Followers

Tuesday, June 14, 2011

kueh oh kuih..

ari nih gambar amitabh bachchan..hero nih dulu..haha

tadi bace berite harian pasal kueh naek harge..nak bace klik sini..ermm sebab sume bende naek kuih orang jual-jual pon naek la..lepas nih kalu breakfast mak ta masak terpakse lah bakar-bakar roti sebab keh naek kan..dekat umah aku nih orang jual 3 kuih = RM 1..standard lagi kot..tapi kalu dulu-dulu lagi murah aku rase..

susah nak jumpe orang jual kuih murah sekarang..mase dekat kedah dulu ade 1 kedai yang masih lagi jual 5kuih = RM 1..perghhh..ta nak murah pulak kedai tuh...gile bagus..aku pegi makan 2 kali je la dekat situ..alaa biase lah nak bangun pagi gile susah..tapi aku gile respect kot ade lagi orang jual 5kuih = RM 1..kuih-kuih makcik tuh pon siaz standard..kalu makan 5 biji bole kenyang lah..

tapi sekarang aku ta tao la kan makcik tuh jual berape..sebab dah banyak bende dah naek kan..arap-arap makcik tuh jual dengan harge murah lagi lah kan..tempat korang berape posen kuih?? aku rase banyak yang dah naek kot kuih-kuih nih..aku rase ta mustahil kalau beberape tahun lagi kuih bole jadi 1= 50sen..ta mustahil jugak 1= RM 1 kan..

ape-ape pon kalu gule naek,minyak naik..sume bende kaan turut naek kan..jadi nak murah beli kuih beli je dekat hantu makcik karipap..kompem murah..kalu ta nak karipap pao pon ade..haha..oke bubye :)

36 comments:

muhamad hanif said...

hahahaha..

elak nnt kuih sebiji singgit oke tak ?

schaze zainn said...

kat area uma sewa schaze jual kueh 3bijik= 90sen.hihi

tapi tak tau la esok lusa die naekkan harga lak.. :D

new entry : Kenapa Orang Islam sembah bangunan kain hitam itu?

new segmen : 2nd Syazana Segmen - Cari Cayote Menyorok

akmaL said...

skrg karipap pon dh 40sen sbijik..dlu 4 seringgit je pon =.="

Freaky said...

bukan kuih je. semua dah naik harga =_=

Syuxer said...

emm semua naik bro..aishh tunggu masa rakyat naik darah je..

kalau kuih pun naik..nak makan pe untuk breakfast?

kaya terus menjadi kaya
yang miskin terus menjadi miskin..

shopping2u said...

blog anda best..xcaye?meh tgk sini

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/blog-yang-telah-dikaji-selidik-tadi.html

ABU said...

big apple 2.50 satu..mahal seh, tp sedap:D

syrupmasin said...

anip : haha..kau jual la sehinggit mesti ade orang beli doe :D

schaze : haha..alang2 baek sehinggit je terus :D

akmal : biaselah tuh hantu makcik karipap la punye pasal nih :D

freaky : sebab nila setitik rosak susu sebelange..ecece :D

syuxer : betol2..miskin terus jd miskin..mcm nih kene tanam sayur dekat umah dpt jimat :)

shopping2u : haa?? okee..dah tgk..thanxx :)

abu : haha..big apple laen..huhu :D

adwafarahin said...

harga brng naik so sume la kene naik harga skali adehh da agak da nie..tp belah2 utara mmg kuih muih murah2 je :)

AYuNG said...

pasnih, darah pulak naik...dah abih suma naik, xnak turun2..haha..:)

saiazuan said...

xde kaitan tul entry dgn amibath bachan (betul ke eja ni? hehe)

cucu umie said...

stkt nie ayie jumpa orng jual kueh 4=rm1..kire stndard ah dekat tmpt ayie..hoho tpy kalau pagi grenty srpan nasi @ mee goreng lol..jrng ad kueh sebb umi xsempt buat..haha

syrupmasin said...

adwa : ermm..betol..belah utare kuih gile murah..mak pon puji..

Ayung : haha..naek darah..jd darah tinggi la pulak..nak masuk ospital pulak..adoii

zuan : haha..betol la tuh..dy hero kot dulu :D

ayie : haha..kuih macam smpingan..pagi2 perut ta bole terime makan beart doe..haha :D

diana said...

tempat akak sebiji 35sen..
esok tak tau la..
mungkin dah sebiji 40 sen kot..
mujur akak pandai masak kuih..
sila percaya..

aqmalazmi said...

weyy aku penah nampak org jual kuih seketol sekupang..
betul ke ape yang aku nampak TU??
hahahahahahahaah

deeya said...

ta aek tau pulak bape harga kueh sebab tak suke makan kueh .. kalau harga ayam golek tau lah sekor bape . hehe ~

Fathiah Hamim said...

kalo 3 singgit lagi tuh maksudnya kueh dia besar celah gigi je.

Marcella said...

sekarang kuih 40 sen sebiji..kecil pula tu..hmmmm..

Ash Shikano said...

wah...kampung ak pom stndard 3 singgit..dulu 6 singgit pom ade...

zaman berubah, dunia dh maju,.peace ^^

chemay said...

mak chemay jual kuih jugak.
3=rm1
heee

syrupmasin said...

akak diana : haha..ye ke..ecece..bole la nnt rase kuih akak buad kan :D

aqmal : haha..kau betol ke kau merapu nih?? :D

deeya : haha..ayam golek sedapp :)

Fathiah Hamim : haha..tgk tmpat jugak lahh :D

Marcella : tu la..dulu2 jugak best..besar2 kan :)

ash : ermm tu la..bile brg naek nih susah :)

chemay : waa..ye ke..standard la tuh kan harge mcm tuh :)

Onitsuka_hana said...

kedah mmg murah (tempat kelahiran. hehe kat kelantan klu beli dalam 4 biji dapat free 1. ikut kedai gak..

Jer ... said...

saye suke donut . donut pun naik harga gak ? :D

biawak goreng said...

owh...nakal betul nak g beli kat antu mkck karipap haha

JIJI YU said...

tak lame lagi le tu kan

syrupmasin said...

Onitsuka_hana : ohh ye ke dpt free 1..best gile??

Jer : donut?? ermm..ntah ahh..same jugak kot..haha

biawak : haha..ye la..tuh je yg murah :D

JIJI : ermm tu lahh :D

kokser kokdam said...

sile simpan duit skarang utk beli kueh akan datang.. eheh

Afiq Din said...

kne tanye hantu mak cik karipap la... bru tau np naik harge... haha

Botak said...

kuih karipap kat tempat aku semua gemok²., tapi dalamnya inti angin., celaka betol..

cik ciput said...

kuih dah mahal..3 bijik singgit..dah la tu, karipap yg aku beli inti sikit je!huh..

alif haris said...

kuih karipap feveret gua tu .. :) .. harap takkan naik harga smpai bile2 .. haha .. mustahil betul "D

syrupmasin said...

kokser : haha..betol2..nnt senang sikit nk beli kan :D

afiq : haha..tgh mencari nih hantu makcik karipap nih..haha

botak : haha..tu la pasal..macam ta de inti pon ade :D

cik ciput : haha..marah pasal karipap nih..

alif : haha..naek puye..tunggu lahh :D

Cik Tetra said...

kat tempat sy 3 seringgit,,mcm biase ..x tau la,,kalau balik ni da naik!!hehe,,mintak2 x naik,, :)

amna said...

kuih ooh kuih.. lepas ni x mo dah makan kuih, kita pekene goreng pisang lak ek..

kt sini pisang, rm1 = 10 ketul :)

YOUsoF said...

3 ketul kuih = Rm1 tu harga standard la tapi untuk beberapa ketika ni je Sin...


Tapi tak mustahil jugak hantu makcik karipap akan naikkan harga jugak sebab dia tak berjaya ke final.. hahaha

miss.Addin said...

haha buat kuih sendiri okay tak ?

barang runcit naik, kuih pun memang akan naik HUHU