Followers

Wednesday, August 17, 2011

makin kurang..

style lah nih :D

hari ini membace berita harian..wiwit..kesian doe orang yang jual kad raye..aku menumpang kesedehan bile bace yang jualan kad raye dah berkurangan..bapak lah kalu dulu orang nih jual kad raye bole jual sampai ribu-ribu sekarang tidak lagi..

ehh asal ayat spm nih..tampaq sat g..orang sekarang malas dah nak hantar-hantar kad raye nih..habis kan duet..dah la setem mahal kan..20sen dgn 30 sen dah ta de kan?? err ke aku silap..

mase zaman gune dapur kayu dulu ramai lah hantar kad raye..siap ade lagu-lagu lagi..meriah betol kad raye kau..

sekarang senang je hantar sms sudah..jimat..baru berape sen..kalu yang jenis tahi idung masin tuh post je gambar ketupat, mercun, monyet ade tulisan selamat hari raye maaf zahir batin sikit tag dekat facebook..

salah sorang yang kedekut tahi hidung masin tuh aku lah..ehh masin sangat ke tahi idung aku?? ta de lah masin sangat kot..

bagus lah bile ade blogger buat nak hantar-hantar kad raye dekat blogger laen..dapat lah tolong up sikit kad raye kan..terharu doe bile orang nak bagi kad raye..1 dari waeda..1 lagi dari kawan aku dekat uitm tu..terime kaseh cik-cik adek..haha..selamat nuzul Al-Quran ye..oke bubye :)

64 comments:

BuLat i2 CirCLE said...

HAHAHHA....GILE ! MANE KO AMIK GAMBO 2 ? CUN GILER . AQ POWN RINDU NAK TAMPAL KAD RAYE KAT DINDING .

Anum said...

tergelak seorang2 anum tgk

Lea IsNaw! said...

sejak masuk u dh malas nak main2 kad raya ni
jimat kos..hehe

Run Away said...

wah...dap nyer dia kowek idung...koh...;d

syazwiena khan said...

saya la tu :)
post kad raya besh lagi la !

rara pinkmafia said...

skrg ni org pakai blog n fb je wish raye,

echaRierie said...

sms xley simpan..kad raya blh..
nak kad raya jgk dr syrup blh ? hehehehe ~

abghani said...

puasa dh batal korek hidung..mesti masin tu

cik ciput said...

sume pakai MMS, SMS je skrg..iCard pon ada..ala, nk hntr kad rya, setem pun mhl skrg..dlu setem 30sen dh boleh smpai..ni skrg paling kurg 60sen..kalau 10 org dh 6 rggt..x cmpor hrga kad raya lagi...

Izzaty Ishak said...

Wahahahaha. Terasa terasa. Zaty dulu tag kad raya kat fesbuk je. Tahun ni tidak lagi. Err

shida'R said...

hehe..shida masih bt sesi mghntar kad raya hehe.. ^_^

salam nuzul quran syrupmasin =)

syarifahsidrus said...

betul2, kad raya memang dah tak laku kan

diyan said...

hee trend kad raya ygt semakin melupus :P

kalau dapat satu terharu kott :DD

Hanif said...

hemm..zaman teknologi..kecian kad raya manual

cucu umie said...

perghhh...ayie pon sudah tidak pakai kad raya dah..huhu text shje skrng nie..haishhhh

Cik Ice said...

bulan posa niyh..asyik nampak org korek hidung jer..asal eyh..malam x sempat korek ker..
~setem dah mahal la..mana maw topup duit beli kad+stem+sampul..tapi kalau dpt mesti terharu gilerr..mahal tuh..susah org nak bg..~~

ekin alias said...

haha betol...warisan kot...

lilypelangi said...

salam nuzul quran :)


untung la dpt kad raya . wee~

cik sakdi said...

nak satu,leh tngok tulisan kau :) leh kan?kan?

budakijaupendek said...

sms je.
malam raya mula la network busy sibuk berbalas msej. hehe

apik pehe said...

hahaha..masin ke weh?
hahaha..aku tak penah rasa...

aku pon teringin gak nak anta kad raya untuk blogger2..hehehe

Asyila Zainuddin said...

haha.. dh lame kot tak dpt kad raye.. wuwuwuwu..

Far8 budak baik said...

tahu takpe..aku yg bace entry kau ni
pun ley nangis..aku satu pun tak dpt lagi..uwaaaaaaaa..tak laku habis ker..
hahaha..tu lah semua fb je..
adoyaiii

teha said...

bestt jee dpt kad rye :) hehe

Siti Suriani said...

lawa tul gambor.. hahaha xsenonah. :p

ILA HonEyBuNNy said...

tu la kan...ka raya sekarang sudah di lupakan....;-)

tetiba dulu dan sekarang jauh berbeza kan...huwawwa...

Fathiah Hamim said...

betul2! setem paling murah 60 sen kott. huh

Syuxer said...

ye bro..fenomena masa kini..kad raya semakin dipinggirkan..semua pakai simple dan ekspress..janji cepat dan murah..so dah hilang nilai-nilai ketimuran kad raya..eh ada ke camtuh hahahah...

diana said...

duit setem lagi mahal dari kad..
camno tu???.
patutnya setem 5 kupang sudah la..
ni sampai 8 kupang..

siti kektus said...

mmg kesian. kalau tak de orang beli, kasi free je lah. kn senang. ^^

ABU said...

bah marila kita main hantar2 kat raya..kasi up siket tradisi hantar kat raya..
btw, apa kaitan dgn pic korek hidong tu..haha

Cik Tetra said...

saya still gune kad raye!!every year oke..hehe..oke same2..minggu dpn sampai la kad raye tu.. :)

buyat(bebola tomato) said...

sempat lagi ke anta kad raya? huhu

syahirooAhmad said...

tapi kalau dapat kad raya lagi rare ~ hahaha.. ko tak nak kasi aku kad raya ke sirap?

alif haris said...

kedai kad raya bankrup r ;D
haha ..
skrg tag kt fb je ..har har har :D

difficult easy. said...

hamboiii!. tanak antar kad raya ke? hehe. :D

najihah sahami said...

hahaha....xpernah try taik idung sendiri eh??nanti berbuka try la..okeh. haha

miss lyzeer said...

miss pun beli 10 keping je..antar kat kawan2 baik =p

aimi adilah said...

syrup antar r kad rye kt semua followe syrup 2 :P

muhamad hanif said...

mak owww,

teruknya gmbar, kesian makcik tuu..



Err.

muhamadsufian89 said...

dah dapat 1 kad raya dari blogger jugak. rindu zaman2 kad raya dulu. hehe

Faraa Eiman's said...

haha , zaman bila guna kad raya ;p

Asrul "iLham" Sany said...

aku suke design kad raya pastu antar kat member2 pakai tangan je muahahaha

Niena Pengembara Ilahi said...

nikmatnya dia korek idung

Amirul Aqiim said...

rindu nak gantung kad2 raya dekat dinding rumah.. haha ^^

cik bai said...

mesti kalau kta tbe2 dpt kad raya mesti kita hargai pemberian itu kan??

aiman fanboy k-pop said...

wauuu..awalnya dapat kad raya...satu pon tak sampai lagi kad raya kat aiman.,.huhuhuhu...sedihh...teknologisemakin canggih.....seelok2nya,tradisi lama perlulah dikeklkan....betul x?

YOUsoF said...

Hehehe akhirnya ko gunakan jugak gambar ni.. ( ko ingat tak mesej dekat shout box guna url gamba ni?) ;DD



Aku baru beli poskad Pos Malaysia, senang takyah tampal setem lagi.. tapi masalahnya aku tak tau nak tuis apa lagi kat situ haha

Nurul Iman Rosman said...

nnt biar iman yang hantar kad raye kat awak ye.

moh le alamat rumah nye. HAHA! :D

Luqeem™ said...

skrng dh zman moden, yg lama ditinggalkan..:)

laskar pelangi said...

nanti pelangi buat segment untuk dapatkan kad raya..meh r join..=D

SITI NOORNADIYANA said...

dulu2 hantar kad raya siap lekat duit seposen lagi. heee.. ^^

misz sheyla said...

xsempat bace da mual tengok pic...yerkkk

amna said...

zaman2 ngantar kad raya ni time sekolah dulu. sekarang jrang2 sangat (tada dah benanya..)
kalau nak ubat rindu, belek2 la kad2 raya kt tesco depan tu ha..
p/s:setem mahel dah..

Wanie said...

hehe..klu jual tak laku..skang ni kad raya pn org dh pandai buat sndri..nak kad raya dik?haha

delarocha said...

taik hidung tu masin yee

inche hlovate said...

nak kad raya dari syrup masin bleh??

Syazwan Che Deraman said...

best la kau ada awek nak bagi kad raya ;)

Sopida Ida said...

ape kaitan ngn gmbr yg d paparkan hhheee :D

meaw said...

eleh,aku pakai dapur kayu tapi tak antaq kad raya,aku antaq mms siap,hahaha :P

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

uih pakcik! gambar tak boleh syle lagi ke? letak pict ko tgh korek idong, baru cool weyh..HAHA :P

shedameor said...

bapak sempoi gile amoi ni. haha

Niena Pengembara Ilahi said...

syok btul org ni korek idung hehe

asamasin said...

oit...asal amek aku punye..cehhhhh...