Followers

Sunday, January 30, 2011

ohh dah ahad..

Hari ini hari ahad..bangun awal lah sebab kan mak ade dekat umah..930 am..awal la tuh kan..duduk ruang tamu mak tengah tengok nasik lemak kopi o dekat tv9..ohh gile kesian aku tengok budak yang kene simbah asid dengan bapak sendiri tuh..sedej je pagi-pagi ahad nih..


sedeh je tengok adek td

Ari nih budak tuh dating dengan mak dy..gile lah..teruk gile kot muke budak kecik yang dalam umur 7-8 macam tuh..ya Allah ade ea bapak yang sanggup buta macam tuh dekat anak sendiri..kalu nak sampai ngamuk pon jangan la sampai sanggup simbah asid dekat anak sendiri..

Macam mane seorang bapak bole tersampai hati buat bende macam tuh..aku tertarik dengan cakap ade orang hantar dekat fb tadi..orang tuh cakap jangan sampai anak tuh benci bapak sendiri..

Ye lah sampai macam tuh sekali dy buat family dy..seorang bapak sepatut nye jadi seorang yang jage family yang dy dengan isteri dy bine..kalu macam tuh lah jadi nye baek ta yah kawen..

Ohh asal emo nih saleh..bukan emolah sedikit luah perasaan sambil perah-perah santan nih..untuk pedoman untuk diri sendiri jugak lah..yang nak kawen tuh..jangan la sampai buat macam tuh dengan family..nk marah pon kalu setakat ta bagi anak kuar rumah seminggu ke..oke la kot kalu macam tuh..jangan lah sampai nak simbah family sampai macam tuh sekali..


bapak yang baek keje untuk family.. :)

Ta pon bagi je makan nasik dengan telur seminggu..haha..dah lah cukip-cukup tuh bebel..have a blessed sunday..bubye :)



lagu untuk ahad :)

14 comments:

ZWAN SABRI said...

Ayooooo..
simpang malaikat 44 la daripada tekena simbah2 asid nii..
huhu

a big girl. . . . . said...

eeeii..
baru nak belajar hidup dah kena bantut..
en salehudin nak bg bantuan apa kat mangsa tu?

syrupmasin said...

zwam : 2 la pasal doe..takoot wehh..

a big girl : kesian kan budak tuh..bantuan?? kalu ade duet lebih ape salahnye kan :)

fa-in said...

hope dipermudahkan jln msa hdpn budak tu,tabahkan hati nya..aminn

Azham Vosovic said...

bestnya hari ni hari Ahad... huhuhu

syrupmasin said...

fa-in : betol2..ameeen :)

Azham : haha..selamat ahad :)

r-5 said...

Tu la pasai orang zamn skrg taw buat anak je. tapi xreti sayang. so kita kenalah cari pasangan yg sesuai. Agar rumah tangga dan kasih sayang terjamin higga ke akhir hayat. :)

syrupmasin said...

r-5 : betol2..dah ade anak jage la beak kan..ta paham betol lah org skung nih :)

Aq Waeda,,, said...

scary nye kena baling ngn asid,,ape la nk jd ngn org zmn skg ni,,ank sendiri pon tergamak wt camtu,,,,

syrupmasin said...

haha..2 la pasal..darah daging sendiri pon sanggup buat mcm tuh kan..mcm2 org sekarang nih..

LehaMY said...

zaman skrg nie mcm2 la. aishhh . semoga budak itu tabah mengahadapi kehidupan dan dipermudahkan laluan kehidupannya ~ huhuhu .

syrupmasin said...

ameenn.betol2..smoge dy tabah kan :)

nub said...

woo..ceq takot acid..

syrupmasin said...

betol2..kesian kan budak tu..