Followers

Sunday, December 19, 2010

selamat kembali ke sekolah


ohh hari nih maseh ikot mak berjalan..kali nih ikot mak beli barang sekolah sarah..ye lah sekola pon dah nak start kan..seminggu due je lagi pon..dan sarah mestilah excited nak mati beli baju sekolah..alaa same la macam aku dulu-dulu..sape ta suke weh beli baju baru sempene nak sekolah kan..memang semangat macam biase awal-awal..tunggu la pertengahan sikit sumpah sarah dah malas..tao sangat dah..kami 3 beradek memang macam tu punye..

gile laen sikit la sarah sekolah kali nih..ye la nak naek darjah satu kan..bukan sekolah pra lagi..beli lah baju sekolah agame je..tapi baju sekolah kebangsaan tempah..ohh tidak adil nih..dulu aku dengan mira beli je..ta de tempah-tempah..tapi bile mira masuk sekolah menengah tempah jugak bajunye..aku je yang maseh lagi beli..bile kenang-kenang aku mase kecik baju beli beg pon beli sekali..memang sarah beli baju dan tempah baju tapi dy ta beli beg sekolah beroda macam aku dulu..yeah..fair lah kan..

bile nak beli kasut plak abah macam biase lah..beli la mahal sikit tahan lame lah..itu lah..dan abah mencari kasut yonex ke carlton ke macam aku sekolah dulu..tapi sayang ye dah tade..dulu bukan maen banyk ckop kasut sekolah macam tuh..dan sarah beli kasut ape ntah..lagi satu aku menang dari sarah..haha..

nih sarah try baju sekolah tadi dekat umah..gile muke nak makcik-makcik :D

ohh lupe tadi pon beli sume barang nak balek kedah..dan bersedie untuk sem baru nih..alaa ta beli ape pon beli macam barang-barang dapur je pon..ahh gile la kau macam mak cik-mak cik pulak beli barang dapur..ye la..kalu aku beli dekat kedah kompem duet sendiri mengalir macam air je..nih sementare dekat umah nih la nak kikis harte mak dengan abah kan..beli je ape yang patot dan ape yang ta patot..haha..ta de lah aku baek la..beli yang perlu je..yang ta perlu letak balek dekat rak asal..

ahh sebagai abang jangan dengki dengan adek sendiri..bertaubat lah saleh..haha..oke..bubye :)


sem depan aku pakai bag nih g class.. :)

10 comments:

miss miserable said...

comey la adek ko..bulat jg ekh..hahaha..bese la saleh..lau part adek jer,,die yg lbh kn..kite ni kne la beralah..ak pon de part yg jelez dgn adek ak tuh..grm smpi nk pijak2..haha

ZWAN SABRI said...

Sarah sungguh Comey dengan baju seragam sekolah.. Tingat plak aku time pakai baju skolah tuu.. Tapi aku free hair.. HEHE..

syrupmasin said...

fafa : haha..2 la pasal..da besar nih kene ade sikap beralah sikit dgn adek :)

zwan : haha..kau pakai pinafore ea dulu :P

pikapie said...

jgn dengki okay dgn adik2. kita dah merasa tu semua dulu. *ouh,tbe2 tacing teringat zaman sekolah.hahaha.*

btw, nanti letak gmbar ye pakai beg tu sem depan.hahahha

syrupmasin said...

pikapie : zaman sekolh bestt..haha..oke..nnt kalu pakai beg nih sem depan kompem upload lah :P

elmajamil_90 said...

saleh sgt x sbr nk tgk ko bwk beg skolah cm dlm gmbr tu =) kau bwk skali g court yar g fudkot bgai...aku bnje ko mcd stu set =) ko ikut jer mne aku g ngan beg mcm tu k?? xpun yg ade oda tu =) deal???? hahahahahah

iKhRam said...

hahaha..
terinagt zaman2 sekolah dulu
terutama sekolah rendah.. kalau buka sekolah, semuanya nak yg baru.. sampaikan isi dalam pencil box pun nak yang baru..

sapa yang tak seronokk dtg ke sekolah.. dengan serba baru.. masa tu klau duduk kat sekolah sampai 12jam pun sanggup.. semangat yang datang ni usah ckp lah.. membuak2 nak belajar perkara baru..

apapun kenangan bersekolah memang tidak dpt dilupakan.. apatah lagi saya yang bersekolah di kawasan pedalaman pahang.. sudah tentu keseronokkannya berbeza..

teringat kasut pallas twinkle.. beg swan.. hahaha..!! mak anah akan berusaha mencukupkan kelengkapan kita walaupun duit gaji mereke berusik sangat byk ketika itu..

semoga adik2 kita sentiasa ingat akan pengorbanan mak abah dengan belajar bersungguh2 di sekolah..

ingatlah pengalaman berada di sekolah akan kita ingat apabila menjengah ke usia dewasa ini.. betul tak syrupmasin??

yang benar,
ikhram

http://bilaorangnogoriceloteh.blogspot.com

syrupmasin said...

elma : haha..tgk la doe..kalu aku ade jumpe beg tuh :P

iKhRam : haha..2 la pasal..kalu bole sume nak baru g sekolah :D

azzey said...

syrupmasin: terinagt kngan zaman sekolah rendah dulu bila tgk gbr pencil colour tu...hi3..

syrupmasin said...

azzey : haha..sekolah rendah bnyak kenangan dan seronok :)