Followers

Friday, August 26, 2011

persediaan mental dan fizikal itu penting

err siti sarah??

tajuk macam pakar motivasi..tampaq sat g baru tao..nih sume berpunce dari pikir kan soalan yang bakal di tanye dekat kampung nanti..

pakcik makcik yang ta pernah jumpe selame hidup di dunia ini pasti akan muncul macam jin aladdin baru keluar dari teko..

macam-macam soalan jugak akan keluar dari mulut pakcik makcik yang setahun sekali jumpe..dan pasti soalan utame yang bernilai 1 juta ringgit.."dah kawin ke belum??" soalan yang akan buat aku rase nak cium ketiak makcik pakcik tu tanpe henti 7 hari 7 malam..

jadi persediaan untuk menjawab soalan-soalan yang bernilai berjuta ringgit itu sangat perlu..lagi-lagi bagi kite yang sudah akil baligh nih..ecece..banyak kau punye akil baligh??

jawab la soalan yang diberi kan dengan hati yang tenang..susah-susah sangat bile makcik tu tanye kau jawab je dah kawen..ta pon jawap je "makcik nak kawen dengan saye ta ade kosong lagi nih..saye suke wanita yang berpengalaman"

selamat balek kampung dan hati-hati..bersedia dari segi mental dan fizikal itu penting..ehh asal macam nak amek spm nih?? selamat jumpe pakcik makcik yang ta pernah jumpe itu..oke bubye :)

59 comments:

Fara E's said...

btol2 ! sibuk tnye bout kawen , kang aku tak jemput , naya , haha

muhamad hanif said...

"saye suke wanita yang berpengalaman"


betul ke statement kau ni weh !



HAHAHAHAHAHHAHAHA

Anif Abdullah| AA said...

eh kenapa sarah pndang2 aku ni..tampaq nak?

aku pon kene bersedia laa soklan2 cmtuh.. aku ske soklan keji cmnih...

"eh besaq dah anak kau(kat mak),anak ke berapa ya??" hahahaha

haniey said...

la ingtkan apa td..hehe..tu nseb baik bkn blik msa result SPM kuar,kn xpsal2 rmai yg tnya keputusan..hehe

diyan said...

bila kwen ? :P

cucu umie said...

wah..ayie dah sedia pon mental not fizikal..lalal lgpon pakcik and makcik tahu..anak buah dia nie..hahahah

ABU said...

aku pun tak suka soalan dah kawin ke belum/bila ko nak kawin hahaha

ain samsudin said...

bile nk kawin wak? hihi

fathiahRAIHANA said...

bersedia lah dengan skema jawapan ye!

✿ cik pieQa ✿ said...

ciom ketiak pacik macik 7 hari 7 malam.

pergh! itu adlah rawatan terbaik.

rawatan untuk hilangkan resdung.

tak caya sila cObaa

Saiazuan said...

bkn ko kawin ngan lisa ke? hehe

p.s ko minat sarah ek???? hehe

meaw said...

ko minat siti sarah eh?hahhaha

delarocha said...

saya sudah imun dengan soalan seperti itu..

jawapan typical "doa doakan lah :-)"

Azham Vosovic said...

saya ada kasi award...dtg la amek hehehhe

ArulchelseA said...

jgn tunggu lama2..nanti lama2..dia di ambil orang.....

Khairil said...

haha..kalau depa tanya jawab aje " ada calon nak rekemen ke?"...

syasya said...

hehe selamat balik kampung syrup!

Awan said...

ye x ye la, aku lupa soalan biasa biasa yg akn ditanya nnti...huhu...kena prepare ni

Nurul Iman Rosman said...

tampaq sat gi baru tao.!

ha, tu lah ayat wajib dia.
HAHAHA!

pinky_liscious said...

ala makcik tak sampai seru lg la..hehehehe

difficult easy. said...

hahaha. bersedia lah dari segi fizikal dan mental ye. :D


ouh yee. selamat hari raya!

aimi adilah said...

nsb lah aku xd mkck yg cm 2.. lau ade pon dlu r.. tp dh bpe thn xdtg uma nnk aku.. mner pg pon xtaw.... semak je lau dy dtg.. ble dy dtg semua sepupu aku akn blah dr ruang tamu 2 ahahahahaha

Syuxer said...

hahah ko pakai manila kad..n tulis besar2 belum kawen lagi hehe..n ko tunjuk terus andai ada soklan camtuh berbunyi kelak time raya nanti hehe..tekak pun lega,mulut pun lega tak perlu gerak2 hehe..;p

Cik Tetra said...

hahahaha~SEMOGA BERJAYA!! :P

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

aku dah prepare dah..haha..siap ade skema jawapan lagi weyh..:P

teha said...

hahhaa ! cium ketiak makcik n pakcik tu 7hari malam ? tak sanggup den.. mcm2 bau ade nnti.. hahhaaha !

Syazwan Che Deraman said...

hehehe.

makcik nak kawen dengan saye ta ade kosong lagi nih..saye suke wanita yang berpengalaman"

jawapan yang agak bernas.
haha

cik pha said...

makan hati syuib kau letak gmabo wife dia hahah

Lea IsNaw! said...

kena bersedia dgn jawapan
agghh.....

budakijaupendek said...

kalo pak cik yg tanya ?
nk jawab pe erk ?
hehe

ZWAN SABRI said...

buatnya makcik tu setuju nak kawen dengan hang, mampus hang.. HAHA..

btw, maila tidoq umah sewa aku annti.. nanti kita bole buat clearance sama2 sbb aku pown x buat lagi.. ;)


MySuaraBlog: Golongan Apakah Kita?

aiNa yaZiD said...

har har har..kita serupa~!.ready je la dgn soalan cepumas cepu gangsa bila balik kampung..=P

A-Chik said...

hahaha..pastikan dulu makcik tu pakai doedorant sblum cium ketiak dia..nanti pengsan x dapat raya

alif haris said...

hai pacik yg tak kenal :D
haha ..
ko balik kg bile syrup ?

adib syazwan said...

haha!hiperbola melampau-lampau ayat kau ni!jawab je dengan tenang soalan tu, haha!

adib syazwan said...

haha!hiperbola melampau-lampau ayat kau ni!jawab je dengan tenang soalan tu, haha!

Asyila Zainuddin said...

haha.. selamat balik kampung juge ye + selamat menjawab! :p

Dhiya Fariza said...

Suka wanita berpengalaman! Kalau makcik kt kampung dhiya dgr jawapan anak muda cmni, mau kena tampor gurau gini LOL

Wanie said...

haha..muka ko dah cukup matang ke nak kawen? :P

selamat hari raya wei..:D

♥Aien Najwa♥ said...

wah..soalan terbaik dari ladaNg tuh !

pamie said...

ak dalam golongan belia2 yang selalu kena tnya ni..kena prepare skrip untuk jawab lagi tahun ni..hahaha..

sara zainol said...

haha.. sediakan payung sebelum hujan, sediakan jgk perahu sebelum bah.. terbaek !.. itulah soalan yg plg mahal.. ckp je stdy lg.. x nok kawen lg..

cik heroin said...

Haha. Selamat Menjawab

::budak:: said...

haha..terbaek punya makcik pakcik tu..muda lg kot :)

cik sakdi said...

ah aku xsuke soalan makcik2 yang ckp aku da gemuk.membuatkan aku stress je.wakakaka menyibuk je,.sendiri gemuk xpk. hahaha sorry teremosi. haha

Ct Aja said...

hihihi.... kalau pak cik makcik ty cakap jerk awal tahn, thn bila tak tau...hi3

amna naziha said...

bese ler tu.. time raya kang ade saje yg duk tanya soalan2 cepumas =.=''
paling dasyat bila ditanya.. "ini anak siapa ya.." ouch! peca paler.. hehe

naem said...

asal name awek aku (lisa surihani) ade kat sini ?? HAHA

rara pinkmafia said...

rara mmg dh sedia dh ni.hehehe

Izzaty Ishak said...

"Saya suka wanita yang berpengalaman" Kah kah kah kah kah

Eh ape gelak banyak ni. Tampaq satgi baru tao!

asfira aminuddin said...

hhahaha. gila je nak jawab camtu kat pakcik makcik weyh! mau kena gelak.

Far8 budak baik said...

hahahaha! dah kawen ker??
agaga..muka matang sgt ni..
tu ar org tanye gitu..
agagaga..

atikamohdnor said...

haha kau dah akil baligh ke wehh ?

macam belum jee .

errrrr

:p

syarifahsidrus said...

suka wanita berpengalaman? ahaha...

jawab camtu confirm dapat penampar dari makcik tu..

asamasin said...

kalu ckp ngn makcik cmtuh,mmg kna tampar la..pastuh ko jgn tye knapa ngn mkcik tuh...huhu -.-""

YOUsoF said...

Harap2 mental, fizikal, rohani dan jasmani aku dah cukup bersedia nak menghadapi sebarang kemungkinan...

schaze zainn said...

schaze tak suke kalo ade org tanya2 mcm tu..grrrr

kjaharun said...

perbualan seorang gadis yang comel manis kecik molek dengan seorang makci montok..

makcik montot : sennah, kau da kawin??

gadis yang comel manis kecik molek: errr errr errr... saye janda la makcik?? kau susah apenye punn~~

wan azie said...

soalan kawen?? jangan wisau...



kita da siapkan jwpn2 u soalan cepu cemas kt blog kita....


ce try usha...nnti leh wat persediaan mental n mnjwb.....