Followers

Friday, January 28, 2011

makan makan dan terus makan

pkol 11 bangun dengan malas dari tempat tidur yg dilimpahi dengan air terjun yg sejuk diatas bantal yang empuk..pegi toilet gosok gigi yang cantek ini terus bukak penutup makanan dekat dapur dan nampak begitu banyak sekali karipap..

gile ahh mak nak jual ke karipap nih?? kalu pikir-pikir semalam ta de pon orang tempah-tempah suruh mak buat kek karipap nih..ohh nih mesti untuk yang seperti gorrilla kelaparan nih malan..

ya Allah..ya Allah awal la dong dang dong la sayang..mak nih masak ta nak banyak pon karipap di pagi hari..tanpe befikir bijak memang bijak clever versi malaysia terus memetik seribu ke 4 ribu ketul karipap dan menguyah tanpe berfikir panjang..


nih ye karipap nye :)

adoiii..nih la satu sebab suke dan ta suke balek umah nih..suke sebab bole makan-makan dengan banyak tanpe perlu memburu haiwan di dalam hutan..dan ta suke sebab banyak sangat makanan nih dekat umah..macam mane nak kurus seperti gajah nih..memang akan terus membesar seperti semut lah..adoiii..bagaikan diriku si siput liar..semangat membara dari puncak ingin ke angkasa..

dah malas nk bebel..kucing-kucingn nih dah ngomel-ngomel pasal ape ntah.nak berak kot..lempang kang baru tao..oke bubye :)


16 comments:

hawiz said...

pehh..aku suka karipap beb..sedap

Myung Dae said...

HAHAHAHA . Samalah , kalau dah balik rumah mesti makan smpai tak kenyang2 .

Jom Baca Ni
http://myungdae92.blogspot.com/2011/01/undilah-entry-ayahku-dahulunya-seorang.html

syrupmasin said...

hawiz : haha..nak ke..oke2..jap g hantar gune pos laju ea :D

Myung Dae : haha..adoiii..mcm mne nak krus nih :D

ZWAN SABRI said...

Heaven sangat kan kat rumah..
aku pown sku dudok kat umah sebab pemakanan aku terjamin dan terjaga..
hehe

shah-kayrul said...

karipap yang sedap...tapi sekarang susah nak cari inti yg sedap....

syrupmasin said...

zwan ; haha..amin ta jage makanan kau ke doe dekat umah sane?? haha

shah : haha..sdappp..home made :D

FariehanIbrahim [LBC] said...

sedapnye kalu karipap inti sardin,
nyum3x T____T
dk umah exercise dlm belog jerk, bw smpai ltih! haha =PP

syrupmasin said...

FariehanIbrahim : haha..betol2.2 kire exercise jugak lah kan :D

relevan said...

Karipap sangat sedap..nak pulak time mesyuarat..hahaha!

Naqib Mohamad said...

terliur plak tengok karipap ni... hohoho

feediness said...

saleh..
mkn tu ingt la aku sma..
pos2 la cni sket..
bole aku rsa..=)

syrupmasin said...

relevan : haha.kalu mak yang buat lagi sedapp kan :)

naqib : haha..nak sikit?? :D

feedi : haha..aku da post la ta sampai ke??

cik feedi said...

haha..ko pos gune currier pe doe.
xsmpi pon.
len kali gune pos laju.dijamin smpi esok lusa..=)

syrupmasin said...

feedi : haha..aku hantar gune burung wak wak doe kalu ta nak gune burung abbas..haha..adoii..burung nih ta bole harap lahh.. :D

Aq Waeda,,, said...

tau xpe,,,kat umah mmg best,,macam2 boleh makan,,,hehe,,,lagi satu,,,kucing2 yg mengomel mesti comel!!,, :)

syrupmasin said...

Aq Waeda : haha..umah mmg dan tersgt best..makanan ta penah ta lngkap..haha..tp bile dah ngomel2 kacau nak tido la jd nye :D