Followers

Saturday, June 11, 2011

masalah-masalah

saje lah nak capub sikit letak gamba sendiri dah lame ta letak gamba sendiri :)


lagi besar lagi menimbun masalah..biase lah manusie dengan masalah ta bole pisahkan..gile tipu lah kau kalu ta de masalah langsung kan..kalu dekat uitm nak pegi bilik kaunseling bapak malas..dah la jauh..sunyi sepi..ta nak lah pegi..haha..aku kalu ade masalah lagi suke kongsi dengan orang..ta bole simpan sorang-sorang..kalu simpan sorang-sorang lagi mati katak bile pikir masalah tuh..

bagi aku baeklah kongsi masalah dengan orang yang dewase sikit..sebab lagi bnyk pengalaman dyorgkan..seronok bile kongsi masalah dengan orang dari simpan sorang-sorang..tapi kalu kongsi masalah dengan orang yang sebaye pon oke jugak sebab dyorg mungkin lebih paham kite kan..

bile kongsi dengan orang ade jugak lah 2-3 jalan penyelesaian untuk keluar dari masalah tuh kan..aku nih pon kekadang ade jugak kawan-kawan yang kongsi masalah dengan aku..sekarang aku nak riak sikit lah sebab orang anggap aku macam pendengar yang baek..haha..ta lah..seronok dengar masalah orang nih walaupon masalah sendiri ta selesai selesai..

mungkin ade orang tuh ta suke kan kongsi masalah diri sendiri dengan orang laen..ala tuh hak masing-masing lah kan..nak kongsi ke ta..aku rase baek lah kongsi dari simpan sorang-sorang..ta de lah terbeban sangat..haha..oke bubye :)

52 comments:

nicksuhailee said...

betul-betul.at least dapat kurangkn beban bile cter kat org an..hee..

adwafarahin said...

suka jgk share mslh ngan org nie
rse lega sket even die hanya dgr je

klu yg bg idea nk slesaikan mslh tu lg la ,best rse cm hilang beban sket :)

puteri ain said...

setiap orang ada rasa yang tersendiri :)

aqmalazmi said...

aku tengok pic kau yak ge,ok pon...
biase jew...
normal je aku tngok
*okey aku tau lari topic an??
HAHAH

syrupmasin said...

nicksuhailee : betol2..ta de ah terbeban :)

adwa : haha..seronok share..baru tenang sikit :D

puteri ain : betol..masin2 punye pendapat lah kan :)

aqmal : haha..ape kau cakap doe??

chemay said...

hurmm..
kadang2 sharing tuh boleh buat kite lega.
tp kalau salah share.
terpilih orang yang salah untuk di-share.
jadi problem pulak.
-.-
paham tak?
hehe

aqmalazmi said...

weyy APE aku tulis tu??
MALU nyaa
HAHAHA

echaRierie said...

btl2..kalau ada mslh lbh bek share sbb kalau simpan sdri2 skt pale jgk..haha..
wah2..pdgr baik r..hehe :)

Fathiah Hamim said...

saya tak suka kongsi. sebab saya takut menyusahkan. saya kan budak baek. =)

syrupmasin said...

chemay : haha..kene pandai pilih lah kan org :D

aqmal : haha..tao pon..aku pon ta paham ape kau tulis :D

echaRierie : haha..kene share la kan..kongsi2 kan :D

Fathiah Hamim : haha..ye bgus budak baek nih :D

ABU said...

biasanya masalah peribadi aku tak share dgn orng..aku snyap jak..tidurrrrr..

:: cekodod :: said...

pendengar yg baik :)

RedVixen said...

haha.. aku susah nak percaya orang... tapi banyak orang percaya aku... dah macam penyimpan mohor2 diraja pulak... wawawawawawa

miss.Addin said...

betul ! baik kita share masalah dengan org lain dari kita pendam kan sendiri :)

syrupmasin said...

ABU : haha..tido?? ermm care baru tuh..

cekodod : haha..ye pendengar yg baek :D

musang : haha..sekarang asal kau sme dgn aku..haha

missAddin : betol..nnt gile kalu pendam sendri :D

muhamad hanif said...

weh,,

aku ada masalah ni,,nak dgr tak..nak dgr tak ?



AAHAHAHHAHAHAH

sarah zulk said...

syrup,

bgusla ko ske share masalah.. kurangla rase beban.. tapi ape yang buat aku curious nye ialah: ape masalah nye? tak cite pun dlm entry ni..

syrupmasin said...

anip : haha..sekarang kau nganjing aku lah!! haha..

sarah : haha..alaa masalah ta bole sebar2 kan dekat blog..nnt kantoi ahh sume org bace :D

Puan Kutu said...

terpulang kt indiviu.klu sy tak suka share..:(

syrupmasin said...

puan kutu : laa..asal kak??

Afiq Din said...

masalahnyer blh ke slangor mng liga super nih...
n yg aku nk share.. haha

schaze zainn said...

nak kongsi masalah pun kene tengok juga nak share dengan sape. sbb bukan semau org ni reti menyimpan rahsia. huhu

syrupmasin said...

afiq : haha..tuh ta dapek la den nk menolongnye :D

schaze : haha..betol..kene pandai carik org la kan :)

dayah SnoW Heuka said...

best ape dgr mslh org.. ^^ fikiran kite ligat memikir cam ne na selesaikan
ekeke ayat ta leyh blah :P

NICK IRFAN said...

btol2 bahaya kalau simpan masalah sorg2...

DiriKu said...

tengok keadaan...huhuhuh...tapi kalau teruk sangat...sampai tak boleh nak luahkan dengan katakata...kat blog je lah kot...tak pun kat adik...tu pun kadangkadang tukang dengar je lah...haish...apa pun tak boleh!!

miss lady said...

masalah kewangan baru aku share..haha

cucu umie said...

betol3..kalau ayie biase akan bual2 ngn member and cari jalan penyelesaian bersama..serius mcm2 yg keluarkan idea tpy semuanya sesat..haha and then mula ah ketwa..haha

adib syazwan said...

betul bro..aku pon macam tu..aku kalau ade masalah aku akan cerita kat kawan aku ni...haha...orangnye adalah yang aku promote blognye kat blog aku...mak cik aku tu..(konon2 la)

Ibnushukran said...

sharing is caring right.. :D

ukhti syikin said...

yerp kena kongsi dengan orang yg tepat.. if me... ada tekanan jer. terus berdenyut2 kepala migrain.. tu belum masalah :p

syrupmasin said...

dayah : haha..dgr masalah org mmg seronok kan :D

nick : haha..tengok org jugak setgh org suke simpan sorg2 kan :)

diriku : haha..bnyak pilihan tuh :D

miss lady : haha..masalah kewangan je?? :D

cucu umie : haha..kene serious sikit..setgh mmg suke maen2 :D

adib : haha..ohh ye ke..ecece :D

ibnushukran : haha..betol2 :D

ukhti syikin : migrain?? haha..betol2..same2 ade migrain :D

hana sudradjat said...

memendam perasaan memang menyeksakan T.T

Asyila Zainuddin said...

rase lega je bile dh share prob dgn org kan.. tp bile org citer prob diorg kat kite dah gelabah taktau nak wat camne.. haha!

Syuxer said...

kita selalu pandai bagi cadangan untuk settlekan masalah orang lain tapi kalau kita yang punye problem,susah plak nak kuar idea heheh..pelik kan..aku camtuhla hehehe

syrupmasin said...

hana : huhu..yee..lepaskan je :D

Asyila : haha..kite pulak kene jd kipas susah mati :D

Syuxer : haha..same lah doe dgn aku..haha..cakap org pandai lah :D

afiq said...

hahaha..riaknyer ko..
wehh..nanti kalo ader orang bgatau masalah..aku nk dengar gak..hehe

taliff said...

a'a...masalah pulak bila tulis blog guna Hp, tapi apa boleh buat, komputer tak bawak, terima jerlah kenytaan taip guna email hantar ke blog baru publish...walaupun susah...wakakaka...aku merepek ker??? har har har

cik kacak said...

tak suke share masalah dengan orang - sebab tak tau nak habaq lagu mana , dorang mesti takkan paham T,T

delarocha said...

nak berkongsi masalah dgn org lain ok, tapi jgn tersalah pilih org.. takut bertambah plak masalah nnt. huhu

syrupmasin said...

taliff : haha..larik topic nih :D

cik kacak : haha..kene pandai carik org la cik kacak :D

delarocha : haha..betol2..salah pilih lagi bertimbun masalah :)

lilypelangi said...

kongsilah masalah dengan orang yang di percayai :)

KinosKoko said...

kongsi dlm blog pun best gak..x pun nangis sorg2..hehe

Cik Tetra said...

bagusla suke share..sy ni pulak,,jenis suke pendam sorg2....hahaha bahaye ni.. :D

cik sakdi said...

ingtkan dok umah tanam anggur pon ade masalah. kehkeh. share masalah ok,, tp jangan kat salah orang!

biawak goreng said...

saya sokong yang arif! hehe mcm kat mahkamah plak...hehe

syrupmasin said...

lili : haha..betol..orang di percayai lah..jgn muke penyangak pulak kan :D

kinos : dlm blog pon oke..haha.nangis?? laki nangis segan lah :P

cik tetra : laaa..asal pendam..bff ade kogsi2 la :)

cik sakdi : haha..tanam anggur pon masalah..ulat bnyak..haha

biawak : haha..ecece :D

YOUsoF said...

Tak kesah ko dah pandai kawal capub² ni... ;D


Orang yang takda masalah, itulah masalah sebenarnya.. Sebab dari masalah lah baru kita dapat cari jalan nak settle kasi jadi lebih baik kan.

Apa jenis masalah pun, kita memang kena kongsi. Baru la ringan sikit kepala..

kokser kokdam said...

tgk keadaan masalah.. kalo kene share, share..

kalo xperlu, slesaikn snirik..

*tgk nick kamu tringat kisah ambo d egypt.. buat sirap terguna garam..

hahahaha

alif haris said...

masalah klu simpan dlm hati lama2 nnt jadi busuk .. bile busuk jadi penyakit .. penyakit ape ? gila .. haha nauzubillah

syrupmasin said...

yousuf : bile dah ringan baru seronok hidup :)

kokser : haha..ye ke?? hebad nih gune garam :D

alif : gile?? err..ta nak lahh :)

lala shaheila said...

Sy suka ckp masalah kat kakak,
dia pendengar yg baik,
org yg lebih berusia lebih pengalaman :)