Followers

Tuesday, August 23, 2011

lelaki dan tinggi

errr kenape kenchana devi

kenape tajuk macam mintak pelempang laju-laju..ye lah orang kate kalu isteri lagi tinggi dari suami murah rezeki..alaa rezeki Allah yang tetap kan..tipu je kot ape orang kate tuh..

aku pon ta de lah tinggi mane..dalam 170 mcm tuh..bapak pendek..tampaq sat g..bersyukur sikit lah tinggi macam tuh..tapi aku ade bace perempuan suke lelaki yang lagi tinggi dari dyorg..err betol ke??

bile aku selak berite harian terjumpe article nih..lawak pon ade..macam-macam pendapat orang pasal lelaki pendek perempuan tinggi..

err tapi kalu lelaki pendek..si isteri tinggi bole jd ta si isteri buli suami..ye lah..kan si isteri tuh tinggi..mane tao dy ketuk-ketuk ramadan kan suami tuh ke..ehh berdose ooo buli suami..

aku rase lepas nih kene makan calci-yum banyak sikit..mari-mari bukak fridge dan makan..eh puase lah..tampaq sat g..oke bubye :)

70 comments:

diana said...

170 je?????

Hana Soffelia said...

Hahaha pernah gaklah dgr mcm tu. Kalo masa muda remaja (ceh, sekarang muda lagi, cuma matang je) memang nak yg ala2 atlet sukan, badan tegap, tinggi. Tapi dh jodohkan jumpa dgn yang bese2 je, xlh tggi mana, xlh tegap pun.

Tapi kan, kalo pndang luaran je, memang la dia tggi, cer suatu hari dia kemalangan, duk atas kerusi roda, ada dia tggi2 lagi? lg rendh dari kau adalah. Sekian.
hahaha ----> gile keji rasanya bg contoh. :-p

Elih Japahar said...

kalau dah jodoh paras rupa,fizikal tu tak akan jadi ukuran lagi dah yg penting hati yg suci tu haha!...cuma, tak berapa nampak sedondon lah kalau lelaki pulak rendah kan..

WanFadhilah said...

170cm? tinggi dah tu. aku memang suka laki tinggi. apa2pun, kebanyakan perempuan suka laki tinggi drpd dia. tapi banyak yg aku jumpa, laki semua pendek drpd aku. padahal tinggi aku hanyalah 158cm. huhu

Finaz Jaafar said...

kte pendek ! grrr

Nur Hamizzah said...

hahaha. kalau aku pun, nak cari suami prefer yang lagi tinggi dari aku.

Fara E's said...

eleh , ko pndek sgt ke ? haha

muhamad hanif said...

Err,

perempuan tinggi boleh dukung suami selalu,.



wahahahhaha,

echaRierie said...

ala..baru nk bwt entri ni klw rajin..hahaha..xpe..

tp serius echa pn tinggi, < 5inch je dr syrup..sbb tu kena cari bf lg tinggi dr echa..hahaha.. :)

eleh, isteri tnggi ke x tnggi suami ttp buli jgk..hahahaha ~

meaw said...

kenchana dewi! i love uuuuuuuuu,kahkahkahkah

Fathiah Hamim said...

yang pasti kau lagi tinggi dari aku. 170 tuh dah okay la. tampaq sat g baru tao!

Lea IsNaw! said...

aku suka lelaki tgi. rasa secure sikit. ngeh3

Cik Bell said...

bell 153 je..kemetOt.haha..tapi nak laki tggi..nak pompuan kemetOt.xkan nak laki kemetOt jugak.lalalallaa~

laskar pelangi said...

pelangi pun suka laki yg tinggi..=D

syasya said...

hehe cm respek la kat pasangan yang perempuan tinggi ni..sbb gal tu x tgok ketingian dalam pilih pasangan...mcm kite mmg suke laki tinggi dari kite huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

ko tu umur dah 21 tahun saleh oit. ko makan banyak mana calciyum pun, itulah tinggi ko. haha

cik pha said...

tu a aku pun nk tya kenpa kencana dewi? mesti peberet cita kau cita si puteri ni hahaha

e k i n said...

Apa kena mengena laa kenchana devi dengan lelaki pendek ngn tinggi. Haha.

Ct Aja said...

hahaha, tggi ar 2 170cm, saya 150 jew...hi3.. ntah, rezeki semua pmberiaan Allah kan..

ApiH said...

xde la rendah sangat tu.. ok la..

cik najihah said...

kat kolej aku bersepah lelaki yang kurang tinggi..cool je hihi

rara pinkmafia said...

170 je?rara pon 170
.so kite sama tinggi lah ni.hehhe

Nurul Iman Rosman said...

saye pon nak laki yg lagi tinggi dari saye.

sebab saye ni dah mmg pendek,
hehee ;)

cucu umie said...

wey, tinggi aku just 165 jer kot..hauhaua relax 2 shje..kalau isteri tinggi murah rezeki..huahauahau

Scya Lollita said...

kalau lelaki dan tinggi , mungkin perempuan dengan kurang tinggi . err

Miz Novexx said...

kalau pak tua tinggi boleh jadi model, hahah

Queen F said...

aku suka laki lagi tinggi dari aku baru sweet.. HAHA :D tapi jangan la tinggi sangat sampai aku kena dongak ke langit -.-'

lilypelangi said...

haha . tak kisah la sape tinggi . . jodoh pertemuan kan di tangan tuhan :)


rezeki pon Allah yg tetapkan ..

atikamohdnor said...

haha kau pendek

sama je tinggi dengan aku :p

najihah sahami said...

haha..xmau lelaki pendek dari bini..cam xsweet oh. haha. mandai je aku. adeh...

Zul Fattah said...

haha.. ko pendek ke..?
laki kalau pendek takpe.. asalkan adik ko.. tidak kontot..
haha..

abghani said...

bukan satu masalah lelaki pendek perempuan tinggi....we can handle it...hehehe

AIEN NOT ALIEN said...

pernah dapat yang rendah macam Tom Cruise....suka je..

pernah dapat yang tinggi macam Lee Min ho....suka je..

sekarang happy2 dengan yang sederhana....huhu.. sangat suke ok..haha.. ^_^"

aimi adilah said...

cian ny.. ahahahha....ahhahhahahahha

Cik Ca'ah said...

weh,170 cm tu tggi what!

Umie Artoqiemie said...

sedih weh aku baca.. ko nak kawen ngan bangla ke??

Izzaty Ishak said...

Zaty kurang tingg, kompem rendah dari calon suami. Ewah-ewah, bercalon-calon pulak kau zaty. Tampaq satgi baru tau. Kah kah kah!

Mohammed Faizal said...

tinggi 170 tu normal la tu...aku lg pendek beb...cam bdk kecik..adik lelaki aku yg 2 org tu pun lg tinggi dr aku,tebalik dah dieorg abg aku adik

Niena Pengembara Ilahi said...

kalo sama tggi camne? hehe

budakijaupendek said...

err memang tak faham.
kenapa kencana dewi??
haha

Syazwan Che Deraman said...

tinggi kita sama..tapi kita dah tua..macam mana nak capai tinggi 180+?..hahaha

Encik JI said...

zamn skang. pendek, botak tak bape nsem boleh dpt model. hehe.
asalkan ad duit.

ILA HonEyBuNNy said...

pernah dengar gak..lai dpt suami rendah dr wife murah rezeki..heh

lau ila..dah pndek kena cri laki tgi la..sng nk tlg ambl brg2 tgi..ehhe..

jom makan kentang..heeh

sesegar said...

haha.gila lah kau ni.
tinggi la tuh 170 yaw. :)

YOUsoF said...

Ketuk-ketuk ramadan kalau yang isteri dapat suami bernama Ramadan..


kalau kau ketuk-ketuk syrupmasin.. Pelik pulak bunyinya.. tampaq sat g.. ;D

Asyila Zainuddin said...

tinggi la tu.. haha.. org tinggi tak sampai 150 pun.. sob3..

Syaz Wanie Affandi said...

hahahah..kalau dah jodoh ngn yg rendah..nak buat macam mana kan..=D

Saiazuan said...

hurm.. aku pendek kot.. tp aku slumbr je klu bini aku lg tgi..hoho

cik heroin said...

btol la tu, sllunya bila isteri lgi, dy jd queen cntrol, kehkeh

ZWAN SABRI said...

klaw hang rasa hang pendek, aku lagi pendek laaa... Huwaarrrgggghhhhh...

teha said...

suke lelaki tinggi ! :)

amna said...

huhu.. tampaq hg sat g kang
tinggi ke pendek pun leh jdi bahan eh.. 170 tu tinggal la~ syukur.. syukur.. :D

pamie said...

ikut jodoh..fyi,aku pendek..wakakaka..

alif haris said...

ni yg aku tnsion nih .. aku dh la pendek ! nk kene pakai heels la cm ni =,=

alif haris said...

eh lupa nk tanya .. ko nk kad raya tak ?? kalau nk bg alamat kt sini ye..

http://alifharis.blogspot.com/p/hubungi-daku.html

Marcella said...

hahaha..calci-yum da tak jalan dah tok tahap umur gini..makan 3 kontena pun tak jadi punya..

suka laki tinggi sebab nampak sweet je perbezaan ketinggian tu kalau pompuan tu takat-takat bahu je.fulamak!! hahaha..

Wanie said...

ko boleh bangga sbb tinggi dari aku dik..haha..xkan la kalau bini tinggi lagi die nak buli laki die kot..

suha said...

hahahah. perempuan suka lelaki yang tinggi? ya kott, tapi apa apa pun depends pada empunya diri jugak .

lain orang lain minatnya kan :)

Kyra said...

asyik tampaq satg je ! meh nak tmpaq ! hehe

actually..perempuan tak kisah sgt pun..jnji lelaki tu ley terima diorg dengan seadanya :)

asfira aminuddin said...

pompuan suka laki tinggi sbb senang pakai heels kot :P

Anif Abdullah| AA said...

apa ni?apa ni?hahak...aku terlepas

aku nak cari bini tinggi lorr nanti leh timang2 aku.. erkk..

bighagenjo said...

haha!

bila laki tggi, baru pompuan rasa dilindungi.

kalau pom tu yg tggi, rasa mcm dia pulak nak kena jaga laki tu. feel dia lain.
ihik!

Cik Tetra said...

170?? kire tinggi la tu... :)

sue perbs.. said...

klu dberi pilihan memg lah nk laki lgi tinggi.. klu dh jodoh ngan lelaki kurg tinggi, terima je la kan

C i k P i p i T e m b a m said...

jgn kutuk2 weh laki rendah . aku sensitip . kahkah . tggi aku 5kaki 5inci . lebih kurang dah dgn kau . hahahaha ... aku redha je jodoh ngan sesape asal masyukkkkkkkk $$$ xD

~SaL IjOu~ said...

sy pun mau yg tinggi~ ;p

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

kire tggi la dol!.. haha..silalah bersyukur okay ..:D

schaze zainn said...

yela mesti la nak laki lagi tinggi.

ce bayangkan kalo bini rendah n laki rendah?

anak dorg mesti rendah gak =,="

memandangkan schaze ni rendah..hihi prefer lagi tinggi dr schaze

takde la nak laki tinggi macam model atau atlit sukan, just nice je.

kalau dah tinggi sangat dah nampak mcm KLCC dgn rumah setingkat je..hikhik

tak ke pelik camtu? hikhik.

schaze kire untung jugak la dpt yg sedang2.

tak tinggi sangat n tak rendah sangat. :)

Syuxer said...

170cm??ko dah boleh men bola dah di bahagian winger hehe...janji ko laju heheh

syarifahsidrus said...

170 tu tak tinggi ke?erkk..hee