Followers

Wednesday, June 8, 2011

sunat..

nih muke tahan sakit sunat..rase nak lempang-lempang dokter tuh..japp..asal pompuan tgk aku sunat nih??

hari nih banyak blogger buat pasal wordless wednesday..sebab aku nih penanam anggur yang rajin..ta oo ta tekan keyboard sehari..haha..nanti insyaAllah aku buat jugak wordless wednesday tuh..ari nih bace metro online punye lah kalu nak beli mmg ta..abah ade paper pon letak dekat tempat kerje jadi anaknye bace paper on9je lah kan..aku tertarik dekat 1 cerite pasal budak-budak sunat..haa..nak bace klik sini..

teringat aku sunat dulu mase kecik-kecik..ye mase kecik-kecik lah kene sunat..ta kan dah besar macam bapak budak baru nak sunat..mao lari dokter tuh tengok kau..aku sunat dengan abg sedare aku..aku umur 8 tahun mase tuh..tema sunat kale biru tuh..perghh nih baru sunat nak tema bagai..belum nak kawen lagi..kenduri sakan macam nak kawen..siap panggil makcik-makcik nyanyi-nyayi lagi dekat umah dopah tuh..ecece..ayam golek-golek sorang satu..makan kau puas-puas sebelum kau kene sembelih..

perit oo sunat..nak kene pantang..ta bole makan itu ini..makan ari-ari mesti ade ikan haruan..ciss..huhu..kenangan tuh sunat..naseb bukan tok mudim yang sembelih..kalu ta lagi aku takot..aku dgn bende-bende tradisonal nih macam takot sikit..baek lah sunat dekat klinik..ta yah nak potong pokok pisang banyak-banyak kan..dapat pelihare alam sekitar..

cuti-cuti nih selain orang kawen ramai..budak-budak sunat pon ramai..padan muke budak-budak yang kene sunat..pompuan pon ade sunat kan??..entah lah..yang penting aku dah lepas..haha..oke bubye :)

.

36 comments:

aqmalazmi said...

aku sunat kat hospital..
ade jururawat pompuan tu buat ape tah kat aku..
memandangkan aku kecik lagi..
so aku tak rase ape-ape..
HAHAHAHAHHA

adwafarahin said...

adik2 org n anak2 buah aku yg bersunat aku yg excited lebey
erk?
hahahaa..bestla kenduri sunat nie..meriah mcm nk kawen pon ader gak

siap mandi paip bomba bagai anak2 buah aku..hoho

biawak goreng said...

sunat...emmm malu nk citer...haha

AfiQ said...

errrkk.. tetibe ingat kisah masa sunat dulu... hahaha.. lariiik!

shera haifa said...

buat lah,,buat lah wordless wednesday gak...hehe

Nonie said...

umo 8aton da sunat??mudenya.heheh

fadh leyanie said...

budak2 skng sebelum sunat panggil abang bomba datang mandikan dorrg..ngeh3..best pulak tgk.

cucu umie said...

haha..kalau ayie masih ingt lagi sunat engan mber2 mase mo 12 years old.. adlh dlm lima orng n then malam b4 sunat tu ad bt katam al-quran and sok ad majlis mcm orng kawin..siap potong lembu kot..haha

syrupmasin said...

aqmal : ecece,,mesti nurse tue kan :D

adwafarahin : haha..aku ta merase doe mandi paip bombe :D

biawak goreng : haha..asal?? kau lari ke doe??

AfiQ : afiq..laaa asal larik?? :D

shera haifa : haha..insyaAllah :)

Nonie : haha..mude ke?? tue dah tuh :D

fadh leyanie : teringin nk mandi paip bombe ke?? :D

muhamad hanif said...

bukan kau belum sunat ke ?

chemay said...

apasal pulak kena makan ikan haruan?
nak kasi gagah macam ikan tu kew?
ekekek
-.-

Fathiah Hamim said...

pompuan pun ada sunat. tapi masa baby. tak perlu ikan haruan bagai. :D

syrupmasin said...

cucu umie : wahhh..gile meriah :)

anip : haha..mcm sial..aku dah sunad doe :D

chemay : haha..entahh..nak smbuh cepat kot..haha..

fathiah hanim : ohh ye ke..hebad la ta payah makan ikan haruan..

echaRierie said...

hahaha..
wordless wednesday.. :D

Cik Tetra said...

budak pompuan lg hebat dr dak laki sebab dak pompuan umo 3 or 4 tahun da sunat!! budak laki ade yg smpai skola menengah bru nak sunat!!hahahaha,,, xbley blah!!hehe.. :D

lini hasnan said...

sunat? Dah, masa jadi baby. haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

mase suanat doktor tanye macam2... cita2 nak jadi ape la.. makanan kegemaran la.. xnk bagi kite rase takut sangat... hehe

raingers said...

nape kene sunat time cuti ea??haha..

ABU said...

aku pun dulu sunat ramai2..dgn kazen2 aku sekali..trbaik wok!!! hahaha ingt lagi..lucu pulak..

mira shahidan said...

gurl ada tp time kecik takde la terasa sakit sgt sbb tak phm apa,hehehe

ZWAN SABRI said...

HAHA.. aku plak, disebabkan aku anak yang sulong, so mak bapak aku xde pengalaman anak sunat,so sanggup depa anta aku besunat kat Hospital swasta iaitu Hospital Lam Wah Eee.. HAHA

Shamsuddin Amin said...

Lori2,
tyr empat putus sambungan...
sori2,
bru dapat balas kunjungan...^^

skrg ni sunat kejap je nak sembuh...
sakit pun kurg...
dulu2... parah dowh...
duk umah sebulan... huhu

taliff said...

Aku pun dah lepas sunat, kisah dulu-dulu kala.hahahahaha!! Bolehlah jadi BapaK orang dah~~~ngee ngeee ngeee

aque said...

cerite yg menarik... hehehe...
ce cite lagi2 huhuhu

Ain Zulaikha said...

sama lah macam perempuan kena berpantang time bersalin... hahhahhaa adil lah tu...

omai.n i k l i s a said...

orang besar yang baru masuk islam uh cane lah gamaknye besar2 baru sunat?

mesti sakit an,
aku tatau sebab aku pempuan. yeah.

syrupmasin said...

echaRierie : err..kenape??

Cik Tetra : haaa?? smpai sekolah mngh ta sunat?? ayooo

lini hasnan : haha..untunglahh mase baby :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : haah..saje lah nk sejuk hati :D

raingers : ye lahh..nnt ta sempat sehat mcm mne nk sekolah :D

ABU : kenangan tuh..nnt bole cite dekat anak2 :D

syrupmasin said...

mira shahidan : haha..tu la utg sunat mase baby kan :D

ZWAN SABRI : jauh tuh ospital :D

Shamsuddin Amin : haha..zaman dah modern..dah hebad dah care nk ubat :)

taliff : haha..betol2..bole jd bapak org dah :D

aque : haha..ta bole cite lebih2 lah :D

Ain Zulaikha : ohh pompuan pantg bersalin mcm tuh eh..ohh adil2 :D

omai.n i k l i s a : haha..betol jugak mesti sakit ann :D

apik pehe said...

hahaha..tak lepas lagi tu wehh...
orang kata..kalau tua nanti dah berkedut..kena sunat kali kedua..hehehe

RedVixen said...

adik aku pas sunat, hari ketiga dah nek beskal. gilo!

sunat kat lebri??? wah!

Tauke Budu said...

amboih...nak sunat pun ada tema bagai??
haha...

syrupmasin said...

apik pehe : ahhaha..berkedut?? apakah?? hhahaha

RedVixen : wahhh..hebadd..aku setaon kot :D

Tauke Budu : haha..mak yg nk :D

YOUsoF said...

Aku sunat masa umur 9 tahun, masih comel lagi masa tu so doctor pun semangat la nak sembelih aku hahha..

Aku punya semangat nak sunat awal sebab apa ko tau Sin?

Aku pengsan² ingat sunat camtu je, tak hingat lak kena jahit bagai.. Dah nak tiba turn aku baru sorang pakcik tu bagitau. Pulak tu budak 1st boleh melalak.. agak kecut jugak aku dan 'adik' aku masa tu. ;D

apik pehe said...

hahahha..wat2 tanyer la pulak..tu orang2 tua la bgtau..kalao dah berkedut..kena sunat lagi..hahahahhahahahaahah

Syuxer said...

aishhh teringat plak kenangan aku disunat neh..emm tak berapa takut ngat tapi kena suntik tuh sakit..gila kebas dowh..hahhahah..dahla pantang x leh makan pe2..

bila tengok orang sunat..mulalah wat citer yang seram2 hahaha..sadis betul kan..

cik Kay Jue said...

perrgghh.. x boleh blah la.. terkezut den buka2 je blog ni ada ad pic pocong.. first time ni.. huu semangat..