Followers

Friday, June 10, 2011

sesame street

sesame street

entry nih terjadi sebab aku ternampak patung ernie sesame street mase kecik dulu dekat dapur basah..haha..bingung..rupenye mak ta buang lagi ke patung tuh..laaa..sume maenan mase kecik dulu dah terbakar hangus mase renovate umah ari tuh..tapi asal si ernie nih ta terbakar..ermm mungkin dy hidup kot dekat dapur basah tuh jadi orang gaji..tolong mak aku masak-masak agaknye..

ahh..bukan nak cakap pasal ernie tuh je..ari nih nak cite pasal sesame street..haha..gile rindu nak tengok sesame street..mase kecik-kecik dulu kalu ta tengok mesti ta sah..korang mesti penah tengok jugak..opening song dy ta nak macam budak-budak pulak kan..ye lah mesti la opening lagu macam budak-budak..dah budak-budak yang tengok cite nih..kalu lagu p ramlee terkejut pulak kan nanti..

dalam sesame street gile banyak muppet..aku paling suke big bird,elmo dengan ernie..kalu bert aku ta suke sangat..sebab macam bola rugby bentuk kepale dy..kalu ingat mase budak-budak memang seronok..mase tengok sesame street..mase tengok cartoon..muppet ape yg korang suke dalam sesame street nih..ke aku sorang je yang tengok sesame street?? haha..oke bubye :)

44 comments:

muhamad hanif said...

ahahaha..

akak aku takleh tengok kalau tak malam2 dia ngigau..

emeera asnary said...

sukaa cookie monster.. grrr~

schaze zainn said...

huargh! suke jugak!

xspeseli paling suke elmo.

sore die pun kiut je..hikhik

ada juge simpan lagi patung elmo. :D

Freaky said...

kecik2 tgk gak sesame street.. haha enjoy je masa kecik

syrupmasin said...

anip : hahaha..asal jd smpai macam tuh sekali doe?? :D

emeera asnary : cookie monster kuat makan biscuit :D

schaze zainn : elmooo..kale merah kann..comel2 :D

Freaky : haha..sesame street kenangan tuh :D

muhamad hanif said...

aku pun taktau dia..penakut kot..

iNNrPeAcE said...

suke elmo!!! chumel...
kaler merah tuuu..

cter favor zman keciki gak..
sbb dia ajr mcm2.. abc.. 123... hikhikhikk..

chemay said...

chemay tak penah tengok.
takut.
sampai besar pon macam still fobia lagi kalau ternampak patung tuh dekat rumah sepupu
-.-

Cik Tetra said...

sbnrnya paling x ske citer ni....tak tau la sb ape..tp sebab adik suke tgk,,terpaksa la tgk jgk...hahahaha

fairuz said...

ahh benci gile aku ngan cerite ni. hahahaha

alif haris said...

hhahhaha .. egat lagi .. cite ni antara cite yg aku ta pernah miss waktu kecik2 dulu ngee~

syrupmasin said...

anip : haha..penakot?? tgk cite nih pon takot weh..haha..

innerpeace : haha..betol2..best cite nih..baru pandai :D

chemay : haha..laa asal takot bukan dy makan org pon :D

cik tetra : ecece..takot jugak la nih tgk cite nih?? :D

RedVixen said...

aku suka elmo dengan cookie monster! bert dengan ernie pun suka jugak :D

diana said...

akak tak suka ...
tapi maisara suka betul..
tambah2 yang dok dalam tong sampah tu..
nyampah tengok..heheheh

cik zaza said...

pernah tengok masa kecik2 dulu tapi macam tak bape nak paham. hehe. sbb kecik lagi kan.
tp elmo mmg comel.hehe

syrupmasin said...

fairuz : haha..asal kau takot jugak dgn cite nih ke?? :D

alif haris : haha..same lah doe :D

RedVixen : elmo gile comel kan :D

diana : haha..ye ke kak..haha..comel jee :D

cik zaza : haha..kecik2 kan biase la ape lg tao :D

adwafarahin said...

saya punya patung elmo
heee :)

Republic Aku said...

aku benci dgn cerita ni...keh3

biawak goreng said...

C is for Cookie...

C... O... O... K... I... E...

Cookie!

rindu spelling bersame2 cookie monster... hahaha

kat blog pon aku de lukis die...kih3

Nonie said...

xlyan pun cter ni..hehhe.tp terpksa tgk sbb adik conceur tv.huhuh

syrupmasin said...

adwa : haha..ye ke?? mesti dah hancur kan?? haha..pompuan kalu nmapk bende comel habis lah :D

Republic Aku : haha..asal doe??

biawak goreng : haha..tuh la pasal..lame ta tgk dah :D

Nonie : haha..ye ke..kesian..akak yg baek mmg mcm tuh kan :D

Syuxer said...

err x berapa layan kartun neh..maybe aku x berapa faham bahasa vietnam dorang kot hahaha..apapun citer neh aku tengok sekilas je..terlopong je yela x paham hahaha..english time tuh begitu asing bagiku(ye kot)

shafmechy said...

haha..kau ingat lg nama watak tu ye..aku dh lupa dh...

syaza kelyza said...

cookie monster dengan elmo comel kan :D

syrupmasin said...

Syuxer : haaa?? bhse vietnam?? haha..bise lah dulu kecik2 bodoh habis english :D

shafmechy : haha..mesti la fav nih :D

syaza kelyza : haha..betol2..2 makhluk comel :D

nGiau said...

hmm..sya tida minat la katun ni syrupmasin..sya tida suka katun cm tu..hehe

+_Miss.Jannah_+ said...

haha,dulu kite slalu nanges kalau x dpt tgk sesame street.. :p

SheyPull said...

ewww....:P



JOM singgah blog saya nak... aduhai...BORING nye...eh ape maksud BORING?

Puan Kutu said...

tak tgok sesame street.ms akk dulu dh ada ke blom ekk?rasanya dah ada...terasa diri cam tua sgt plak dah.haha..

apik pehe said...

hehhee..kecik2 dulu suke ngat ngan elmo...

YOUsoF said...

Hahha aku kurang layan la geng kelapa rugby ni Sin.. Aku lebih suka layan A.L.O.N.G hehehe. kata 1 Malaysia... ;D

khairul akmal azman said...

best beb zaman2 ni..
mmg gua layan cter 2.

syrupmasin said...

nGiau : haha..asal?? takot eh?? :D

Miss.Jannah : haha..comel je :D

SheyPull : ewww....:P

Puan Kutu : errr..ade kot :D

apik pehe : haha..elmo gile ramai suke :D

YOUsoF : haha..along..aku pon penah tgk weh :D

khairul akmal azman : haha..ramai org tgk doe :D

apik pehe said...

tapi biler tengok yang dalam tong sampah tu..rase geli..hahaha

ABU said...

au suka yg duduk drm tong sampah tu..hahahaha

Dududu said...

mase kecik2 tak suke tgk , ble dah msuk sekolah baru minat gile2 , xmiss :P

syrupmasin said...

aoik : haha..asal pulak..comel je :D

ABU : haha..ohh..

Dududu : haha..ye ke..mase kecik mesti takot ann?? :D

JIJI YU said...

katon ni la aku paling nyampah..

Botak said...

masa zaman kanak² takde tv kat rumah., so tak taw ape itu jalan bijan., kesian kan saya., wahahaha..

Shamsuddin Amin said...

suke yg dlm dustbin tu... hehe

syrupmasin said...

JIJI YU : haha..laa..asal..bnyak bg pendidikan nih cekgu :D

Botak : haha..tipu lah :D

Shamsuddin Amin : ohh..oscar lah :D

miss.Addin said...

ELMO the best ! HAHA :)

cucu umie said...

haha...cartoon nie still ad lol sampai lah nie kalo xsilap ayie..mcm nampak shjer adik ayie tgok dekat tv mse tu..hehe

cik sakdi said...

dulu darjah 5 kalau ponteng skolah ade sesame street kat tv3 kul 9pagi. haha aku suke cookies monster. haha