Followers

Wednesday, December 8, 2010

cakap-cakap pasal cinte..


tajuk kau ta nak jiwang pulak kan??..gile weh kau cakap pasal cinte nih..kau dah la single bodoh..ape kau tao pasal cinte nih ha??..poyo cukop..hanye nak luahkan perasaan bile aku dengar cerite kawan baek yg lame menyepi dan tibe-tibe muncul semlm..dy cite pasal pakwe dy yg pergi tinggal kan dy sbb awek lame pakwe dy muncul balek..wahh gile complicated kan..ohh tu la pasal cinte tu boringggggg..bodoh sial laki tuh..kawan aku sikit punye baek, cantek lagi..binggung..sian kawan aku nangis mcm org gile..naseb lah aku nih penasihat dy yang terbaek sejak sekolah lagi..


ye lah sesetengah orang tu bahagie je bercinte..memang la cinte tu seronok tapi banyak sangat halangan dan cobaan yg bakal dihadapi..jadi pasangan yg hangat bercinte tu memang kene kuat lah nak pertahankan cinte sejati dyorg..ohh sejati lah sangat..bile bahagie..wahh sume nmpak cantek bile gaduh..tuhan je la tao macam mane..bende ape nak camapk ke dinding sebab marah..


bak kate seorang senior yang baek iaitu kak faradiba dalam fb zaty si junior yang ade jugak cakap pasal cinte.. dy cakap cinta adalah rasa kasih, kisah dan peduli,tumpuan tidak berbelah bagi yang kite beri pade seseorang, sesuatu, dan rasa ia ta akan sama dengan mana mana perasaan kita terhadap mana mana orang mahupun perkara lain.

cinta adalah apabila kita tidak nampak silap secara zahir, akan tetapi waklaupun kita kita nampak yang batin, tapi kita seringkali menghalalkan kerana itu memang azali nya cinta. dan bila kita rela mengalah asalkan tidak ada balah, bila kita tenang dan senang bila ada yang sayang.

cinta adalah salah satu nikmat dunia yang Allah kurniakan pada hati manusia. tak akan ada manusia yang tidak akan rasa cinta. cinta yang bawa kita ke dunia, cinta juga akan bawa kita ke akhirat, cinta pada tuhan. sebab dari dia kita datangnya kita, dan segala perasaan cinta. dan pada Dia juga kita kembali..


gile panjang kan kak fara nih terang-terang pasal cinte nih..ohh..bagi aku senang je jawap cinte tu boring..haha..mungki kau rase nih alasan org ta laku ke single ke..biar la ape org nak cakap..sebab bagi aku cinte nih ape nak dibuat mesti nak kene bagi tao si kekaseh hati..kalu dah kawen laen cite lah kan..haha..pade kawan baek aku si J jangan marah aku ea conteng pasal kau..haha..dah tu je aku nak conteng..cukop la cinte pade Allah, nabi dengan family je buat mase nih bagi aku.haha..cukop lah bebel macam org gile..bubye :)



24 comments:

miss miserable said...

aii ceceh..pandai noh berbahasa baku ko yer..tertegun ak..muehehehe...cinta kn subjecktif.len org tgk cinta pd pndangan dyorg..sush nk ckp kn..huhu..pd kwn ko tuh..cian ak dgr..moga2 die xnah putus asa dlm mencari cinta..org bek mesti dgn org bek kn..hehe

p/s..1st komen nih..huhu

iKhRam said...

cinta..?? penah menyayangi seseorang dulu namun tak sama sebagaimana menyayangi diri sendiri...

jadi single pun ok...!! dari mencintai seseorang dan tegar melihat kecurangan di depan mata.. adalah baik mencintai diri sendiri supaya dicintai Allah..

huhuhu... tp tak salahkan nak bercinta..

ZWAN SABRI said...

Amboih, bermadah madah nii.. haha..

syrupmasin said...

miss miserable : haha..2 la pasal kan fafa..huhu..mesti la pandai berbahase baku penat blaja bm mse spm dulu..haha.. :D

iKhRam : betol2..ta salah bercinte..tp kene bersedie dari segale aspect kot..huhu :)

ZWAN SABRI : haha..bermadah itu perlu lahh..haha :D

nadia abdullah. said...

single tuh tak bermaksud sunyi.single tuh best kot!best gila2!leh lepak ngn suma orang. :)
oke neh katakata orang yang tak pnh ada boifren seumur hidup,hahaa.loserloserloser :D

nadia said...

nice entry.. ;)

fara farhana ♥™ said...

budak sekolah selalu cakap single is simple, cuople is trouble.walhal desprate nak bercouple tu.hahaha! :D

act, memang la semua orang cakap single itu indah, single itu seronok pasal ada kawan.betul semua tu tapi kan,ta rasa ke sikit pun la perasaan "LONELY".

pasal masa tengah couple bagai nak rak, tiap hari la indah bagai di syurga *tsk*.hahaha!!


btw, good job weh.kau da insafkan aku untuk jadik single.hahaha! :p


p/s - aku mengarut memang suka panjang-panjang.saja nak mencapap.ngee~ :D

syrupmasin said...

nadia abdullah. : etol2..single best :)

nadia : thanx :)

fara farhana : haha..bnyak la da insaf kan kau..haha

Akmal Hijaz said...

salleh kau jgn nk rasa single sgt ok, kau ada abbas ok, smpai hati kau lupa kat dia bahahaha

syrupmasin said...

Akmal Hijaz : wuahaha..woit2..abbas 2 kau punye doe..haha..aku ta nak rampas doe :D

tarijemariatul said...

hahaha,,heh..single tuh LOSER ker??..x kan..hahaha...lagi loser kal0 kapel tapi kapel k0 suke k0ngkong k0,,suke abeskn wet k0,,suke marah2 k0..suke wat k0 nanges..heh..

okeh nie kata2 dr budak single xpenah kapel tapi slalu dianggap ade kapel..hahhaha...

syrupmasin said...

tarijemariatul : betol2..aku sokong..buat ape bercinte kalu terkongkong kan..haha..ye ke ta penah kapel..tolong lah robex :P

YOUsoF said...

hohho.. agak berbunga la entry ni!.. ;D

*Betul tu, Tanam dulu cinta pada PENCIPTA sedalam-dalamnya~

syrupmasin said...

YOUsoF : haha..sangat bebunge..huhu..betol2 tanam cinte pade pencinte tu penting :)

Shazmiey Abdurahman said...

dia dah single..ko lak pulak la yg masuk..ehheeh...peluang nih!..hehehe..

syrupmasin said...

haha..ehh tu bff la..ta bole :)

Shazmiey Abdurahman said...

ahahaha...mula2 bff lepas tu jadi bf..hehehe..sape tahu.hehe..

syrupmasin said...

haha..ta de maknye nye lahhhhhhh.. :D

dayah SnoW Heuka said...

cinta tuh mmg indah dan complicated.. hee.

takot ar na bercinta g trauma gile2 haha single lg besh :))

Rebelle Me said...

ishhh.. pelik la.. selalu sangat bila ex datang balik, mesti dia tinggalkan existing gf.. pelik lah... pelik..

kenapa ea? apa yang ada dalam hati lelaki actually?

syrupmasin said...

Rebelle Me : haha..bukan sume laki mcm 2 setengah2 je..yg ta reti hargai org je kot mcm 2 :)

Anonymous said...

hebat ni doktor cinta =)

syrupmasin said...

dayah SnoW Heuka : betol2..single lagi best :)

syrupmasin said...

Anonymous : haha..hebat la sgt :D