Followers

Saturday, June 4, 2011

bajet..

cik perempuan atas tuh pandai budget duet..huhu..dan muke aku bajet dan bole dilempang sile lepmang sekarang :)

jujur cakap aku nih bukan nye reti bajet duet segale..tambah-tambah kalu duet dari pama tuh dibagi lebih..dalam otak mesti timbul macam-macam bende..dari nak ke penang sampai lah ke siam..nak makan itu makan ini..ta gune punye syaitan bergabung dengan nafsu tikus untuk menghabiskan duet..persetan kau..lepas tuh mule lah kene bebel..cepat betol habis duet..adoii..amek kau kene ceramah free..

selalu orang cakap perempuan ta reti bajet duet..tapi aku rase same je perempuan dengan lelaki..kalu dah ade duet depan mate tuh..letak je lah kau dekat pasar-pasar bodoh pon duet bole habis..3 tahun aku belajar..aku jumpe yang betol-betol pandai buat budget segale nih perempuan..pergghh..ta nak telite gile pulak kau..segale bende kau catet..macam nak buat laporan kewangan..

segale jenis resit kau simpan sampai purse kau terkeluar-keluar resit zaman p ramlee tuh..hebad doe..perempuan nih..bagus..aku gile respect dekat sape yang pandai budget duet tuh..bagus-bagus..teruskan usahe..ade tips budget-budget tuh kongsi-kongsi la dengan aku yang borong macam anak gajah nih..oke bubye :)

39 comments:

biawak goreng said...

yes...im the 1st one...hihi like3

syrupmasin said...

biawak goreng : haha..suke yee..

muhamad hanif said...

yang sebelah tu ke ? kemsalam..


HAHAHAHAHA..

~SYAZ~ said...

haiyooo~~
bab2 duit ni syaz mmg sgt lah tak teror nak membajet..
sebab nye ape?
sebelum dapat duit mmg lah dah bajet tu ini kat kertas..
bila dah dapat duit..
memang bajet ke mana duit pon habis ke mana..keh3..

syrupmasin said...

muhamad hanif : gatai nohh hang.. ;D

~SYAZ~ : haha..same la..adoii mcm mne nk budget nih..

chemay said...

tak pandai jimat.
tapi suka jugak simpan resit dalam wallet.
hee
:)

RedVixen said...

hahaha... bajet aku selalu kelautt T^T

apik pehe said...

hhahaha..apik ni takleh pegang banyak duit..sbb tu kalau nk kuarkan duit ptptn..sekali kuar hanya rm40 jer..hahaha

zacky786 said...

hahaa.. ~ sama laa bro.. ada gak member aku pmpn yg teliti cmtu.. perghh sume die kira. jadi orang berkira dah kau tengok .. sen2 pon kira.. ishk..

Mra Mastura said...

nak bajet? b4 kua umah, pk la dlu nak beli ape2 ke x ke.. kalau x, bwk la duit sikit aje. hehe :)

slmt mmbajet

Arpiiz said...

kita kalau ada duit lebih barulah belanje lebih, kalau takde duduk lah diam2 dekat rumah..huhu

KurekureKecik said...

aleh hensem~

syrupmasin said...

chemay : haha..asal simpan..jd kenangan eh :D

RedVixen : same lah doe..asal la jd mcm tuh sekali kan :D

apik pehe : ecece..ye ke rm40 je?? :D

zacky786 : haha..elok jugak ade org mcm tuh kan..

Mra Mastura : haha..kalu bawak duet sikit nnt cucuk dekat atm jugak lahh..haha

Arpiiz : haha..duduk diam dekat rumah nnt gemook :D

KurekureKecik : nganjing nih :D

Syuxer said...

aku dulu pernah gak amal sikap wat rekod segala duit masuk keluar tapi sekat dipertengahan jalan..betullah kita hanya merancang Tuhan menentukan..heheh

hahahah betul kata ko bro..dapat je duit besar..macam2 lah nak beli..last2 pokai hujung bulan heheh

raima said...

haahhaa,,,kalau mcm tu,
raima boleh geng dgn kakak tu,
sbb segala2 resit raima simpan dlm purse,
org lain tgk, cis!purse tak pernah kering,
pdahal die tak tahu, tu smue resit..

p/s: penting simpan resit,nnt papehal sng =)

syrupmasin said...

Syuxer : haha..asal doe kau stop..kalu ta mesti dah hebad dlm jimat2 nih..

raima : haha..tu la 1 kelebihan org simpan resit..dompet nmpak tebal gile..haha

miss.Addin said...

sy mengaku sy tak reti nak membudget ! HAHA

Khairil said...

kena buat bajet selalu untuk kontrol perbelanjaan...kalau x boleh secara details buat secara kasar/agak2...

syrupmasin said...

miss.Addin : haha..mari2 cari jalan mengatasi masalah itu..haha

Khairil : ermm..betol gak tuh..thanxx :)

Fathiah Hamim said...

hmmmm. tak tau nak sokong ke tak. hehehe

syazwiena khan said...

kalo saya . duit byk simpan syg nk pkai . bila dt xda .suma pon nk bli .

syrupmasin said...

Fathiah Hamim : haha..sokong2 :D

syazwiena khan : wahhh..hebad tuh..bole la share2 rahsie kejayaan :D

WanFadhilah said...

ada housemate macam tu.. tapi sya tak lah sampai macam tu. hehehe..

taliff said...

Bajet? pernah bersama seorang perempuan pergi ke pasar raya, memang die kasik list baik punyer siap dari rumah lagi....bagus betul depa kan~~

Tika Fuad said...

jimatjimat slalu kayy ! :)
*p/s : err , muke ta boleh blah . kuikuikui . haha . comell btw :p

ekin alias said...

dok reti la nak bajet....
kalau nak beli apa BELI SAJE haha

♥cmª shIemª♥ said...

budget??hmm..yg ni sifat sesorg tu..kalau tnye cma,alhamdulillah..dari segi meguruskan duet,setakat ni,masih okey..

psssttt..cma pom suka simpan resit..best..best..

Azroy Kassim said...

gua pun jenis suka simpan resit..

apik pehe said...

hahaha...yer la..rm40 apik kuarkan tu,tak smpai 3 hari da abes..hahah..bayangkan la kalau apik kuarkan rm100..tak smpai 5 hari kot..hehehe

syrupmasin said...

WanFadhilah : haha..setengah2 pompuan je suke..tp kekdg laki on ade.. :)

taliff : haha..hebad kan dyorg smpai buad list segale..perancangan yg baguss :D

Tika Fuad : haha..berusahe nk jimat ahh nih..huhu..comel?? haha..merepek ahh :D

ekin alias : prisnip yg baguss..nk beli..beli je kan :D

cmª shIemª: waa..bagus tuh pandai jimat2..best simpan resit?? haha..asal ntah??

Azroy Kassim : haha..kau pon suke simpan resit?? gile baguss :D

apik pehe : haha..ermm..betol gak kan..kuar sikit2 la aan :D

adwafarahin said...

ok sama, kaki boros jugak
da sengkek bru tau nk berjimat :P

ABU said...

ha tahu tak pe..skung kena berjimat cermat ok..harga barang dah naik.. duduk je kat rumah diam diam..keh keh keh

syrupmasin said...

adwafarahin : haha..macam mane nk bud nih kan..haha..kalu dah ade family kot baru berubah :D

ABU : duduk diam2..mmg ta ahh..haha.. :D

Salim Harmanain said...

aku takde awek jadi suruh mak kawal kewangan hahaahaha :)

syrupmasin said...

salim : haha..aku pon ta de awek weh..mintak mak kawal duet?? haha..mmg ta dpt shopping habis lahh :P

khairunnisa ar alhan said...

sy mmg bermslh bab bajet duit ni...pdhl dh 5 thn dok kat asrma...tp blom brjye mnddk diri bajet wang!

syrupmasin said...

khairunnisa ar alhan : haha..kite mnegalami masalah yg same :P

Suhami Ahmad said...

atok pandai buat bajet tp tak pandai belanja kan...hihi

cucu umie said...

haha..ayie ad seorng member llekai yang pandai bajet tpy kadang2 lari bajet juga..hahah kalau perempuan ayie tgok boleh lh mereka nie pandai bajet nk beli pon kdng2 memilih..haha