Followers

Saturday, December 11, 2010

bodoh la kau ulser muluttt..


bende nih jadi sem nih bile ari tuh mulut aku kne ulser mulut sem nih dan mengatalkan diri menjejak kan kaki ke unit kesihatan uitm kedah yg permai itu..alaaa aku geram bapak sakit bodoh mate ikan nih..dan bile masuk bile dokter tuh..dy cakap aku nih kurang minum air, minum ais kurang kan lah dan lagi satu bnyak minum air suam..adoii setepek kene dekat kau..

tapi memang pon aku gile bnyak minum air yang berais sem nih..tiap kali panas nak mampus pasti segelas teh ais kegemaran di order di kedai..tp semenjak lepas dimarahi oleh dokter tuh aku pon beraleh arah kepade meminum barli suam..feeling ala-ala orang tue sikit minum barli suam nih..oke pakcik kite geng..

nak elak kan ulser kene la banyak minum air kosong dan jgn la minum air ais banyak sangat..lagi 1 bende wajib letak dekat tempat ulser tu bonjela..ala bonjela lah yg ubat ulser kale biru tu..gile pedih la mase letak ubat bodoh tuh..mengalir jugak lah sedikit air mate ini..lagi feeling ala-ala lagu taylor swift teardrop on my guitar..haha..sempat lah jugak melalak lagu tuh mase letak bonjela..


bonjela pembantu mase sakit :)

dah la ulser nih gile lame nak baek..dalam 10 ke 14 ari kot..bapak lame ahh..nak menahan sakit tuh dah la satu hal..nak sembuh tunggu lah smpai janggut beruban..gile aku ade terbace yang kalu ulser tuh berlarutan sampai 14 hari kene jumpe dokter doe..sampai nak kene jumpe dokter bagai..mati kejap..oke berbual sampai sini..bubye :)

16 comments:

Shazmiey Abdurahman said...

lari kat cni cepat2! bonjela tu best!! mula2 sgt2 pedas,lpas tu hilang slowly..nikmat.hahaha..

syrupmasin said...

haha..betol2 :D

fahiraferra said...

leyh kumur n air garam yang suam..lagi cepat baek :) if ulser tak baek jugak visit your doctor o.k :)

syrupmasin said...

fahiraferra : ohh ye ke..thanx :)

salwaismail said...

gila tension kalau kena ulser.
makan pun tak nikmat.
=)

syrupmasin said...

salwa : tao ta pe..gile meresap betol..makan sedap2 pon ta dpt :)

ZWAN SABRI said...

orang kata kan, Ulser ni terjadi sebab mulut tu Longkang+Neraka jahanam sangat.. orang yang kata taw.. bukan aku kata.. haha..

YOUsoF said...

aduuh.. memang 'puasa' kejap la kalau kena camtu..

*DIA nak uji kita je tu.

syrupmasin said...

zwan : tu la pasal..tp naseb aku nih mulut bak doe :)

yousof : tao ta pe..puase kejap jugak lah :)

nmirmo said...

hailoooo..."mati kejap?"...boley ek cmtu??hahaha..

konklusi disini...ulser is SANGAT SAKIT...huhuhu....ok..org kate jgn tegur...kang kene plak...hehehe...

salam....sekian~

syrupmasin said...

nmirmo : sgt betoll..ulser mmg sakit :)

iKhRam said...

hahah.. sakit tu ada hikmah
satu lagi perkara yg perlu dielakkan..
ialah makan buah pisang..
klau termakan.. nnt makin menjadi2,, sakit tu..
ok?

semoga ulser cepat ilang k? nnt leh makan mcm2.. hehehe

syrupmasin said...

iKhRam : ohh ye ke..mmg ta makan dah la buah pisang..thanxxx :)

d.A.o.U.z said...

rasa bonjela kan best ?
hahaha..

miss miserable said...

aper la ko nih saleh..kne ulser jer..kt kedah tu berigt sikit..dh la pns..mmg la sedap balun air sejuk kn..adoy..

syrupmasin said...

d.A.o.U.z : best la sgt :D

fafa : kann..asal ntah asyik kne ulser je..bohsan :D