Followers

Thursday, June 2, 2011

alangkah tuanya diri ini ..

hawa,zarra,balqis..nih baru 3..belum lagi datang 6 orang..haha

pejam celik pejam celik rupenye dopah dah ade 9 cicit..fuyoo..hebad..cucu-cucu yang hebad beraksi di medan peperangan..cicit paling besar 9 tahun..aku bile lagi nk menyediakan bala tentera untuk peperangan?? haha..tunggu dan lihat..ade rezeki ta kemane..

sebab aku nih pakcik..ta nak lah anak-anak sedare ini memanggil dengan gelaran pakcik ke..pak long ke..pak encik ke..jadi pikir punye pikir dapat la gelaran "pak tua"..jadi melekat la gelaran pak tua tuh budak-budak 9 orang tuh panggil..perghh..sumpah rase sangat tue bile akak-akak sedare dah beranak dan ade anak..

alaa setengah-setengah orang yg feeling omputeh mesti panggil uncle..nak jugak la feeling omputeh kan..jadi bile nk feeling omputeh aku dah pesan siap2 dekat kawan aku yang anak-anak dy kene panggil aku uncle..kalu panggil pakcik duet rase dapat sehinggit je..haha..macam sial..nak feeling omputeh sampai dah pesan siap-siap nih..korang punye panggilan ape??..sebab aku tamak "uncle saleh" aku dapat nanti dengan "pak tua" pon aku sapu bersih..sampai 2 panggilan tuh..haha..oke bubye :)

36 comments:

twistedBrain said...

pak tua!ahaha~ lawak laa..

ps- gelakkan org tp x sedar diri sendiri :p tp sy x bg anak2 sedare panggil 'makcik'..alahai tuenyer~ so, diorg mesti/wajib panggil sy auntie!haha

Makhluk Berupa Manusia

Freaky said...

haha kalo uncle tu rasa muda sikit kot berbanding pakcik. nanti aku nak suruh panggil uncle jugak la..

Kucing Ape Ni ?

ABU said...

oh aku ok je anak bua aku pangil aku pakcik..hahaha

Liyana Zahim said...

Hi ankel.. Sy addik! Gahahahahh..

Awan said...

kan da ckp...ko mmg pk cik...:D

cik feedi said...

nasib la aku suh anak sedara aku pnggil aku aunty ngah.xda la feeling tua sgt kan.haha

apik pehe said...

hahaha...suh diorang panggil abe dah laa..hehe..

muhamad hanif said...

pergghh..

kau dah jadi pkcik..dah tua.dah tua..


tapi best ooww ada anak sedara..kankankan ?

syrupmasin said...

twistedBrain : haha..auntie la baru feeling omputeh :D

Freaky : haha..perasan mude lagi tuh :D

ABU : ohh pakcik abu :D

Liyana Zahim : ecece..hai addik :D

awan : ahhh kauu :D

cik feedi : perghh..auntie ngah tuh :D

apik pehe : haha..kalu abe bajet mude lg tuh :D

muhamad hanif : haha..seronok la jugak..tp bising :D

chemay said...

hangkelll..
macam sweet je dah ada anak2 sedara..
nak jugakkkkkkk
T___T

syrupmasin said...

chemay : haha..mmg lahh sweet..tp nak jage susah..naseb mak dyorg ade :D

Cik Tetra said...

sy pon da ade anak sedara...xnak kasi dia panggil mak cik,,npk tue..nak suh dia pggil CIK WA je...kan cam sweet je,.x npk tua,,hhahahahaha.. :D

syrupmasin said...

Cik Tetra : haha..ta nak rase tue tuh..haha

shafmechy said...

haha..teringat ayah member aku, dia tak suka orang panggil pak cik..kena panggil uncle...sebab pak cik bunyi macam tua sangat dia kata..hehe

syrupmasin said...

shafmechy : haha..betol2..uncle la nmpak mude sikit :D

Aisyah Aina said...

hai pakcik tua!
jangan selalu perasaan muda ok...haha

syrupmasin said...

Aisyah Aina : haha..lek ahh..kene rase mude..nnt dah tue betol2 sedeh sbb ta mude dah :D

miss.Addin said...

anak sedara Addin, addin suh panggil kakak !

HAHAH :p

diana said...

pak tua??
ok la tu..
unik..
heheh

DRceria said...

alaaa... bukan tua sgt pon.... still available wahat..hahaha

aku_azreen said...

perghhhhhh...siap main pesan-pesan lagi tu..hahaha..

syrupmasin said...

miss.Addin : haa?? ecece..nih perasan mude la nih :D

diana : haha..thanx kak..unik gile tuh :D

DRceria : haha..available la sgt :D

aku_azreen : kene pesan siap2..senang sikit :D

adwafarahin said...

cool je anak buah pnggl mak ngah
-____-

RedVixen said...

hahahaha... baguslah ko dah terima hakikat yang ko tu tua :D

Syuxer said...

hahhaha pak tua plak dipanggil ..

amboiii nak dipanggil uncle ye baiklah,uncle saleh..

mesti anak saudara2 ko ni selalu usik uncle saleh..

amir aizat said...

haha pak tua, comel lattew

Botak said...

susah² je nak memikir nama yg sesuai., panggil pokcik sudah., wuwuwu~

biawak goreng said...

anak sedara yang lebih tua? macam ne plak... padahal aku ni pak cik diorg...

rase kekok~ -_-"

ku khalida ku radin said...

uncle saleh.okay la ade iras saleh yaacob :p

syrupmasin said...

adwafarahin : haha..ecece..dah tue tuh :D

RedVixen : weh ta tue lagi weh baru 21 :D

Syuxer : haha..bari la usik uncle saleh mmg nk kene ah :D

amir aizat : comel lah tue :D

Botak : pakcik tue sgt lah :D

biawak goreng : haha..ye ke?? adoii..susah jugak kan :D

junior : haha..bnyak la iras saleh yaacob :D

syariza09 said...

first time dengar panggilan pak tua..mmg nampak tua kot :)

Arpiiz said...

haha, anak sedara kita panggil pak long je, tak kisah sangat..^^

cucu umie said...

okay pakcik sihat tak?? hauhau ayie ad anak buah 7orang n then yang paling tua sekrng adlh 13tahun..lala xjauh beza ngn ayie..xkan nk panggil uncle ayie tpy panggil bg ayie.. hot gitu..wakak

syrupmasin said...

syariza09 : haha..tu la pasal..nmpak tue sgt kan..uncle lg oke kot :D

Arpiiz : hai pak long :)

cucu umie : haha..sehat nak..perghh dah 13 tahun..ta jauh la kan..mude lg eh pakcik nih ;D

meaw said...

hai pocik ..KAHKAHKAHKAH..meaw nak orang panggey meaw auntie...auwwwww, beryyyyyy omputeh,kekkeke :P

syrupmasin said...

meaw : baru mude panggil auntie :D