Followers

Friday, June 24, 2011

suatu hari jumaat..

lek je muke ta mandi makan..ta pe yang penting gosok gigi kan..baru bole makan :)

hari nih jumaat..macam biase lah laki pegi solat jumaat kan..err..ari nih macam ingin meluahkan ketidak puasan hatian..bukan ape aku pon bukan nye perfect sangat pon..ilmu agame pon ta setinggi gunung cume sedekit rase terkilan..ecece terkilan..

ta lah nih peringatan untuk diri sendiri jugak kan..bile pisang yang orang sedekah kulitnye dibuang merate lepas makan..aku rase ta patot kot buad macam tuh..dah pandai makan tolong lah buang dalam tong sampah..bukan nye tong sampah tuh jauh beribu-ribu batu..ape ke maleh bebeno kamu nih chorr oii..

lagi 1 memang lah tuh pisang sedekah..tapi chorr jangan la kau makan sampai sampai berbijik-bijik..makan sebijik 2 cukop lah..ta perlu kot sampai nak bawak balek..sampai simpan dalam poket..perghh malu lah dah tue-tue perangai mengalahkan budak-budak..

entry nih untuk peringatan diri sendiri jugak kan..tiap kali jumaat macam tuh..sedeh la..sian pak siak masjid tuh nanti kene kutip lah kulit pisang tuh segale..adoii kesian chorr..macam serius je entry..sikit la serius disini..ta kan nak nakal je selalu kan..haha..oke bubye :)

44 comments:

saiazuan said...

slalu kuar msjd nmpk kulit pisang je.. ~_~

echaRierie said...

hahaha..awt hang tak tego ?
(upss, tuka slang plak ntah btl @ x)
org tue lupa dunia jap..keke ~

kjaharun said...

xpatut2.. ade ke bawak pisang siap simpan dalam poket...
huh agak2 la cikit pakcik kn?
pandai makan pandai la buang..

Cik Tetra said...

ade ke buang merata-rata ..org yg buang tu tade sivik betol la...

*btw..npk cam sedap je nasi yg awk mkn tu...pinggan pun cantik..hehehe.. :D

akmaL said...

bagi free pun susah..kesian pak siak pulak yg nak kena kutip :(

Awan said...

rileks la brooo

akmaL said...

btol2..smpai pnoh poket ngn pisang pas solat jmaat tu nti..kalah budak2

Bella Bell said...

ewwww.. tak patot.. tak patot.. :)


^^

syrupmasin said...

zuan : haha..betol..baru nak rase pisang :D

echa : haha..adoii chorr..segan la nak tegur pakcik :D

kjharun : haha..tu la pakcik nih...adoii :D

cik tetra : tao ta oe ta de sivik..huhu..ohh sedap jugak la nasik goreng udang ape ntah :D

awan : haha..dah rileks dah :D

akmal : ermm..adoii..susah la macam tuh kan :D

Fathiah Hamim said...

mengarut betul perangai macam tuh. rasa nak g patah2 kan tangan orang yang buang merata

Syuxer said...

orang melayu kita camtuh..xde disiplin langsung..coz itu banyak sampah merata-rata..huhu..kan bala kalau orang terpijak kulit pisang tuh kan...

chemay said...

wahhh.
saleh dah tak nakal kan.
:)

FariehanIbrahim [LBC] said...

sikap org kita yg pemalas. >.<"

syrupmasin said...

Bella Bell : betol2..ta patot sungguh :)

Fathiah Hamim : err..smpai nak patah kan?? ganas betol.. :D

Syuxer : errmm tu la..kene berubah la kan :)

chemay : haha..tao ta pe :D

FariehanIbrahim [LBC] : ermm tu la kene berubah :)

adwafarahin said...

hadoi malulah klu buat perangai mcm bdk2 pkcik2 oi :P

mkn sekadar cukup suda kan :)

TeAqArH said...

dah la mkn free..pehtu menyusahkan org pulak..hape pun tak boleh

fahmimustakim said...

kekurangan potassium kot..sebab tu nak pisang lebih..huhu..

Pesona Algebra said...

buat peringatan hehe :)

diana said...

makan sampai kenyang..
dia ingt orang tu sedekah untuk dia sorang je kot..

syrupmasin said...

adwa : ermm tao ta pe..budak pon pandai beragak :D

teaqarh : haha..hape pon ta bole :D

pami3 : haha..mungkin lah kot :D

Pesona Algebra : betol2 :)

akak diana : aha..tu la..adoii susah la kan akak..

niena shopping2u said...

hehehe.. sila kutip kulit pisang tu ye dikkkk :)

niena shopping2u said...

akak suka makan pisang tpi xsuka buang merata

miss.Addin said...

err tak da manners betul ! -.-

Jer ... said...

haha . makan pisang jom :D , nasib ada orang prihtin cam ko :D

cucu umie said...

hehehe..kalo kt tmpt ayie memang ad disediakan pisang time jumaat..memang mc gitu ah perangai orng..huhu makan xingt orng blkng and then kalo air sirap tu macam nak abiskan jer..hoho

ABU said...

is tak patut tak patut..

Asyila Zainuddin said...

giler arrhh.. pisang pun nk bawak balik? kot la kfc ke pe.. ngee..

apik pehe said...

haaa..itu la orang kiter..dah dapat free..tapi wat hal pulak..

alif haris said...

hahhaha .. pernah jumpe orag yg amik pisang wakaf tu then die jual ?? hahah

lagi gampang ! :D haha

biawak goreng said...

bese lepas doa...tinggal kulit pisang je..haha

YOUsoF said...

Ha'ah la Sin.. masa kat masjid Kl dulu, selalu je aku aku tengok orang yang macam tu.. kadang² perangai budak² lagi bagus, siap tolong kutipkan kulit pisang yang orang tua buang sepah² then masukkan kat plastik hitam...

Ain Nadiah said...

nak jugak buah pisang. kene datang smayang jumaat lah nampaknya. hehe err -.-

najihah sahami said...

hahahaa..ade org xcukup pisang ke?ui kesian. suh dia mai umah meh. pisang bnyk je belakang umah ni. ^^

syrupmasin said...

niena : haha..sye pon same tade la smpai buang merate2..jatuh pulak org nnt kak :D

miss.Addin : ermm..tu la..susah kan org kan :)

jer : jom2..prihatin?? ta lahh :D

ayie : haha..lebih kurang je kan org dekat sume tmpt :D

ABU : ermm..tu la abu..ta patot betol..

Asyila Zainuddin : haha..kalu kfc mmg ta merase la org kg laen :D

apik : tu la nk buad macam amne kan :D

alif haris : errr..ade ke smpai mcm tuh..dasyat betol..

biawak goreng : haaa..tao ta pe..bukan nak buang dlm tong sampah..

YOUsoF : tu la..budak2 lg berakal dr pakcik2 tue nih..adoii ;D

ain : haha..beli je lahh :D

najihah : haha..oke..nnt bg tao dekat dyorg :D

shafmechy said...

wahaha...memang mcm budak2 la, pantang benda free, apa2 pun bedal bawak balik sampai org lain x dpt..selalu la tgk mcm tu..=P

laskar pelangi said...

comel jerk pinggan bentuk sampan;)

rasa xnak makan je. nak buat hiasan..hik3

Onitsuka_hana said...

Amboi senyum sampai telinga

apeXogamY said...

itulah..seb bek den jarang makan pisang kat masjid..tengok selalu lah..bukan ape, dah siap wuduk..nak makan lagi..isk3..hhe, tp kalau makan pon, mesti kemas punye,, :P

Scya Lollita said...

wuuuuuuuuuu .
org tue kdg2 prangai lg 'nakal' dpd budak2 . jom bg syrahan . haha

syrupmasin said...

shafmechy : haha..rtmm tu la pasal..kene berubah :D

laskar pelangi : haha..rugi oo ta makan..lapar nnt :D

onitsuka : haha..ye la..senyumm ta perlu kata apa-apa :D

ape : haha..kemas punye..ececec :D

Liyana Zahim said...

A part of malay's culure.. Taley cure da.. Hehehe~

YOUsoF said...

Yang siap masuk poket tu tak sayang baju kena getah kot..

syrupmasin said...

liyana : ermm..tu la pasal..kene berubah :)

yousof : haha..kann..tu la pasal..ta pe..org kaye kot :D

cik sakdi said...

mungkin nak bagi anak cucu yang kebulur d umah, hehe