Followers

Wednesday, June 29, 2011

macam mane??

ohh betty sumber inspirasi..haha :)

ari wordless kan..tapi sebab macam malas nak post gamba je jadi nak jugak tulis..bukan ape aku macam terpesone macam mane ari-ari sorang blogger tuh dapat idea update blog..hebat betol..setiap ari ade je bende nak post dekat blog..

kalu macam aku lah idea nak tulis blog selalu sangat datang mase tengah tunggu nak lelap mate..asal la otak nih berjalan-jalan kehulu hilir mase nak tido..lepas tuh kelam kabut amek carik handset tulis..takot lupe pulak esok kan..

aku pelik betol..ade je idea nak tulis..macam si anip nih..selalu je update pasal drama ciptaan sendiri..sorry anip aku maki kau dekat sini..haha..ta caye kau pegi blog dy..sumpah kau gelak kalu bace blog dy..masing-masing ade cerite sendiri..

kekadang kalu bace-bace surat kabar pon bole jadi cerite kan dalam tulis blog nih..ade jugak yg copy paste dari blog orang buat macam entry sendiri..haha..suke hati lah kan..masing-masing punye blog..bagi aku buat ape copy entry orang..kalau orang komen pon rase ta puas sebab bukan idea sendiri nak tulis blog..

masing-masing ade care sendiri nak dapat idea untuk update blog kan..lagi 1 care aku senang je tengok gambar dekat atas tuh pon dah dapat 1 idea..ehh nih betol ye..haha..ape-ape pon rajin-rajin update blog..tahniah anda hebat..jangan malas..oke bubye :)

56 comments:

Si DauN CeRi said...

i've been searching for my inspiration lately.. idea takde, nak update pon malas. heh~

aqmalazmi said...

kau mcm aku..
mlm mlm sebelum tido jumpa idea..
cepat cepat capai fon..kalau tak esok lupa lah jwb nye.
HAHAHAH

niena shopping2u said...

maka rajin2 lah mengupdate blog :)

Liyana Zahim said...

Krane blog sy binasa.. Hahahah~

Marcella said...

idea...time nak,takde..payah2..

niena shopping2u said...

tiada guna mencedok entri org :)
tpi entri yg bagus harus di kongsi dgn cara, kasi la kredit sket kt org tuuuu

syrupmasin said...

Si DauN CeRi : haha..duduk diam2..mesti idea dpt :)

aqmal : haha..tuh seronok tuh :D

niena : ermm..betol tuh kak..ta puas kan nnt ;)

Liyana : haaa?? asal??

Marcella : haha..biase lah tuh..bile ta nak lah tulis dlm phone :)

Fathiah Hamim said...

aku pun kering idea lately neh. =.=

rara pinkmafia said...

hehe rara pon same.kalau tibe2 ada idea nk buat entry,taip dulu dlm hp.then convert je nt.mudah kan.hehehe.

blogger tegar lah konon kan.hehe

muhamad hanif said...

kutuk tanda syg adik ipar eh ?


LLALLALALALAL ;)

Cik Ungu Kamila said...

idea ada tapi masa pulak takde. bila dah free, idea pulak takde. camne la tu ? keh3 XD

cucu umie said...

kahkah...terase ayie disitu..xad lah..btw, kadang idea datang tu daripada sekeliling pon boleh ambil juga..ayie kdng2 dpt idea dripada status member kt fb..hahah

syrupmasin said...

Fathiah Hamim : ermm tu la..kene bertape dlm gue nih nak carik idea :D

rara : haha..betol2..senang kan macam tuh..naseb ade phone :D

anip : haha..perasan lah aku..haha :D

cik ungu : haha..alaa auto post lahh..huhu :D

ayie : asal terase ayie..kau punye entry oke je..superb..haa..status dekat fb pon oke jugak..aku pon gune macam tuh :D

akmaL said...

ko pon hebat gak bro :D

shafmechy said...

kau pun mcm aku gak, selalu dpt idea bila lelap mata...tapi bila bangun pagi hilang lak idea tu..tu yg geram tu..

Andrik McVean said...

wow!!!! canthek arr...LOL!!

najihah sahami said...

haha..mesejnya satu je. tp pndai buat penerangan. baguihhh ah,. hehe..pndai hurai eh. jeles!

Nur Sulastri said...

agakla, tambah-tambah yg nak post cerita tu, setiap hari ada idea. huhu. bagusla tu, terserlah bakat di situ :) so, keep on blogging ! you too :)

Aida Zafirah said...

oke sekarang aku rasa mcm ko tgh perli aku..mentang2 lah aku jarang update blog..:P

saiazuan said...

idea dtg tiba2 ;)


dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

syrupmasin said...

akmal : err..haha..thanxx...alaa kau pon hebad lah..idea jepun..menarik :D

shafmechy : haha..amek la phone..tulis..huhu :D

Andrik McVean : haha..cantek kan :)

najihah sahami : errr..macam cekguu :D

Nur Sulastri : ermm tu la hebat kan :)

aida : haha..sape terase dy makan cili :D

zuan : haha..tibe2?? hebat :)

nurAMALLINA said...

Berblog buat saya bernyawa. Haha

pamie said...

tahniah, anda en saleh, mu memang hebak! :P

echaRierie said...

syrup tetap hebat bha !
ok..tue je komen..
Thank You .. :D

Syuxer said...

kerana berblog,kadang2 aku selalu kurang baca buku T_T..

mujur blog2 korang semua ada ilmu sikit2..x la tumpul otakku..:)..

Cik Tetra said...

tau xpe,,kadang2 idea nak update blog,,datang bersepah-sepah,,tp cume waktu je yg x kena,,,kdg2 time tgh mandi la,,pastu habis mandi da lupe,,hahaha..x boleh blah,, :D

sukasuki said...

ahaha..sama la..tulis dekat hp takot lupa.. =p

syrupmasin said...

nurAMALLINA : perghhh..haha :D

pamie : errr..cakap kelantan pulak?? :D

echa : haha..ta delah echa..thanxx :)

Syuxer : haha..same lah doe..naseb blog kau ade bnyk info :)

cik tetra : haha..kalu mcm tuh..tulis dekat dinding jap :D

sukasuki : haha..idea tuh senang kan nk igt kalu tulis dekat phone :D

fa said...

ingat an nk cerita pasal ugly beaty an~
sekali rupanya lain.. hee..
kesimpulannya kena update blog sampai lebam.. ngee.. ;D

niena shopping2u said...

baru laaa sangat! gedik jer

Khairil said...

memang blog ni dah jadi fenomena kat aku..
betty tu dulu feveret aku tu... nak buat entry pasai dia nanti hahahaa

zie_ira said...

hehe, btul2,,ira pon kadang2 dtg mood nak mngupdate ,,xhenti2 update,, tp bila dtg mood xde idea nk update,, berhari2 la x update,hee,tapi skang mmg nga syok update je,,huhu

syrupmasin said...

fa : haha..ugly betty..adoii..dah habis kan..haha..betol..kasi jd pandan :D

akak niena : haha..gedik sikit je kak :D

khairil : betol2..1 fenomena..haha..buat2 lah :P

zie : haha..sbb idea bnyak la tuh :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku ponn selalu kering idea.. tapi aku kalau betol2 kering idea aku suka ingat balik pengalaman hidup aku yang sebelom2 ni :)

alif haris said...

haha kau telah buat aku bersemangat untuk terus update blog :)

mrs.asrafovic said...

:)..betty benafe pon klah awww...

HAHHA~~ tau xpe..org yg rajin update blog dgn entry2 diorg yg gempakkk...

yeahhh~` sgt trpesona dgn mreka2 nih~~

inche hlovate said...

ohhh betty... bestnye crite tu

ecah mashuri said...

kalau time ade idea line pulak xde.camne??ehheh

syrupmasin said...

Taufiq Arifin : haa..betol2..care terbaek :)

alif haris : perghhh..perli ke nih doe?? :D

mrs.asrafovic : yee..terpesonee :D

inche hlovate : bestt nyee :D

ecah : haha..tulis dlm ketas dulu :P

cik aisha said...

kdg2 kena brainstorm dulu utk dapatkan idea...huhuu mcm nk msk exam lak.

Izzaty Ishak said...

Aku hentam semua masuk blog. Cite apa pon bantai je. Haha

Addin said...

reading helps me a lot ! ;)

agak agak Addin rajin update tak ? haha baik jawab ! ;p

apik pehe said...

hahaha..ko ni sentiasa jer buat karangan yer..agak2 BM ko dapat A1 kan aritu?hehehe..

tau takper..diorang2 ni semua banyak idea..macam mencurah ke ladang gandum jer..hahaha

Bella Bell said...

errr... tulis kat handset? ok. idea yang kreatif! hehe!!~


ok.. anip tu memang sengal.. suka sangat buat cerita mengarut.. tapi kelakar.. haha!!~



^^

NuR 'aQiLaH said...

x update pon komen dah byk.
kalo update....huhu

chemay said...

jadi blogger nie memang cam tuh eh?
bila ada idea.
cepat2 cari fon.
sebab nti takut lupa.
heee
:P

YOUsoF said...

Tahniah Sin kerana anda memberi kami inspirasi dan kesedaran hahha. betullah, dah nama blog kita, memang tak syiok la kalau guna entry manusia lain...kan.

dwaty said...

saya kalu dah takde idea... tak updatela... hehehe

syrupmasin said...

cik aisha : haha..lebih kurang exam jugak lah..kene susun baek punye :D

Izzaty Ishak : haha..hentam saje lah laboo :D

Addin : errr..rajin2 :D

apik pehe : err..tuh spm doe..dulu2 :D

Bella Bell : haha..tulis2..ta nak bg lupe :D

NuR 'aQiLaH : haha..err :)

chemay : ermmm..elbih kurang lah chemay :D

YOUsoF : tahniah?? haha..betol2..kalu gune entry org laen ta best lah kan :D

dwaty : err..alaaa update lahh..jgn ta update :)

schaze zainn said...

schaze byk cerita personal jek. =D

Umi Asura Sanusi said...

idea tu selalu jugak ade..mase je yang tak de nak update..huhu

Scya Lollita said...

x best la kalo curik2 entri org ni . rse nak hempuk je hahaha .

kalo cri gduh pun bole jd stu entri jgak kan ? kihkih

harrazdani said...

tak suka copy dari paper...tp kadang-kadang perlu juga buat camtu...hiuhhuh

schaze zainn said...

schaze selalu hapdate pasal personal jek =D

ABU said...

bnyk idea sbnrnya..merata2, cuma terpulang cam mana nak olh dan sampaikan..hehehe

vampire's lovex said...

aku plak idea datang time tgh mandi,jd nye memang hilang la idea tu bila kuar bilik aor sebab x sempat nk capai fon hahaha...