Followers

Monday, December 13, 2010

kan best kalau ade doraemon :)


nih sume salah sarah..cuti aku sem nih sume dipengaruhi kartun..dari pagi dan kekdang tu sampai kemalam kartun-kartun..naseb la abah tarik channel katun tuh dan tukar ke mtv dulu..abah memang bagus..nih sekarang nih ta de channel kartun nih pon sarah still lagi dengan kartun sebab ade cerie 611..susah budak2 sekarang nih reti gune remote astro tu..aku dulu kecik2 pon macam takot nak tekan2..nih sarah pantang remote dekat tangan..hai hai baye bye la channel yg kau tgh tengok..

dari hagemaru sampai la kartun ape ntah macam2..naseb la katun tuh seronok sume..tapi aku paling ta suke kamilah bintang dengan ade bakat ke..adoii budak2 nih kecik2 dah nak jd penyanyi..baek la kalu budak2 tu ajar jadi dokter ke ape ke kan..ohh bukan nak bebel pasal bende tu pon nih nak bebel pasal doreamon..sebab tiap kali cuti je mesti lah cerite panjang doreamon ade tunjuk dekat astro cerie tuh..

dah sarah jadi penonton setie tuh aku pon join la sekali..ye la doreamon sape je yang ta tengok..bapak aku dari sebelm kawen pon tgk smpai sekarang nih..haha..bole pulak mcm tuh..kekadang bile tengok doreamon nih aku pon terpikir kan best kalu ade doreamon..aku tingin sangat nak pintu kemane saje tuh..gile weh kalu dapat 1 pon jadi lah..senang sikit..bile nak cuti sem ta payah susah2 nak angkat barang lah..nak pergi class pon senang..bole bangun lambat..

kalu ade doreamon bole mintak nak g balek zaman kecik2..ta yah pikir pasal asgment yang menimbun..research yg kene buat sem depan..senang cite minx ubat ta yah besar-besar..jadi macam peter pan..ta kan besar2..angan2 kau ta nak macam budak-budak oulak kan..

seronok tengok doreamon nih..kekadang bole pulak kau senyum sorang2 tgk doreamon..gelak macam orang gile pon bole jadi kalu tengok doreamon..dengan suare suneo yang gile kelaka..giant yang bajet suare lelaki ini..nobita yang asyik kene buli sampai la sizuka yg sipemalu dan baek hati..nanti bile aku dah tue..umur ala2 bapak ngn mak aku sekarang nih kalu ade doreamon lagi mesti aku bole layan dan tergelak guling-guling..oke bubye :)

sape je yang ta tao lagu doreamon nih??

8 comments:

♥ ohh solehah ♥ said...

alamak..
cni pn ada doraemon gk..hehe :)

miss miserable said...

hehe..cuty2 ni bese la katun jer bk..ak dulu tym kecik2..giler beno kartun..hahaha..best taw layan kartn ni..hlg stress..

syrupmasin said...

solehah : haha..kat belog solehah pon ade doreamon kan :D

fafa : haha..dulu dan sekarang aku gile kartum weh :D

Iqin said...

haha, dulu2 slalu kot bace komik doraemon nih !

iKhRam said...

langit tak selalunya cerah.. cuba kalau kita fikir, sekiranya doraemon ada di dunia... dunia kita akan hancur dgn manusia yg gemar mengambil kesempatan.. ramai manusia akan tertindas.. dan kemalasan manusia di tahap melamapau

dan yg paling teruk, kemungkinan pegangan dan pengharapan kepada tuhan yg esa makin longgar... percayalah..!!

dunia kartun dan dunia realiti adalah berlainan.. apapun kartun doraemon adalah yg terbaik dan mengajar saya erti nilai murni..

jguk blog saya dan doakan atuk k?

sAkUrA said...

citer doraemon sangat comel dan best!! hahaha :DD

ZWAN SABRI said...

dulu aku pengumpul komik doremon.. lani xtaw la dah hilang mana..
klaw aku jumpa doremon, satu jer yang aku nak daripada dia..
Aku nak pintu kemana saja..
kan best klaw ada pintu tuu..
pagi,breakfast kat London,
tengahari lunch kat Paris,
malam, dinner kat New York..
wow! syurga sangat.. HAHA..

syrupmasin said...

iKhRam : betol2..moge atuk cepat sembuh :)

sakura : haha..comel sbb doraemon bulat :)

zwan : weh aku pon same doe..skung ilang kemane ntah..wah angan2 tinggi nih..nak berjalan merate :D