Followers

Tuesday, June 28, 2011

senyum la sikit..


senyum sikit :)

penah pegi buat urusan dekat kauter orang yang jage kauter tuh ta senyum?? kuli batak kedai yang amek order muke nak masam pon ade jugak kan..err..biase lah..kalu jadi macam tuh..normal la kan..senyum tuh kan mahal..ingat senang-senang je ke nak senyum dekat orang..

alaa..senyum la sikit..bukan susah pon..kedekut betol nak senyum..ape gune simpan senyum..ta mati pon kalu senyum dekat orang..perghh aku cukop pantang kalu senyum dekat orang lepas tuh orang yang kite senyum tuh buat muke..rase nak pijak-pijak sampai mati orang macam tuh..kedekut nak mampus balas senyum orang..

kalu dekat kedai penah sekali tukang amek order dengan muke monyok dan mintak pelempang datang amek order..memang kene maki lah kan..ta bole senyum eh kak..muke akak dah lah cantek macam wan maimunah..tapi kedekut betol nak senyum..dah lah kene maki siap kami report dekat tuan punye kedai lagi..jadi jangan la kedekut senyum..

jadi kalu ta nak kene maki kene ludah dengan orang..jangan kedekut senyum..nanti ta pasal-pasal kene pijak beramai-ramai..senyum sikit..oke bubye :)

62 comments:

muhamad hanif said...

Err..biarla aku taknak senyum..


LALLALALALALALLALAL

echaRierie said...

setujuuuuuuu..
sy pun tak suka org kedekut senyuman..
tak byr pun..rasa nak lempang jgk..
haha..

syafiqakarim said...

haha biasa lettew..
bakal diva beb. senyuman mahal
tu. kena bayo baru leh senyum
tak pun ada emas gamaknya.
haha. xpe,kite senyum selebar2
alam je okeh.

khairul akmal azman said...

btl..bukan nye senyum kua 1 juta rgt pun..bende plg simple..smile..ssh sgt ke..panas gua ngn org muke poyo2 ni..masam cam cuka..!podaaaaaa!

hudahassan ^^ said...

fuuhhhh . terbaek entry nih !! sbb sye ske snyum n siyes mang panas klu org tknk bls snyuman kte . :)

syrupmasin said...

anip : haha..kau mmg kedekut senyum pon..haha :D

echa : haha..jom lempang jom :D

syafiqahkarim : err diva?? haha..

kay : haha..podaaa :D

cik najihah said...

hahah kalau kat xhashier tu rase nak bagi hempuk kerusi je muke nak ketat je

syazwiena khan said...

aku pon pantang la kalo senyom orang buat bodo . eee ! kebabian btoi .

Cha sahaja said...

haha..senyum..pak guard tu pnt..tu mlas tu..haha

AYuNG said...

setuju!
mahal betul sneyuman dorg suma....

Marcella said...

betul tu..geram je..bukan kena hulur sejuta pun.pernah sekali senyum kat dak junior yang baru 2 hari masuk,buleh lax dia wat muka bodo..eii,ase nak bom je..

syrupmasin said...

huda ; haha..betol2..panas 1 badan :)

syazwiena khan : kebabian??

cha : haha..mungkinn lah kan :D

ayung : susah org kedekt senyum nih :D

Addin said...

haha senyum terapi muka ;)

senyum sokmo !

cucu umie said...

bagikan..kalo kita nie nak mesra dengan orng mesti kena senyum lol..lagipon kalo kita senyum sukrng2 yer rase sejuk mata memandng..lagi2 kalo orng berniaga..huhuh

shafmechy said...

syrup..jgn la lempang aku..hehe

syrupmasin said...

Marcella : haha..junior nk kene tuh dgn senior :D

addin : betol2 terapi muke :D

ayie : betullsejuk je org pandang :D

shafmechy : haha..mane ade doe aku lmpang kau..kesian tgk kau mintak keje ta dpt2 :D

aqmalazmi said...

weyy taur tak..aku beli barang dekat KOOP... pas tu akak koop tu marah akuu..die tengking tengking akuuu.... pas tu dekat kaunter ade tulis "SILA TEGUR SAYA JIKA SAYA TAK SENYUM"
soo aku blurrr....perlu ke aku tegur die???

asal lah die tak tulis
"sila marah saya jika saya marah awak"
ANNNN !

chemay said...

ololo.
henseng nye senyuman
:P

Cik Tetra said...

tau xpe...menyampah betul tgk org yg x suke snyum..cam nk lempang2 je...cashier slalu cmtu..ade yg senyum ok la,,tp yg serabut tu,,lgsung x nak senyum,,ape daaa...bkn ssh sgt pn nk senyum.. :)

hyz said...

senyum... x perlu kata apa2...

KRL kaprileader said...

sape gemok???????????? hahahha

Fahmi Mustakim said...

memang sakit hati kalau berurusan dengan orang yang kedekut senyum ni..nak je maki2 depan muka dia..

tapi,sebagai INSAN YANG CEMERLANG, takleh la macam tu..sabo je la :)

Bella Bell said...

senyum.. tak perlu kata apa2... hehe!!~

senyum tu kan sedekah :)



^^

cik sakdi said...

sebb tu aku malas nak senyum dulu kat orang. nant diorang xbalas. peh macam nak sule je mereka dengan lembing. haha

Freaky said...

die ta senyum sebab da bosan nak senyum. :D

nurAMALLINA said...

Macam senyum banyak je? -.-'

alif haris said...

huhuahuahua ! aku pernah senyum kt sorang cashier tu tp pastu die kenyit mata lak .. ape kes ye yg tu ??

btw gamba kau tu bkn senyum sikit .. senyum byk tu .. haha :D

adib syazwan said...

senyum itu sedekah..hahaha..kan2?

akmaL said...

betul tu..kalau p nak wat urusan kat mana pejabat susah bebeno org kat sana nak senyum..

snowthenraibow said...

haha .. cuba pakat2 senyum .. hehe . .senyum itu sedekah .. haha . .

syrupmasin said...

aqmal : haha..sian kau doe..sabar ye..dy tgk kau kecik dy fikir dy bole buli kau kan :D

chemay : haha..henseng?? :D

Cik Tetra : errmm tu la waeda..susah org kedekut senyum nih :D

hyz : betol2..senyum sikit :D

KRL kaprileader : errr..sape2?? :D

Fahmi Mustakim : yee betol..insan cemerlang..sep sikit :)

Bella Bell : senang je nk but pahale..senyum sikit :)

cik sakdi : perggghh..garang doe kau :D

Freaky : laa..senyum pon bosan eh? :D

nurAMALLINA : oke la senyum banyak dari sikit kan :D

alif haris : casher tuh suke kau kot..haha..biar senyum bnyak dr sikit kan :D

adib syazwan : betol2..bole buad pahale :)

akmal : haha..biase lah dyorg macam bangge la keje pejabat :D

snowthenraibow : betol..senyum sikit :)

Terbelog said...

kena baya dia dulu
baru senyum ha3

niena shopping2u said...

tau takpe... bukan luak pn kalo wat muka senyum, tau la penat tpi jgn la wat cmtu.. kekadang tu ckp kasar... cam la kte ni nk sgt gi kedai dia..

mrs.asrafovic said...

senyum pon nk kedek kn3???

xpaham tol...

bkn kne byr kot snyum...

ooo..pham2...xde gg..2 yg diorg xblas snyum..

HUHU..

biawak goreng said...

jangan senyum macam tu...t ambulance datang angkut ko..haha

aQimie Ceplos said...

kite bakorr je kite bakoorrrrrr!! aahahha..

syrupmasin said...

terbelog : err..senyum pon nk kene bayar eh?? :D

akak niena : haha..betol..alaa senyum bukan letih mane pon :)

mrs.asrafovic : haha..mungkin la kot kan..gigi habis sume :D

biawak : err.. oke jugak..bole makan free :D

Nurulee said...

senyumlah, senyumlah, ahai cik mek molek :)

ezzu said...

mahal senyum yg kat dlm gmbr tu...hehehehe

alif haris said...

hohoho . bahaye wooh ..cashier tuh bini orag kahkah3 ..

err betul3 .. baik byk drpd sikit :)

fahiraferra said...

aku suka senyum :)

syrupmasin said...

aQimie Ceplos : haha..jom bakar jom :D

Nurulee : sedappp nyeee suaree :D

ezzu : haha..murah je :)

alif haris : haha..ye ke..alaa lekk ahh..bukan laki dy tao pon..haha..betol2..biar bnyak :D

fahiraferra : senyummm :)

cik ciput said...

:) nah...

*senyum kan sedekah. pahala free pun xnak kan?hehe

:) senyum lagi

apik pehe said...

haaa.tau takper..pelanggan sentiasa betol..banyak kali da jumpa orang camtu...hahah

Syuxer said...

ai geng sori lambat balas..tido awl semalam..:)

biasa ar manusia zaman sekarang..senyum cam kena bayar singgit baru senyum,itu terketar2 bibir hahaha..

aku pun pantang gak,aku senyum kat orang tuh,orang tuh cam xde perasaan..perghhh rasa nak bagi tendang menjulang kat dagu dia hahahaha...

yang paling jujur,ikhlas bila kita bagi senyuman kat orang tuh ialah baby aka budak kecik..:)

rara pinkmafia said...

cite pasal senyum ni.rara penah maki sorg cashier giant sbb dh lah tak nk senyum,then cmpak2 je balance duet rara.bengang ouh.

niena shopping2u said...

sengihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh je

lilypelangi said...

senyuman yang menggoda . hehehehe

Fyqa said...

gua senyum abes bca entry lu.

nmpak tak ?

;)



:]

Norhisham Nordin said...

org skang mmg cmtu... kedekut senyum... melayu dgn melayu pun tak nak senyum...

inche hlovate said...

sekeh je pada mereka yg kedekut nak senyum tu :D

~NajiLaA~ said...

diorg ramai yg period kot.moody. ;p

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

senyum, tak perlu kata apa2..org tuh gigi dia rongak kot, that's why taknak senyum.. >.<

syrupmasin said...

cik ciput : senym jugak :)

apik pehe : haha..org macam tuh kene lmpang je patot :D

Syuxer : haha..ye ke..budak kecik ngn baby?? haha :D

rara pinkmafia : perghhh..garang nih..tp kite buad bende betol kan..senyum pon susah kan :D

niena : akak..sengeh dgn senyum laen eh?? :D

lilypelangi : errr..haha :D

Fyqa : haha..nmpak2..senyum sikit :D

Norhisham Nordin : tu la pasal..kedekut betol :D

inche hlovate : haha..nnt mak dy marah kalu sekeh anak dy :D

NajiLaA : haha..err..mungkin la kot kan :D

Fee Hafeezah : hahaha..kesian kan..senyum :)

puteri ain said...

lebar senyuman mu . hehe

diana said...

tak ikhlas nak buat kerja sebab tu senyum pun malas..
kalau tak nak kerja bagi je kerja tu kat orang lain..ramai lagi yang nak kerja..ye dak??

ABU said...

aku tak kedek kalau senyum..aku bagi jak hahaha

saiazuan said...

huhu btl ikhlas nye senyum tu.. :D


dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

YOUsoF said...

Baru pagi tadi aku beri senyuman manis kat sorang pakcik ni. tapi dibalas cuka Sin... kadang bengkek jugak hati aku.. tapi lantak la, tak rugi pun kita senyum. lagi awet muda ada la.

Tapi muka beliau tak macam wan maimunah, cuma macam Jalaludin Hassan.

syrupmasin said...

ain : haha..lebarr sikit je :D

akak diana : haha..betol tuh akak..susah lah org mcm nih kan..ermm

abu : haha..bagus la doe

zuan : haha..ikhlas lah :D

yousof : haha..jalaludin hassan?? err

syrupmasin said...

ain : haha..lebarr sikit je :D

akak diana : haha..betol tuh akak..susah lah org mcm nih kan..ermm

abu : haha..bagus la doe

zuan : haha..ikhlas lah :D

yousof : haha..jalaludin hassan?? err

shairazi sharizan said...

kadang2 panas jugak dengn org yang xmo senyum nie..

susah k nak senyum? terutama bila berurusan denagn yang jaga kaunter..