Followers

Wednesday, December 1, 2010

oh cite indon..

asal bukak tv bile petang je mesti cite indon..kekadang tu tengok jugak la kan..bukan nak kate cite indon nih ta bagus tapi kekadang tu jalan cerite indon nih orang dah bole agak la..lagi satu kekadang tu bende ta logik pon bole jadi dalam cite indon..haha..adoii pening la kalu ari-ari2 cite indon..baek la kalu tengah hari 2 tido..lagi bagus untuk mengemuk kan badan..

alaa tipu la kalu aku pon ta terjebak same menjadi penonton setie cite indon..tapi dulu la..mase sekolah menengah ngn awal2 masuk u dulu..tapi sekarang nih ta follow sangat kot cite indon..mungkin salah satu sebab ta tengok dari mule..sekarang nih banyak la kawan-kawan aku yang follow cite cinta kirana dekat channel 104 tuh..ohh aku kekadang tengok la..tapi ta de la sampai jadi fanatic..tadi mak tengok cite alisa yg dekat tv3 tuh..sampai siap keluar sumpah seranah pasal bende ape ntah..haha..tu satu aku ta suke tengok cite indon tu..nanti bende yang bole dyorang dielak kan untuk jadik ta nk pulak dyorg elak kan..dan mase tu la sumpah seranah sume keluar..haha..

cinte kirana :)

tapi cinte indon yg jadi fenomena dulu bawang merah bawang puteh tv3..haa..ta silap cite nih mase aku form 4 (2006)..haha..gile ahh mase ending cite tuh nasib skolah cuti..mase 2 la penoh gile budak2 dekat tempat tv nk tengok ending cite tuh mcm mane..naseb aku dapat sit depan ta de la sampai terkial-kial nak tgk ending dy..haha..walaupon cite bawang merah bawang puteh nih sumpah mcm bodo tapi ramai bodoh orang tengok cite nih..haha..sampai dopah aku yang umur dekat 70 tahun pon excited tengok cite nih..asal ntah..haha..mesti pengarah dy gune ilmu pelaris nih..haha..

dah la cukop berbual..naseb ari nih cite dongeng dekat tv3 tu ta de..kalu ta lagi merepek2 ntah cite nye..haha..bubye :)

haha..pasal alisa nih la mak kuar segale sumpah seranah :D

8 comments:

ZWAN SABRI said...

haha.. teringat aku zaman bawang puteh bawang merah dulu.. time episod last tu. aku ada kelas tambahan time tuu.. suma pakat bwat mogok suwuh cikgu lepaskan kami balik awal sebab nak tgk ending crita tu.. haha..

mijieywardie said...

malam ni indon lawan malaysia piala suzuki. kirana ngn alisa men skali ke?? hehe..

ms.Teddy said...

mak ko sama ngn nenek ak..ak rasa tb umah ak rosak pasal selalu kena maki ngn nenek ak..

ziqzulkifli said...

bawang merah bawang besar dulu febret!!gler kau sebuk nak spm, bleh lg layan citer tuh..haha..

eryn nazri said...

nenek eryn pun selalu sumpahseranah time tgok cite alisa uh. kelaka je..

syrupmasin said...

ZWAN SABRI : senitron yg mmberi big impact kpd rakyat malasyai :)

mijieywardie : mesti lah maen sekali :D

ms.Teddy : haha..2 la pasal rosak sbb kene maki hamun :D

ziqzulkifli : haha..gile kan cite tuhh.. :D

eryn nazri : tu lah pasal kelaka tgk dyorg sumpah seranah kan :D

♥e'in♥ said...

e'in tgk cinta kirana... =)

syrupmasin said...

♥e'in♥ : ramainye org tgk cite 2 adoii.. :D