Followers

Monday, June 27, 2011

ape sebab??

haaa..kantoii tengok ape tuh dekat library..haha

dekat facebook ade orang tanye sebab apakah anda begitu tertarik untuk menonton sesuatu filem di pawagam berhampiran anda...ecece  soalan macam soalan spm bahase melyu kertas 1..bagus betol..

kalu aku senang je..jawapan utame mesti la pelakon..kalu lisa surihani yang berlakon mesti la kene tengok walaupon mendapat cemuhan dari pelbagai pihak..contohnye bile ade orang tuh sanggup tengok cite semerah cinte stilleto tanpe mengesahkan duetnye terbang begitu sahaje..siape orang tuh?? haha

lagi satu sebab poster yang cantek..kalu poster ade deng dang dengan tora..mesti terpengaruh nak tengok..aku rase dah 2 kali aku kene tipu dengan poster..1 cerite "dilarang masuk" lagi satu cite "skyline"..berak berdarah aku tengok cite..ingat best..arap je poster harum..ciss

sebab terakhir nak tengok wayang mesti la sebab trailer yang hebad dan berbau harum..kalu trailer dah ade tembak sane..tembak sini..kencing sane kencing sini..mesti la nak tengok kan tanpe bertanye ape-ape soalan lagi..

ala banyak la lagi sebab asal satu-satu cerite tuh bole tarik orang nak tengok kan..ape-ape pon tengok la dekat wayang jangan asyik nak download je..ecece..pandai la suruh orang jangan download..haha..bubye :)

45 comments:

Fathiah Hamim said...

kalo aku,

1. trailer.
2. pelakon.
3. fiction.
4. action.
5. FREE.

muhamad hanif said...

betulbetulbetul..

tapikan, apesal kau ngedate dlm library ?




HAHAHAHAHAHHAAHHAHA

Awan said...

sebut lisa, terasa aku sbgi pakwe xrasmi die..wakaka

echaRierie said...

sbb.. sy suka pelakon tue baru pg tgk wyg tue..tue pn kalau ada yg support..hahahaha..

eh..like LS..
haha..jwp soalan tak ?

khairul akmal azman said...

gua tgk jalan cerita cam kl gengster
mmg x ngntok tgk!

syrupmasin said...

fathiah : ecece..bf kau pulak nomor berape..pndpt bf tuh pnting :D

anip : err..kau lari dari topic..nexttt :D

awan : haha..ahhh kau perasan..lisa aku punye :D

echa : haha,,sbb utame pelakon kan..haha..LS comel :D

khairul akmal azman : tengok cerite jugak lah kan :)

Bella Bell said...

skyline memang cerita yang hampeh.. tak tahu apa motif cerita tu.. sedih rasa bila tengok.. hahahahahha!!!~



^^

cik sakdi said...

aku transformers sampai ke mati ngan LOTR hehe

cik najihah said...

pelakon pon kadang2 harap berlakon je..
tengok2 cite x bes..

Sizzling Suzai said...

heheh..tetibe nk nyampok gak!!

1st-->genre of the film
2nd-->actors
3rd-->recomendation!

hahaha...slalu tgk cter hantu/fiction je kat cinema coz sounds sedap! =)

Freaky said...

aku layan action je. x kisah la pelakon sapa janji penuh aksi yang best

Fahmi Mustakim said...

ak tertipu cite ape ntah..tak ingat..trailer gempak gile (*cite hantu seram)..tapi aku boleh gelak2 kat panggung..tak seram langsung..

syrupmasin said...

Bella Bell : haha..sedeh gile kot bile tao jalan cerite macam tuh..meletak kan harapn yg tinggi dekat cite tuh..tp yg dpt..adoii :D

cik sakdi : perghhh..kau mint habis nih :D

cik najihah : huhu..tp lisa surihani ta pe :D

Sizzling Suzai : tape2..bole nyampuk...ermm..haah..genre pon 1 sebab jugak..wahh cite seram..geng la macam nih :D

freaky : haha..ta penah kene tipu dgn poster lagi la nih?? :D

pami : haha..aku pon ade 1 cite hantu macam tuh..momok ta silap..perghhh gile meresap doe :D

aqmalazmi said...

nnti aku nak g tegok cite sekli lagi yang lisa belakon tu..na ikowt tak??
HAHAHAH

alif haris said...

uih berak bedarah bro ???

sadis gile bro ...

jadi kesimpulannya, poster mst la maw gempak .. bia kasi orang terpedaya :D haha

rara pinkmafia said...

kalau lisa surihani tu belakon cite transformers mmg lagik laku kan cite tu.hehehe ada kena mengena ke?


p/s : syrupmasin tak pnh singgah blog rara kan.knp?blog rara tak besh eh ?

chemay said...

chemay reason first tengok wayang.
bila ada orang cakap nak belanja.
tak kesah dah muvie sedap ke tak.
janji free.
haha

syrupmasin said...

aqmal : ciiss..kau nganjing aku la skrg?? :D

alif : haha..sadis doe..haha...poster kene gmpak baru org tertipu :D

rara : haha..tao ta pe..sorry rara :)

chemay : haha..tuh antare sbb utame jugak tuh :D

Syuxer said...

ceh ramai nya pakwe lisa surihani tak formal dalam dunia neh..hahah..

mengikut pengalaman aku,

aku minat citer hantu je..baru tak ngantuk dalam panggung wayang..

cerita lawak komedi lakonan sam bolehla aku terima sebab orang kiri kanan depan belakang dok gelak2 tengok citer tuh so riuh la dalam pawagam heheh

janji jangan citer alahai aku bagi contoh cam topi ajaib brainscan..yarkhhh harammmm ngatuk dowh hahaha...mental dibuatnya..nseb bek dalam panggung wayang tuh ada aircond syok tido kan..heheh

najwa said...

me, poster.
tak suka tgk trailer sebab slalu spoil.X)

Cik Tetra said...

kalau saya,g tengok wayang sebab..

1. pelakon
2. trailer
3. abang/kakak nak belanja


hehe.. :D paling suke no 2 tu... :D

hyz said...

kalo tgk wayang, sy akan tgk sape yang mengarah... pastu tgk jalan cerita ( sinopsis ) semestinya sy akan tgk filem yang mampu menang anugerah, bukan hanya sekadar tarikan komersial

syrupmasin said...

najwa : poster cantek pon tarikan jugak kan..err..laa asl kate spoil pulak??

cik tetra : haha..untunglah abg ngn akak belanje :D

syuxer : haha..brainscan tuh ta bole bla doe..jujur cakap aku tgk cite tuh pon sbb ade tyg dekat astro..haha

hyz : err..macam mane nk tao kategori mng anugerah?? org seni nih hebad lah :)

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

sy tonton wayang sebab:

1. pengarahnya
2. kualitinya
3. ceritanya

: kecuaian dalam filem KARAK didedahkan, jangan baca kalau belum tonton!
: AWAT TAK TEGANG NI? Hmmm

Raji and Yeen said...

hahaa..kantoi ..hikhikhik...

Puan Kutu said...

dh lma tak tgok wayang.hahaha..

najihah sahami said...

hahaha...suka tgk sebab pelakonnn!!konfem!! muktamad. haha

aQimie Ceplos said...

haha! cite paling membazir aku tgk.
waterForElephen - membe aku la. suke sgt dgn edwardChulen.. tula leceh bawak kawan pompan tgk wayang -.- ahahh! kiding ;D

cucu umie said...

haha..kalo ayie memang terlampau jrng2 sgt tgok movie..kalo tgok pon time orng blnjer..sadis gile kan..wakakak

miss A.K said...

saye salah sowang mangse penipuan cite DILARANG MASUK.
serik dah nak tgok wayang.

shafmechy said...

aku pun tengok trailer dulu, pastu tnya org yg dah tengok..poster aku x tengok...hehe

syrupmasin said...

OrAng_PeRLiS: waa..laen tuh :)

Raji and Yeen : haha..kantoii :)

Puan Kutu : ye ke akak..alaa nnt tgk oke :)

najihah sahami : pelakon itu penting :)

aQimie Ceplos : haha..ye ke..tgk macm best je :D

ayie : haha..ye ke..adoii nk tunggu org blnje lame la :D

miss A.K : haha..geng2 :D

shafmechy : haha..poster ptg oo..ta de poster ta de mood nk tgk :D

al_hakim said...

haha..mcm2..btw dengan sapa kat library tu =P

akmaL said...

lain rasanye tengok kat wayang ngan tengok cite yang didownload ;D

mrs.asrafovic said...

ahaiii..
rse intrested dgn blog nih....

hehe..siap ade trde mark..
-ecece...:)

*cm biase intrsted n follow...

Asyila Zainuddin said...

suke lisa surihani! cantek sgt.. citer mlayu yg pernah tgk kt wayang merong mahawangsa je.. yg lain dwld.. ngee.. :p

apik pehe said...

hahaha..cian ko sampai berdarah berah..hahaha..aku lak..mula2 tengok pelakon..pastu baru tengok trailer..

cik ciput said...

aku tgk sbb member ckp best..hahaha

Ain Nadiah said...

mesti tgk trailer sume cite2 latest, baru pegi panggung... :')

schaze zainn said...

kalo schaze akan tengok siapa yg belakon.hikhik

kalo pelakon mcm tak best mmg konpem tak pi tgk..ekeke :D

niena shopping2u said...

akak jarang tgk wayang ,xde sape yg nk teman..

ABU said...

seb pablisiti, pelakon, dan trailer..uh...
atau tengok dulu..komen penonton kalau orng cakap best aku pegi tengokla hahahha

syrupmasin said...

al_hakim : haha..kawan tuh :)

akmaL : tp jimat :P

mrs.asrafovic : haha..errr..ecece..thanxx :D

Asyila Zainuddin : ohh ye ke..sokong buatan malaysia..ecece :D

apik pehe : haha..tu la doe..sakit oo..haha..ohh ye ke..pelakon dgn trailer maen peranan oo :)

cik ciput : haha..tu sebab jugak kan..ramai jugak pegi tgk wayang sebb tuh :)

Ain Nadiah : trailer maen perana penting kan :)

schaze zainn : haha..betol..macam ta caye je kan kalu pelakon ta best berlakon :D

akak niena : ececece..ye ke akak nih :P

abu : cakap org pon maen peranan kan :D

YOUsoF said...

last movie aku tonton kongsi yang kurang memuaskan hati aku je.. nasib baik ada polis Yana dalam tu.. ;D

Aku berminat nak tonton filem kat pawagam sebab tak boleh tonton kat rumah. Ok jawapan tu Sin?

diana said...

eh!!kat tapak kasut kamu tu ada taik kucing melekat la..
eiii!!