Followers

Tuesday, June 21, 2011

salam-salam..

ade pon muke yang sopan lagi berbudi bahase :)

ari nih aku terpikir pasal salam..sebab tiap kali aku jumpe pakcik makcik mesti kene salam kan..kalu dulu mase kecik bole la jumpe pakcik itu cium tangan..jumpe makcik ini cium tangan..

ta kesah la tangan dyorg lepas basuh berak ke..tangan bao ketibas ke sebab lepas pegang keti..sebab mak pesan salam dengan orang cium tangan..bagus nih dengar cakap mak..

sekarang bile dah besar nih nak cium tangan orang pon ragu-ragu..sebab aku pernah kene sekali bile aku nak cium tangan sorang pakcik tuh cepat-cepat tarik tangan dy dari kene cium..perghhh malu gile doe..

aku sekarang pikir mungkin dah sampai mase untuk tidak mencium tangan orang kot bile bersalam..ecece..ayat spm..mungkin ini mase nye bile jumpe pakcik hanye berkate hai pakcik..lepas tuh bla dari situ..tanpe mencium tangan mereke..

dah la..lepas nih kalu salam memang ta kan aku cium tangan..sume sebab pakcik yang tarik tangan cepat-cepat tuh..oke bubye :)

44 comments:

kjaharun said...

huhu.. saye pun penah nk salam cium tangan ngn sorang makck ni, cepat je die tarik tgn die.. terus jd x suke kt makcik tu.. :)

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

pnah jgk kena.
ngn nenek tiri. dia mmg stail gtu.
nk wat cne, slm skadar tnduk jelah.
:)

schaze zainn said...

mebi kamu busuk kot sbb tu uncle tu tarik tangan die..ekeke

adwafarahin said...

xbole2 jmpe kene salam cium tgn mak kate :P

echaRierie said...

yaya sy pernah tgk cmtue..dia taknak tgn dia kena ciom biar je la..haha..

eh..dia tarik sebab baru kua dr toilet letewww..hehe..

apapun at least hormat org tua jua kn ? Good boy..

Cik Tetra said...

sy pon pernah kena camtu..lepas tu,,terus rase was2 nak slm cium tgn..skang ni...salam je...x cium tgn...kire ok la salam,,,drpd x salam..kan..kan..

syrupmasin said...

kjaharun : haha..jgn la ta suke makcik tuh..sian dy.. :D

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ : haah..salm dan tunduk..baguss..iade yg bernas..thannx ;)

schaze zainn : busuk?? err..ta lahh..ari2 mandi tao :D

adwa : haha..alaaa dah besar kot sekarang :D

echa : haha..hormat sikit je :D

delarocha said...

pakwe makwe tak leh salam salam tau.. hehe

rara pinkmafia said...

aah,rara pon dh biasa salam tgn org bile salam,but bile dh beso smpai terbawak2.malu bile nk salam pakcik2.

biawak goreng said...

salam cium tangan! jangan degil...
hehe...
bese aku salam cium tangan yang kenal la sebab mane taw ade dosa ngan diorg... sekurang2nye bile cium tangan rase terhapus sikit dosa2 kecik kalo de sakit kan ati diorg ke...

kalo yang kenal tapi x brape rapat...
salam tunduk je...just hormat...

kalo x kenal...tapi sedara... salam biase je... sebab pernah sekali tercium tangan...
walaupon aku ni mude...tapi aku pak cik die...haha...

salam cium tangan! jangan degil...hehe mak suruh

Amirul Aqiim said...

hai pakcik! pastu trus blah..
ok gak idea tu..
nk try la lpas nie.. hehe

cik sakdi said...

cikgu aku dia kalau salam suke hempas tangan aku. ala mcm menghalau je n xsudi salam lame2. peh gua touching beb,. makan dalam tau. haha

azi nur said...

kalau buat salah pon salam cium tangan..hehe

niena shopping2u said...

syrupmasin ni laki ke pmpuan?kalo pmpuan mmg la pakcik tu tarik tgn,sbb org lelaki ni lain,setua mana pn dia..pepaham la sndiri.. kalau makcik2 tu,perasaan dia lain plak =.='

Anda akan di hack.. sila tgk sini
http://www.my-shopping2u.com/2011/06/tanda-password-yang-lemah.html

diana said...

akak selalunya kalau salam cium tangan ni dengan mak akak,mak mertua dan ayah mertua je..
yang lain salam gitu je la..
tak de cium2 bagai..
geli la nak cium.

aLya maNip said...

mesti pakcik tu rasa awk sebaya ngan dia kot..ngeeee

syrupmasin said...

delarocha : haha..baek boss :D

rara pinkmafia : haha..tu la pasal..dr kecik slm cium tgn da besar mcm pelik kalu nk tinggal :D

biawak goreng : haha..mcm2 jenis..bagus..nak ikot lah..haha..yee..ikot cakap mak :D

Amirul Aqiim : haha..sopan sikit macam tuh kann :P

cik sakdi : haha..dy nak bg kau tao yg kau busuk kot :D

azi nur : haha..cium tgn la best kot :D

niena shopping2u : haha..lelaki lah..ohh macam tu pulak :D

akak diana : ohh mcm tuh eh akak..oke lepas nih kalu jumpe pakcik makcik salam je ta yah cium tgn :)

alya : haha..alaa nmpak tue sgt ke saye?? :D

Jer ... said...

wah bagus la cium tangan , same la macam aku :)

aqmalazmi said...

kita buat ala-ala dewasa jew lah..
salam letak kat dada..
hahah
okey?

Marcella said...

aha..pernah jumpa juga.nak cium tangan mkck 2 tarik cepat2..tersentap juga perasaan.sejak dari tu,kalau salam nak cium tangan,tengok range umur.agak cam lagi tua dr mak kta,cium.agak mkck muda2,salam bese je..

konpius2..

aQimie Ceplos said...

aku penah kene gak dgn sorg makcik mane tah aq g raye..
perh.. rasa macam terhina.. jimbet btol..
tp bile aku slm, biasanye aku cium tngan aku sendiri... wahaha!
normal ke tu?

shafmechy said...

pnah kena jugak..haha...dari pemerhatian aku, klu org besar salam nk cium tgn, pak cik mak cik akan rasa awkward..(teori sendiri)..so aku salam sekadar tunduk kepala sikit klu dgn org aku tak knal...

taliff said...

tak cium tangan dierang, tapi hentakkan tangan dierang kat dahi, kasi dierang rasa sket penangan dahi nie...huhuhu..This Is Best Bro!

ABU said...

cium tangan je kalau nak.. tak de masalah lah.. apa nak malu malu..hehehe

Khairil said...

Salam bro,..
ucap salam satu amalan yang bagus, digalakkan dan mendapat pahala lagi...

bersalaman biarlah dengan lelaki sama lelaki..perempuan sama dgn perempuan..

kalau kita lelaki bersalaman dgn seorang makcik yang bukan muhrim haram hukumnya...

syrupmasin said...

jer : haha..nak stop dah kot cium2 tgn nih :D

aqmal : salam letak dekat dada??

marcella : ermm..t la..kne tgk umur..stgh org suke..stgh ta suke :D

aQimie Ceplos : err..cium tgn sendiri?? haha..syok sndiri tuh :D

shafmechy : haa..aku nk buad mcm tuh la skrg :)

taliff : haha..wahh..nnt kene maki pulak :D

ABU : haha..tp stgh ta nak abu :D

syazwiena khan said...

dah beso pon p ciom tgn sape sroh ..

akmaL said...

asal die xnak ko cium tgn die? haha

alif haris said...

skrg ni kita kene salahkan pacik tu la .. haha :D ..

syrupmasin said...

junior : haha..ye la..ikot cakap mak :D

akmal : haha..ntah la doe..aku pon ta paham :D

alif : betol2..pakcik tuh yg salah :D

adib syazwan said...

kalo g2..bek ko cium pp..=P

nurfatiha blacky said...

HAHA. xnak cium tgn coz dah anggap besar. HAHA

cucu umie said...

ayie jrng ah nak cium tngn kecuali orng2 tuas jer.. kalo pakcik2 salam mcm gitu jer..

Ain said...

you jumpa bapak i nnti salam jgn tak cium tgn pulak. kang tak pepasal bapak i reject you. bhahaha

Syuxer said...

ko patut pakai sarung tangan cam orang naik motor harley davidson,baru orang syok nak salam..

apapun sekarang ko dah baligh..

x leh dah salam dengan wanita bukan muhrim..

ko salam2 gitu je..pahtu wat angkat kening cam the rock baru pakcik tuh rasa panas heheh..

syrupmasin said...

adib : pergghh..berbual..mampus aku ta nak :D

nurfatiha blacky : haah..tu la pasal :D

cucu umie : oo..org tue lah...pakcik tuh ta tue ke?? :D

ain : haha..oke2 :D

syuxer : haha..betol gak baru padan muke kan :D

Fathiah Hamim said...

aku selalu beranggapan orang yang tarik tangan cepat2 tuh poyo. bajet tangan dia bersih. =.=

Raji and Yeen said...

eh taw xpe ak pun pernah jgak cmtuh owh.. dh dua kali lak tuh dgn org yg sama
boleh lak terlupa dia pernah tarik tgn dia skali waktu nak salam =.="

Mawar Berduri said...

aku paling berangin kalau nak cium tangan then dorang tarik cepat2.. macam lah tangan kita nie kotor sangat.. menci!

YOUsoF said...

Hahha rilek la Sin. Aku pernah rasa jugak dimalukan camtu.. Segan siot kalau dia tarik camtu je.. aku rasa mereka perasan muda kot, tak patut cium tangan mereka..

Kalau aku cium je tangan pakcik makcik aku, sebab masing² pun makin membesar kot. Bukan kita je yang makin bujang ye tak.. ;D

syrupmasin said...

fatiah : ermm..tu la..ape punye org daa :D

raji and yeen : haha..muke org macam tuh patot dibuad poster..untuk diingt :D

mawar : haha..tao ta pe..ape punye org lahh :D

yousof : haha..betol2..bukan kite je..lepas nih mmg ta la aku cium tgn org doe :D

AYuNG said...

kesimpulan?? hehe..

niena shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/jawapan-maksud-di-sebalik-gambar-itu.html

mengikut pandangannya

DiriKu said...

ades...boleh pula jadi isu ye...hahhhhaaha...mungkinlah kot...setakat salam pun dah ok lah tu... XD