Followers

Tuesday, August 2, 2011

pasar ke bazar??

gambar cik google ini menunjukan setiap bazar ade pakcik ini 

ta nak macam bodoh pon persoalan kau..bersembang-sembang untuk menghilangkan lapar dan ngauman ikan kaloi dalam perut..

taon nih ta pegi lagi bazar ramadan..ececece..baru sehari puase..cakap ta pegi bazar tuh macam dah nak habis je puase kan..ermm..cakap pasal bazar ramadan kau panggil "pasar ramadan" ke "bazar ramadan"??

setengah kawan aku ade je panggil pasar ramadan..mase fisrt sem dengar tuh macam pelik jugak lah..ye lah selame hidup ta pernah-pernah panggil pasar ramadan..tibe-tibe ade kawan yang gune pasar ramadan..laen la pasar tani..

laen negeri lain la sebutan nye..baru macam unik siti sifir..pasar ke bazar same je..aku malas sebenarnye nak pegi bazar ramadan nih sebab nanti lebih rm10 aku belanje lagi 1 ramai orang rimas jugak..dah lah letih-letih puase kan lepas tuh ramai orang rempuh sane sini..

ta bao lagi ayam percik dekat bazar tuh..membuat kan perut menyanyi dan menari..tampaq sat g baru tao..cakap pasal ayam percik..ari nih mintak mak beli ayam percik utk buke..haha..selamat buke..eh lambat lagi la buke..oke bubye :)

45 comments:

EyA edamanhatiku said...

bazaar la mcm yg btol..ermm yummy aym percik

belogkiter said...

tak terfikir. dua dua pun boleh kot

cucu umie said...

kalo ayie still panggil bazar ramadhan..xpernah plak mber cakap pasar..tpy kalo yg biase kiteorng pergi tmpt tu, memng kiteorng panggil pasar..huhu

AIEN NOT ALIEN said...

saya panggil pasar ramadhan sebab jual juadah berbuka..

saya panggil bazar ramadhan sebab jual barang2 nak beraya...

ada beza ek? bagi saya lah..hehe..

nurain.samsudin said...

kalau pergi bazar mate mesti kne ttp. dugaan!

Far8 budak baik said...

kalau adik aku..
dy tak tahu pun bazar tu ape...
tapi kalau sebut pasar malam..
dy tahu..
hahahahahahaha...
tu ar..mmg mencabar iman lahh knn..
perut menyanyi nyanyi..hik3

cik najihah said...

hahah dulu2 aku panggil pasar..mase tu x tau lagi bende ape la bazar

Afiq Din said...

bazar sedap sikit name die

diana said...

baru pukul 12 dan berangan nak makan ayam percik..
aih...

adwafarahin said...

ptg nie serbu bazar ramadan!! :)

MissViVio said...

hahahaha...sengal gler...awl gler plan..:D gud job!

Thristhan said...

There's a lot or pasars and baazars going on now for the ramadah month. If I'm not wrong I saw one near Pasar Seni too, going to check it out after work today.

echaRierie said...

klu kat sbh pun pggl bazar ramadhan jgk..tp xtaula area lain..hehe..

amboi..bkknye msh lm lg tp ckp psl mknn pula ea..hahaha ~

saiazuan said...

la, igt ko yg jaul limau tu..#LOL

Cik Tetra said...

saye panggil bazaar ramadhan.. :D
untunglah x pergi bazaar pon x pe..sb kat rumah..mak da masak sedap2 kan..kiteorang terpaksa g bazaar ..sb tu sumber makanan utama..HAHAHAHA..

ayam percik??? gulp..:D

diyan said...

ayam percik ^^ nak satu

meaw said...

weyhhh2...selamat berpuasa tau.... jom ke bazarrrrrrr beli air tebu,air cincau, ayam percik, nasi ayam dengan roti john..auwwwww ^__^

muhamad hanif said...

wahahaha,


makan kuat jugak kau yaa cik sirap.

Anif Abdullah| AA said...

eh pakcik nk oren satu! hahak.. tempat aku orang caling2 bazaar je..

b a m b a m ' s said...

asal ada ramdhan ujung nya qualified ler tuh..kekeke.. kalau sebut pasar mlm x jd bazar ramadhan.. :P

Rtp Farra Arisha said...

oops i call it as bazar ramadhan lah. hehe.
ayam percik, sedapnya!!!

Freaky said...

alamak aku x g lagi bazar ramadhan.. camana ni ? hahaha

teha said...

syok pegi bazar.. mcm2 ade.. :)

Lea IsNaw! said...

mintak mak beli lebih eh
nak jugak satu..hehe

Syuxer said...

sama je weh pasar ke bazar...aku tahun lepas pernah pegi bazar..emm mahal nak mampus..baik aku gi makan kat masjid heheh..free lagi..pilihan pun banyak heheh..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

sam je dua2 doe.. bazar tuh arabic sket.. hulur kt aku sket aym percik tuh :D

Puan Kutu said...

bazar ke pasar janji ada makanan best2 sudah!haha..

dwaty said...

selamat berbuka...

nurAMALLINA said...

bazar ke pasar?


gila la ayam percik! phewww

nurAMALLINA said...

bazar ke pasar?


gila la ayam percik! phewww

Wanie said...

22 pun boleh dik..kalau sebut bazar macam lagi best..hehe

Diary oF Mine said...

pasar or bazar sma ja... tmpt jual makanan gak.. hehehe... x g lg kat bazar... =.=

Acik said...

ayam percik mak kite paling best! :)

cik Dil said...

x suka sgt p bazar..sbb x tau nk beli apa..lagi, ramai sgt org..asyik lggar org tu org ni..kurus pahala puasa..hahaha

siti kektus said...

bazar ramadhan. pelik je panggil pasar. hoho :p

Fathiah Hamim said...

aku cari lopes tak dapat lagi. asyik habes jaaa. tunggu weekend je la suruh umi buat. hehe

haniey said...

wah beznya da pegi bazaar,hani xpegi lg..erm mna ada hantu dh kan bulan posa.. :P

adib syazwan said...

BAZAR!

ABU said...

kalau kat sabah panggil bazar jugak..

YOUsoF said...

Orang Kota Tinggi panggil bazar di mana tempat untuk mencuci mata dan wallet anda.. ;D

alif haris said...

heheh ayam percik nampak .. ~ hhehe .. sedap tuhh

Izzaty Ishak said...

Ayam percik pergh!

schaze zainn said...

betul tu.

kalo kat bazar nnt mesti lebih rm10 abis.

lepas tu bukan nak mkn pun.

sje je beli..

bile dah beli baru rasa nyesal =,="

Nurnajwa said...

LOL, kte pgil bazar ;D Pasar mcm pelik je, HAHAHA

Suhazli said...

aku panggil shopping complex ramadan..boleh??