Followers

Friday, August 19, 2011

tidak sabar beraya

wiwiit fazura :)

bapak poyo tajuk entry..rase nak lempang laju-laju..tajuk nih sebenarnye aku petik dari kosmo lah..bace sini..

bapak sian kan..budak-budak laen seronok-seronok korek idung sebab nak raye..budak-budak nih gile kesian jadi mangse simbah asid..

jadi adakah budak-budak yang terlebih seronok tuh patot disimbah asid juge?? eh ape nih..jangan la macam tu..dah naseb dyorg di simbah asid oleh seorang lelaki yang ta bergune..tampaq sat g pakcik tuh baru tao..

hati-hati ye sekarang..dengan mercun dam dam domm meletop sini sane..sampai tangan pon sibuk nak meletop same..tampaq sat g tangan nih..sebok jugak nak meletop same asal??

kemalangan situ sane sini ta kire lagi..adoii macam-macam hal jadi bile nak raye..kene banyak berhati-hati dan ingat Allah..ewah-ewah bule aku jadi ustaz pulak malam nih..oke bubye :)

58 comments:

C i k P i p i T e m b a m said...

ada org kata muka aku iras fazura. *sila muntah hijau . hahahah :P

pamie said...

hadoi..simbah asid lagi..ak rasa hukuman tu patut up lagi.. bagi 10 sebatan..biar pecah daging bontot dorang..takde otak simbah2 asid..haishhh

nGiau said...

aduuuiii kesiannya budak tu :(

reza al-razi said...

Beringat sebelum terkena... ;-(

Lea IsNaw! said...

rasa nak bako je penyimbah acid tu
grrr

EzyFibre said...

kesian budak tu.. sapa yag simbah asid tu? memang nak kene tampaq tujuh ratus ribu juta kali ni...

Saddila said...

semoga ustaz sentiasa dilindungi ye .

tampaq sat :)

Hana Soffelia said...

Budak2 susah sgr ckp, walaupun dlm berita ada je kisah mercun meletup ke, cedera kena mercun ke but still nak main mercun lg.

btw, ada bakat la nk jd ustaz tu. :-p

alif haris said...

budak2 pn jadi magsa ..cilkaak
aku rasa semua kedai hardware kene tutp skrg jugak ! semua !

khairul akmal azman said...

jemput raye umah aku!

diana said...

kamu ada jual mercun tak??
akak nak beli...

Puan Kutu said...

cun arr fazura..komen takde kena mengena ngan entri. macam la tuan tanah boh gambar fazura tu sesuai dgn entri.hakhak..gurauan di bulan mulia..:)

Tukang Karut said...

ala...baru ingat nak balik kampung nak buat meriam buluh atau meriam tanah... terus tak jadi la...

Fathiah Hamim said...

jangan ajar sara maen mercun tau!

atikamohdnor said...

haha takde mercun tak meriahh !

weh, asal kau suka sangad letak gambar artis pompan ?

cuba kau letak gambar aku yang najedd artis ni . hahha

ouhhh gurauu . lupaa :p

Queen F said...

haishh tak paham aku kenapa nak simbah asid >.< apa gila publisiti ke? haishhh >.< yeah berhati-hati di jalan raya yaw! :)

budakijaupendek said...

haha.
"budak-budak lain seronok korek hidung"
apekah??

delarocha said...

yang dok simbah asid ni aku tak puas hati, takde keje lain ke? takde perasaan langsung kan kan kan

yg putus jari main mercun tu biaq pi la diorg..sape suh cari masalah. huhuhu

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

qada' qadar doe..kena terima..:D

Atiqah Wadiah said...

jgn men mercun klu x moh tgn malatopp..hehe

jwpn...http://atiqahwadiah.blogspot.com/2011/08/nak-main-dengan-saya-tak.html

puteri ain said...

dunia skang makin menjadi2 . suka2 hati je nak simbah asid dkt org lain. bengang betul ni .

nurAMALLINA said...

haha kau pulak jadi ustad

Miz Novexx said...

ecececeh, hai ustaz pak tua (^__^)V

schaze zainn said...

mebi goomen kene ketatkan lg undang2 juai asid tu..huhu

dah la nnt jd kecacatan seumur hidup..

kesian dak2 tu

lilypelangi said...

kesian betul orang yg kena simbah acid tu :(

abah khalisha said...

Budak-budak sekarang memang seronok kalau hilang jari..Itu psl suka men mercun.

Teknik Terbaru Pakai Shawl

Anif Abdullah| AA said...

apa ni main simbah2.. adehh..
lepas ni semua owang klo nak beraya pakai helmet la jawabnye..

aimi adilah said...

berhati2 gak tok syrup :)

D.A.Y.A.H said...

makin menjadi-jadi kes simbah asid ni..igt air hujan pe..nak maen2..hoho

difficult easy. said...

assalamualaikum ustaz. :P tak apa. ingat mengingati tu bagus. hehe.

D.A.Y.A.H said...

makin menjadi-jadi kes simbah asid ni..igt air hujan pe..nak maen2..hoho

asamasin said...

tuh la..egt Allah..jgn nk berblog jer.. :D
tampaq sat g bru taw.. :D

muhamad hanif said...

Oh,

kau pun berhati-hati yea Uncle Sal.



lalalallalalala

adib syazwan said...

lagi kesian kalau kau bace berita pasal yang sewa kete nak bawak fmly bli baju raye, n then accident, sedihnye aku bace~

teha said...

mcm2 laa org zaman sekarang... dieorg buat asid tu macam mainan pulak.. ish2 ~

kim heeruul said...

hope family gua selamat beraya..amin..=)

cik pha said...

berhati2lah dijalan raya ingatlah orag tersyg iklan ini telah ditaja oleh RTM

meaw said...

macam-macamkan sekarang,be careful la kalau berseorangan kan..

Faraa Eiman's said...

fazuraaaaaaa gittew , muahahhaa

yatie Awang said...

simbah asid memang tak patut, kesia budak2 tu..
kalau mercun, adoiii...bingitlah telinga, menci

muskil sikit, awat gambar fazura lak? hehehe

bighagenjo said...

wah,, belom pape lagi dah ingt raya, ok lah macam tu. SELAMAT HARI RAYA! jgn main mercun! hee.

Luqeem™ said...

nnti nk blik raya konfem ada kmalangan pnya..huhu..kt umah/ kmpung dh kmalangan mercun..aish2 mnusia2..

ILA HonEyBuNNy said...

tadi masa ila keluar shopping...3 4 tempat xcndt....risau betu la skrg neh..

apa2 pun..kita semua kena hati2 kan dan saling beringat...;-)

cucu umie said...

alhamdulilah..shbat aku nie ustaz..hehehe ustaz yg berjaya tu.. btw, kena ingt orng yg tersyang tu...

A-Chik said...

aku rso baik dok dalam umah kot..selamat

Far8 budak baik said...

tu lahhh knnnnn...
sibuk nk simbah acid..
aku penah sekali..
time jalan kaki..
tetibe ade bunyi moto
dari belakang..
trauma nye pasal bab selalu
dgr simbah acid ni..
aku meloncat mengelak...
pakcik tu pelik tgk aku..hahaha

Nurul Iman Rosman said...

berhati-hati lah walau di mane pon anda berade.

ewah-ewah. hehe ;)

eja said...

yela pose je byk kes kn..kes mercun,kes xcdnt...

Wanie said...

ish budak pn nak simbah gak asid..huhu..siannye kecik lagi muke dh jadi gitu..aku rase mmg kena simbah balik asid kt org yg buat tu..baru adil..

cik aisha said...

tu le pasai....asid la,mercun la, xcident la.just beware...

Cik Tetra said...

bapak kesian..kena simbah asid..kuajaq nye sape yg simbah tu,,xde otak...

fiq. said...

weh,tetibe rase takut gile nak sesuke hati jenjalan kat town,,grrrrrr

Far8 budak baik said...

p/s bagi alamat rumah boleyy??
ngade sungguh..
nak jugak org minta kat dy..
haha!

echaRierie said...

hoho..bahaya2..
xtkut mercun sbb x main..
tp tkut dgn pnyimbah asid la plak..adehh..

ArulchelseA said...

berhati2 dijalan raya..smoga anda selamat tiba..ucapkan selamt hari raya..dari eon untuk semua...

YOUsoF said...

Kalau berani kau tampaq tangan dalam balutan (yang dah meletup) tu la... Baru diaorang dapat pengajaran yang cukup rasa... ;D

shida'R said...

kesian budak yg kene simbah asid..pe nseb dorg nk raya nnt huhu..

Syuxer said...

simbah asid dah jadi trend pesakit mental untuk luahkan perasaan..ah gila betul trend tuh..menyusahkan orang je