai kain batik, bini ko merasa lak pakai kain pelekat..sbb kain pelekat kan sejuk..HAHA.. :D

Shamsuddin Amin said...

bru tau sejarah kain pelikat ni...^^

cucu umie said...

kain pelikit sudah semestinya..masyuk shje kalo pakai kain pelikat..lagi-lagi time mahu tido..hoho angin masuk git..kahkah

cik sakdi said...

comelnye kucing kaU!!! :)

syrupmasin said...

Haziq Yaacob - haha..pakai la doe..nnt dah beranak mesti kau pakai punye :D

diyan - wuahaha..nk buat ape diyan?? kalu kaen pelikat tuh ta pe lah :D

Lea IsNaw! - tuh dekat atas tuh aku pakai kaen pelikat lah :)

Syaz Wanie Affandi - tu la..segale jenis gajah ade..huhu..err..ade ke??

Saiazuan - wuahaha..aku pon macam tuh doe..sampai skrg takot terlondeh aku pakai boxer..haha..tp dulu lah selalu terlondeh skrg ta dah :)

puteri ain - haha..ye ke..same la nih..kmbar kot :P

Bella Bell - pakai lah..nikmat yg jelas terase :D

Erin Lutfi - fuyoo mcm anuar zain lah :P

Freaky - haha..ye ke?? aku pakai mcm sedap je sume :D

fee - haha..bole jugak kot..kau pon nnt try la pakai laki kau punye :D

Shamsuddin Amin - haha..ntah betol ntah tidak wiki tuh :D

ayie - haha..best kan pakai kaen pelikat :D

Wanie said...

paliyakat?macam indon je bunyinye..hehe

RepublicAku said...

o tak minat kain pelikat ...leceh suka kain batik...keh3

syazwiena khan said...

kalo buat jenama rock yeh yeh ada orang beli tak ? hhaa !

Fathiah Hamim said...

hikhik hari tuh aku baru gelak kan sorang mamat neh, pi kedai petang2 pakai kain pelikat.

dah la jambu, pakai kain pulakk. haha

kjaharun said...

pakai kain pelekat bole langkah besar2 kn.. hahaha

fiq. said...

reti ke pakai kain pelekat, awas takut terbolos

meaw said...

meaw suka gak pakai kain pelekat..eh! salah-salah,kain batik.... kalau tak caya p usha fb yg bernama ONIE IYOKO....haha....exclusive :P

Azham Vosovic said...

kain pelikat oh oh oh oh.....

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. kain batik pun kite jarang2 pakai.. ngee..

Bro ahmad said...

kain pelikat is the best..nak raya beli satu yg baru huhuu

muhamad hanif said...

aku ada gajah duduk..


kahkahkah, kau gajah apa ?

Puan Kutu said...

suka kain batik sbb sejuk.hahaha..

Addin said...

haha nanti addin hadiah kan kain pelikat ek ;)

p/s ; bila birthday ?

ArulchelseA said...

tk de kain pelikat ngan kain btik..ambik kain selimut..boleh jugak..kah kah kah

Anif Abdullah| AA said...

perrr..aku jarang pakai kain pelikat ni..terlucut sikit nampak underwear teletubbies aku kang..hahahak..

Cik Tetra said...

hahaha..alaaa comelnya kucing tu..sape name dia??

shida'R said...

tak ada tampaq mmg xsah entri dia hehe..kucin tu ngilu sbb bau mashammm..ken dia kih :P

abbey~ said...

kalo xde kain batik, buleh x nak pakai kain plekat~ kehkehkeh~ :)

Awan said...

bile ko nak ajr aku pakai kain pelikat ni? huhu

cik ciput said...

kain pelikat lalalala kain pelikat lalalala

alif haris said...

gajah berenang ?? ade yeh ??
hahahha

alif haris said...

syrup o0o syrup .. klu kita tukar2 RSS feed blog ko nak tak ??

Caythrine Amanda said...

OMG cerita tntang kain pelikat...? sungguh xtau pakai kain batik...hu ;D

syafiqakarim said...

hahah tak menahan.
kau ingat seksi sgt la bila kau sarung pelikat?
haha yeke terasa sejuk ;p

haha,ah.jgn gado2.

Saiazuan said...

haha aku rsa pasni kna pki tali pinggang la kt kain pelekat...hahaha

btw lgu kain pelekat la la la la ni nyanyian anwar zain kan? hahaha

amir aizat said...

ajak main mercun pop2, kelakar lattew! haha tp jgn pkai waktu petang, hbis xcool dah.

sara zainol said...

lelaki yg berkain pelekat nmpk seksi.. haha seyes suka tgk :)

ekin alias said...

apa kena mengena gajah dgn kain pelekat?? HAHA

ABU said...

kain pelikat drpd sbh lawa best, ringan sejuk mcm ada aircon kalu pakai.. cap gajah duduk original daripada Kepulauan Sulawesi Indonesia.. hahahaha.. aku nak beniaga kain pelikat pulak pas ni hahahahaha/..

AIEN NOT ALIEN said...

raya nanti try pakai kain pelikat & baju melayu? hehe..

kokser kokdam said...

pelikat jenama ape yg tahan lasak..?

apik pehe said...

haha..aku tak ingat nak bawak ken pelekat...

Nurnajwa said...

Ahahahaha, dh try sume jenama?


Kte tak pernah pkai pon kain batik --'

Izzaty Ishak said...

Wahahaha. Pasal kain pelikat pon nak belasah suami taktau la kan.

Kucing putih tuh comeeeeyyyyy! :D

Izzaty Ishak said...

Wahahaha. Pasal kain pelikat pon nak belasah suami taktau la kan.

Kucing putih tuh comeeeeyyyyy! :D

Feeqachan (afiqah yusof) said...

haha..bgs la kalu pndai pkai ken pelikat..baru name laki melayu sejati..kalu pompan ken batik =ayu
laki pakai ken melayu=macho??yeke =,='..haha

nabila faryzza said...

a'ah kan. jenama je bagai2. padahal pakai, sama je. tade beza punn :D

syarifahsidrus said...

baru tau asal nama pelikat tu? hehehe

Nur Hamizzah said...

hahaha. aku suke tengok lelaki pakai kain pelikat. but the truth is, aku tak pernah pakai kain batik. hahaha..