Followers

Wednesday, January 19, 2011

research itu ini....



nih curik dari belog aida sebab kami 1 group :)

ari nih class research dah start..ohh dan supervisor group aku ta laen dan ta bukan tuan coordinator yang di sayangi ketat-ketat oleh sume budak diploma in public admin uitm kedah iaitu sir mahadir ladisma..tanye la mane-mane budak dpa uitm kedah..mesti paling kurang 2-3 jugak la akan jumpe sir nih dekat bilek dy..dan akhirnye sem last nih..tuan coordinator course aku jagak lah yang tukang petunjuk arah kepade group aku yang sesat jauh kedalam hutan sepilok ini..

bukan senang weh coordinator yang selalu sebok urus-urus hal budak-budak nak guide research yang susah segale..dulu mase mule-mule masuk uitm macam takot-takot je nak jumpe sir..tapi dah nak ujung-ujung diploma nih..baru lah memahami yang tuan coordinator program nih penyayang orangnye..

berbalek pade research group aku yang busuk seperti bao bunge-bunge matahri harum mekar di bawah matahari ini..ohh dalam class group aku nomor 2 la yang terbaek..kalu kire dalam batch..lingkup kap kung kap..38% je jumlah sume hasil titik peluh sem lepas..paling tinggi 50++..

orang laen sebok tanye segale aku maen konda kondi sambil tangkap-tangkap gamba..bagusss :)

memang tang ting tang ting alexjende la jawapnye..kene buat abis-abis buat sehingge ke titisan darah keringat yang terakhir la sem nih nak buat bagi lepas subject research nih..kalu setengah orang last sem nih sebok dengan practical segale cendawan berbise..tapi course aku sebok lah dengan research sume nih..

dan lepas berbincang dengan sepenuh perasaan class research ari rabu setiap pkol 11 sampai lah sir mahad kate class tammat..dan bersedie untuk membace berjuta-juta lemon journal yang berkaitan sampai lebam bijik mate dan jadi seperti mate panda sambil makan choki-choki..dan tajuk research group aku adelah “the relationship between learning outcomes in curricular and co-curricular activities towards the student’s academic achievement at uitm kedah"..haha..susah kan dan sedikit poyo kan..

oke dah malas bebel..doakan research aku berjaye dengan cemerlangnye oke..bubye ho hoi chek mek molek :)

bersame sir dan nampak betape gemok nye aku..adoii dan mate asal macam ngntuk ea aku..adoii kantoii :P

14 comments:

Aishah Rahim said...

tinggi kau saleh haha
nway gudlak ye.kau rampas kami nye supervisor tuh konpom dapat A+ hahaa

syrupmasin said...

ecah : haha..bnyak kau a+?? proposal pon 38 je..haha

niesz said...

research time niesz blaja dulu mcm da jd subjct wajib..dr dip smpai la degree..huhu..pling best bile obj kite achieve.. :)

syrupmasin said...

niesz : ooo..ye ke..mcm best :)

dayah SnoW Heuka said...

wahh!! niyh FYP eah?? kiteorg pnye fpy kene reject jek tau!! sedih bagai2 T-T New Entry "ada duit tak??"

syrupmasin said...

dayah : FYP tuh ape?? proposal nih sem lepas pon selalu jugak kene rejct..last2 selamat jugak tajuk nih :D

miss miserable said...

wah best la kn dpt jumpe supervisor dh..huhu..takut lak ak bile nk jumper supervisor ak..

tp kn,btol la ckp ko..dak2 len sbuk dgn practikal bagai, kite dgn research.dh la sush nk score..hope kite mampu buat..

syrupmasin said...

fali : haha..lek la..dgr cite madam oke lah..huhu..research lg best kot ;D

anamizu said...

"ting tang ting tang alexender" <--i suke part ni u!! ahakkss~~
buat leklok ye ^^

recent post : |maksud tersirat pelekat P|

iKhRam said...

research..
ngeri aku !! biji mata aku pun lebam nie...

syrupmasin said...

anamizu : haha..thanxx :)

ikhram : asal lebam doe..penat ea kau buat research ??

Aq Waeda,,, said...

bace journal yg berjuta2 lemon tu mmg bagus utk kesihatan,,hehe,,
:) gud luck,, :)

Yuni Aisyah said...

kte pon skrg ngah amek subject research....all da best k..:)

syrupmasin said...

Aq Waeda,,, : haha..mmg baek untuk kesehatan sgt :D

yuni : haha..ohh ye ke..thnx..gud luck juge :)