Followers

Wednesday, December 22, 2010

katak bawah tempurung..

gile besar doe katak nih

terase diri nih sedikit macam katak bawah tempurung lah bile tutup facebook..ke aku sorang je rase macam nih?? sebab orang yang ta de facebook bole je hidup dengan aman dan damai..ta sebab semenjak due menjak nih aku sumpah ta tao ape langsung cerite hangat, ahli mesyuarat tingkap dan cerite-cerite karut dari kawan-kawan nih..adoii..

tengok la semalam..dah bole register course untuk sem depan pon ta tao yang da bole buat..sape suruh deactivate facebook tu..tengok kan kau dah seperti anak ayam yang keluar dari reban ayam tanpe permission..terbanggak-bangak bile tetibe ta bole daftar untuk class business law sem depan..bile dah cuak kelam kabut carik phone terkial-kial lah mendail nomor phone orang laen..

bile dah cuak muke terus jadi macam nih feeling hudung besar sikit

ohh pasal class law tu sume budak ta bole daftar rupenye..ingat aku sorang je yang ta bole daftar..sumpah semalam cuak macam musang berjanggut tumbuh uban lah kau..ahh gedikk..berbalik pade dactivate facebook..sebenarnye saje lah mencabar diri nih tengok berape lame bole hidup bile facebook ditutup..hasilnye dah dekat seminggu nih..ade juge la 2-3 bende penting terlepas pandang sebab ta on facebook..

jadi keputusan untuk membuke balek facebook sesampai dikedah nanti mesti diteruskan..jadi facebook tunggu la ye..30hb nanti baru aku bukak kau balek..oke..bubye :)

13 comments:

yana.izzati said...

eii geli tengok katak besar tue..hahah

syrupmasin said...

haha :P

nohfee said...

waaaa. sedih nye.. fb boleh guna. tp jangn addicted
*tu parents aku slalu dok m'bebel"
heheh.

syrupmasin said...

nohfee : haha..selalu sgt dgn fb..bg rehat la kejap :P

dijaemy said...

ee. KATAK tho! naseb bek katak paleng CUTE penah aku tengok ngn mata rabun ney! hahak ;D

syrupmasin said...

dijaemy : haha..besar gile kan katak nih..naseb mcm comel sikit lah :P

ZWAN SABRI said...

Slaeh, kok ye pown nak deactivate FB, deactivate la time exam.. Ni awat deactivate time cecuti nii.. Camna nak gosip2 ngan hang.. huhu..
Btw, gambaq yg muka cuak tu sumpah bwat aku tercirit okay.. HAHA..

syrupmasin said...

zwan : haha..time exam ta bole..nnt ta dpt soalan spot..haha..doe..muke tu ensem ckop :D

~ PIJA ~ said...

gelinye tgk katak tu.....:)

syrupmasin said...

pija : haha..comel lah katak 2 :)

Revolter AMI said...

besar betul katak

syrupmasin said...

Revolter AMI : haha..2 katak bawah tempurung besar punye :D

iKhRam said...

salam mr syrup masin
sgt rapatkan kita skrg..??
mcm tu la bersahabat..

ok..
dalam membuat keputusan itu..
ada masa tiada jawapan betul atau salah..
tp kesannya masing2 ada..
semuanya menjadi tanggungjawab kita unutk menanggungnya..

teknologi yang ada unutk kita gunakan..
sekiranya tidak digunakan kita akan tertinggal..
teknologi yang kita gunakan sangat melekakan.. dan akhirnya kita terjerumuskan ke lembah kelalaian..
itu yg sampai sanggup menguji diri nak buka fb sampai ke kedah..

semuanya tiada yang salah dan betul..
isu katak bawah tempurun..
sekarang dah moden.. bawah tempurung pun katak dah tak kesah.. sebab dalam tempurung pun diorang dah ada telefon, internet, siap dgar lagu kat mp3.. hahaha

tepuk dada tnya selera..
saya tak ckp keputusan itu salah..
semua keputusan saya anggap betul..
ok ?
hehehehe..

selamat berjuang

yang benar
ikhram